Bambu suya dayanıklı yapısı ile nehir ve deniz ulaşımında da kullanılır. Bambunun yapısı sıkı dokulu ve çok sağlamdır.
Bambu, suya karşı dayanıksızdır ve çok hızlı rengi ve dokusu bozulabilir. Bunun için kullanılmayacağı zamanlarda üstünün örtülmesi ya da tente veya şemsiye ile gölgelenirken, yağıştan da korunması önemlidir.
Bambu kamış ürünleri dayanıklı ve uzun ömürlüdürler. 100% doğal malzemeler ile hazırlandığı için iç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılabilir.
Bambu mobilyalar fazla suyu sevmez. Bu nedenle ayda bir defa yumuşak bir bez ya da sünger yardımıyla fazla ıslatmadan temizlemelisiniz. Bambu temizliğinde 2-3 çay kaşığı amonyak, birkaç damla bulaşık deterjanı ve su ile hazırlayacağınız karışım lekelerin çıkması için yeterlidir.
Birkaç damla bitki besini kullanılması bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişimine devam etmesini sağlayacaktır. Bambu çiçeği toprakta dikili ise her zaman nemli olacak kadar sulanması önemlidir. Kullanılacak su ise klorsuz içme suyu ya da dinlendirilmiş ve oda sıcaklığında olmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Bambu Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Bambu kumaş yıkanınca çekmez. Ama bunun için bu ürünleri elde ve düşük ısıda yıkamanız gerekir.
Bambu ağaçları özellikle güneş ışığını çok sever. Evde yetiştirdiğiniz bambu bitkilerini güneş alan bir yere koymanız bitkinin daha hızlı büyümesini sağlayacaktır. Bambu ağacının yapraklarının diğer bitkilere değmemesi oldukça önemlidir.
Bambu ağaç malzeme İstanbul'da faaliyet gösteren bir işletmeden rastgele seçim yöntemi ile elde edilmiştir. Vernikleme ile masif ağaç malzeme yüzeyinde sert bir katman meydana getirilerek yüzey dış etkilerden korunmakta ve güzelleştirilmektedir.
Bambu, rattandan çok daha serttir ve kolayca bükülmez. Rattan ise daha esnektir ve bükülebilir. Bambu genellikle sert ağaçlarla gruplandırılsa da, özellikle döşeme söz konusu olduğunda, bu çimdir. Ancak, maundan daha sert olduğu için sert ağaçlara benzer uygulamalar için kullanılır.
Bambu ürünleri ılık su altında yıkamak en doğru olanıdır. Eğer mümkünse doğal deterjanların kullanımını tavsiye etmekteyiz. Ürünleri su içerisinde bekletmemelisiniz. Yıkama esnasında bulaşık teli kullanılmamalıdır.
Sap kesildiğinde, genellikle boy/uzunluk olarak büyümeyi durdurur, ancak dikey olarak büyüyecek yeni filizler geliştirir. Çürümeyi ve hastalığı önlemek için sapın kesilen kısmını mum ile kapatın. Sapı suya veya toprağa koyun ve bakımını yapın. Sap sararmaya devam ederse ve yeni filizler oluşmazsa, bitki kurtarılamaz.
Su: Bambuyu musluk suyu yerine arıtılmış su veya içme suyunda tutmanız daha sağlıklı olacaktır. Bitkiyi vazoya koyduktan sonra kökleri tamamen kapayacak şekilde suyla doldurun. Bu suyu ayda bir kez değiştirebilirsiniz. Suyun rengi değişip kötü koku vermeye başladığında vakit kaybetmeden değiştirmeniz gerekir.
İlk aşamada sağlıklı bir bambu bitkisi seçerseniz işiniz çok daha kolaylaşıyor. İşe hiç sararmamış, tüm kısımları aynı canlı yeşil renge sahip bir bitki seçerek başlayabilirsiniz. Sapından üst kısmına kadar yemyeşil, yapraklarında çürüme ya da sararma olmayan bir bambu çiçeğinin sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz.
Bambu mobilya suya dayanıklı bir yapıya sahip olsa da yoğun yağmur veya kar altında uzun süre bırakılmamalıdır. Eğer yoğun suya maruz kalırsa çok fazla temizliği yapılmalı, bu esnada hafif nemli bez kullanılmalıdır.
Rattan günümüzde yaygın kullanımı olan ürünlerden biridir. Bahçe mobilyalarında sıklıkla görülen bu ürünün ana maddesi bambu olarak bilinmektedir. Bambu çeşidi olan rattan mobilya tasarımlarında kullanılmaktadır. Esnekliği bulunan bu malzeme tasarlanan ürünlerde de kullanım rahatlığı sağlamaktadır.
Rattan alerji yapmayan, antibakteriyel, küf tutmayan kolayca temizlenebilen ve değişen hava şartlarına uygun geri dönüştürülebilen plastik bir malzemedir. Rattan malzemesi UV katkılı olduğunda güneş ışınlarına karşı daha dayanıklı olmakta, malzemede renk değişimi ve kopma olmamaktadır.
Böylece, bambu ağacı sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahip olur. Bambunun Dayanıklılığı: Bambu ağacının dayanıklılığı, diğer ağaç türlerinden ayrılmasını sağlayan önemli bir özelliktir. Bambu, esnek bir yapıya sahip olmasının yanı sıra çevresel faktörlere karşı da son derece dayanıklıdır.
Bambu seçerken en önemli şey rengidir. Sağlıklı, yüksek kaliteli bambu, parlak yeşil renktedir. Soluk yeşil veya neredeyse sarı renk, bambunun yakında kuruyacağı anlamına gelir. Aynı zamanda bitkinin hiçbir yerinde farklı leke, kararma veya renk değişikliği olmamalıdır.
Çin kültüründeki inanca göre; 2 adet bambu; aşkı, 3 ya da 5 adet bambu; mutluluğu, 7 adet bambu; sağlıklı bir ömrü, 8 adet bambu; serveti, 9 adet bambu; iyi bir geleceği, 21 adet bambu ise iyi bir geleceği ve büyük şansı temsil ediyor.
Bambu balkon koltuğu, boyanabilir yapısı sayesinde istendiği zaman rengi değiştirilerek kullanım alanında değişiklik yapılabilir. Böylece daha uzun yıllar kullanılabilir. Zımparalanarak üzerine yeni renkler deneyebilme avantajı sağlar.
Suya En Dayanıklı Bitkilerden Olan Bambu, Su İle Temas Ettiğinde Şişme, Kabarma Yapmaz. Anti Bakteriyel Yapısı Sayesinde Üzerinde Bakteri Barındırmaz.
Bambu, çelikten 6 kat daha güçlüdür. Buna karşılık, çelik üretmek için gereken enerji bu doğal üründen neredeyse 50 kat daha fazladır. Gerilme yükü uygulamasında Bambu tarafından gösterilen sonuçlar heyecan vericidir çünkü gerilme gücünün bambunun özgül ağırlığına oranı, çelikten altı kat daha fazladır.
Bambu çiçeği yetiştirirken mutlaka klorsuz ya da kaynatılıp dinlendirilen su tercih edilmelidir. Suda yetiştiriliyor ise su miktarı 10 cm kadar olmalı. Haftada bir kez suyu yenilenmelidir. Toprakta yetiştirilecek ise, toprağın her zaman nemli olması sağlanmalıdır.
Nemli ve ılık ortamlarda yetişen bambuların çok fazla hava değişimine maruz kalması veya soğuk ortamda uzun süre geçirmesi de sararmaya neden olabiliyor.
Yeni bitkileri çoğaltmanın en kolay ve hızlı yolu, sağlıklı bir saptan kesim yapmaktır. Ana saptan bir dal kestikten sonra, yaprakları çıkarır ve dalları kendi kökleri büyüyene kadar suya yerleştirirsin. Oradan, yeni şans bambusunu suda yetiştirmeye devam edebilir veya büyütmeye devam etmek için toprağa ekebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri