Bankanın müşteri hizmetlerini aradıktan sonra hesap dökümünü istediğini e-posta olarak istediğini söyleyip, onların istediği bilgileri verdikten sonra e-posta üzerinden çıkarabilirsin. Hesap hareketleri dökümünü almanın son yolu ise müşterisi olduğun bankanın en yakın şubesine giderek hesap dökümü istemek.
Vize için Banka Hesap Dökümü Nereden Alınır? Vize için banka hesap dökümü, kişinin müşterisi olduğu bankanın herhangi bir şubesine gidilerek alınmaktadır.
Banka kayıtları, bir kişinin sahip olduğu banka hesaplarının bilgisi, kredi kartı ekstreleri, vadeli/vadesiz altın, döviz, tl vb. tüm hesap dökümlerini ifade etmektedir.
Bireysel olarak çıkarılan banka hesap dökümlerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Banka hesap dökümü, çalışılan bankadaki müşteri temsilcisinden alınması gereken bir evraktır. İmzalı ve kaşeli olarak bulunması gerekir. Resmi nitelikte olmayan banka hesap dökümleriyle yapılan başvurular ret alabilmektedir.
Banka hesap özetine ulaşmak oldukça kolaydır. Bu içeriğe ulaşmak isteyen bireyler akıllı telefonlarına indirecekleri bankacılık mobil uygulamaları sayesinde banka hesap özetine erişebiliyor. Banka hesap özetine mobil uygulama üzerinden erişemeyen kişiler hesap kesim tarihinde banka ile iletişime geçebiliyor.
İlgili 23 soru bulundu
Bir mevduat hesabı sahibinin belli bir dönem boyunca hesaplarındaki faaliyetlerin periyodik olarak raporlandığı belgeye hesap özeti denir. Hesap özetleri sayesinde tüm para hareketleri ve hesap bilgileri kolaylıkla takip edilebilir.
E-Devlet Kapısı'nda, "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" hizmeti ile hangi bankalarda mevduat ve katılım fonu hesabının bulunduğu bilgisi sorgulanabilecek. E-Devlet Kapısı'na özel geliştirilen "Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama" adlı hizmet kullanıma açıldı.
Kullanılmayan banka hesaplarının faal dışı olarak etiketlenmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekir. Bu süre 10 yıldır. 10 yılın ardından bankalar hesaplarla ilgili işlem başlatırlar.
kendi durumlarına uygun olanları ve sponsora ait ekonomik durumunu gösteren son 3 aylık güncel ve bakiyeli, bankadan ıslak imza ve kaşeli, bakiyeli banka hesap dökümü.
Bankanızdan yaptığınız finansal işlemleri belirli bir dönem dahiline indirgeyerek banka masraflarınızı, gelen-giden tutarını, kredi ödeme masrafınızı ayrıca EFT masraflarınızı da görebileceğiniz hesap özetidir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Banka hesap hareketlerini görmek için iki yetki bulunur. Bu yetkilerden birisi hesap sahibine aittir. Diğer yetkili ise ilgili bankada çalışan kişilerdedir. Bu sebep ile de üçüncü tarafların banka hesap hareketlerinin görülmesi mümkün değildir.
Bankadaki işlemlerin yapılabilmesi için kişi, kurum ve kuruluşlar adına düzenlenen çizelge. Kişi, kurum ve kuruluşların borç ve alacaklarının sistemli bir biçimde kaydedildiği çizelge.
Garanti BBVA Mobil'den “Hesap ve Kart” bölümünü açıp “Kartlar” sekmesine tıklayın. Kartlar sekmesinden tüm kartlarınızı görebilir, hareketlerini görmek istediğiniz kartınızı seçebilirsiniz. Seçtiğiniz kredi kartının, kredi kartı işlemleri sayfasında yer alan “Kart Hareketleri / Ekstre” butonuna basın.
Günümüzde internet bankacılığı kullanılarak kredi kartı ekstresi internet üzerinden incelenebiliyor. Eğer bir internet şubesi hesabınız yoksa, hemen bir hesap alarak ekstrenizi buradan inceleyebilirsiniz. Bununla beraber telefon bankacılığı da size ekstre inceleme imkanı sunuyor.
Ekstre taleplerinizi Şubenizden gerçekleştirebileceğiniz gibi, Akbank İnternet Kurumsal ve/veya 444 25 25 Akbank Telefon Şubemizden de yapabilirsiniz. Üstelik talebiniz sırasında yaratacağınız farklı rumuzlarla; ekstrelerinizin takibi kolaylaşır.
Hollanda Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az 3000 TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olmalıdır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Bir sponsor göstererek Schengen vize başvurusu yapacak olan kişilerin, vize için gerekli belgeler ile birlikte sponsora ait son altı ayı gösteren ve seyahat edilecek her bir gün için en az ortalama 50-60 euro bulunan bir banka hesap dökümü beyan etmesi gerekmektedir.
Dosyam Yargıtay'da. Madde 62 — Bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tâbidir.
Ayrıca bu sorgulama işlemi, varislerin de işine bir hayli yarayabiliyor. BDDK'nın açıklamalarına göre varisler, murislerinin banka hesaplarını e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyorlar. Tabii tüm bu sorgulama işleminin, sadece bilgilendirme amaçlı olduğunu ve resmi belge niteliği taşımadığını da belirtelim.
5411 sayılı Kanunun bu maddesinde 4389 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin 5 inci fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır.4389 sayılı Kanunda bankaların belge saklama süresine ilişkin bir süre öngörülmemiş iken, TTK 68 maddede öngörülen 10 yıllık saklama süresine bu kez maddede açıkça yer verilmiştir.
Ancak eğer hesabınızı açtığınız zaman size veren belge şu an elinizde değilse tekrar bu belgeyi almak için bankanıza başvurabilirsiniz. Bankalarda her işlem telefonla hallolmaya biliyor. Bu yüzden öncelikle bankanızı arayarak adresinize IBAN evrak bilgisi veya belgesini göndermelerini talep edebilirsiniz.
Hesap cüzdanı almak adına kişi, hesabı bulunan bankaya gitmelidir. Her banka, zaten müşterisine hesap cüzdanı vermek zorundadır. Hesap cüzdanı almak isteyen müşterilerin bankaya giderek cüzdan taleplerini iletmeleri yeterli olmaktadır.
e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna “4A Banka ve Adres Değişikliği” yazın ve gelen linke tıklayın. Burada yer alan adres ve banka bilgilerinizden hangi bankaya geçmek istiyorsanız, ona tıklayın. Son olarak güncelle butonuna tıklayarak tüm işlemleri kaydedin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri