Komisyon Ödemeden Başka ATM'den Para Çekmek Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulunun açıkladığı düzenlemeye göre ortak ATM'lerden başka banka kartları ile 100 TL nakit çekiminde komisyon ücreti maksimum 2 lira 30 kuruş şeklinde belirlenmiştir. Tutar arttığında komisyon ücreti de artıyor.
➔Kamu Bankaları arasında yapılan anlaşma gereğince, Müşterilerimizin Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Vakıflar Bankası, Vakıf Katılım Bankası, PTT ve Emlak Katılım Bankası ATM'lerinden yapacakları, yukarıda yer alan işlemlerden ücret alınmamaktadır.
ATM'lerden farklı bankı kartı ile para çekme işlemlerinde alınan fahiş komisyon ücretlerine düzenleme getirildi. BDDK'dan yapılan açıklamada artık ortak ATM'lerden farklı kartlar ile 100 liralık para çekiminde alınabilecek komisyon ücretinin 2 lira 30 kuruş ile sınırlandırıldığı belirtildi.
Ziraat bankası EFT ücreti şube veya müşteri hizmetlerinden Bin TL'ye (1.000 TL) kadar yapılan EFT'lerde 5.73 TL yine şube ve müşteri hizmetleri aracılığı ile yapılan 50 Bin TL'ye kadar olan EFT işlemlerinde 11.46 TL'dir.
İnternet üzerinden yapılan işlemlerde işlem başına minimum 0.90 TL+ BSMV' dir. Aracılık Hizmetleri Servisimiz (AHS) aracılığı ile yapılan işlemlerde işlem başına minimum 3 TL + BSMV'dir. İnternet üzerinden yapılan işlemlerde günlük işlem hacmi artışına göre günlük daha düşük komisyon oranları uygulanmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım müşterileri, bu bankaların tüm ATM'lerini işlem limitleri dahilinde hiçbir ücret ödemeden kullanabilecek.
Akbank ve Türkiye İş Bankası ile yapılan ATM işbirliği kapsamında; tüm müşterilerimiz, Akbank ATM'leri ve Türkiye İş Bankası Bankamatiklerinden hiçbir ücret ödemeden nakit işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım müşterileri, bu bankaların tüm ATM'lerini işlem limitleri dahilinde hiçbir ücret ödemeden kullanabilecek.
Halkbank'ı 1 trilyon 93 milyar lira ile Garanti BBVA, 1 trilyon 30 milyar lirayla Yapı Kredi, 1 trilyon 3 milyar lirayla Akbank, 555 milyar lirayla QNB Finansbank, 503 milyar lirayla Denizbank ve 365 milyar lirayla Kuveyt Türk izledi.
Kamu Ortak ATM platformuna dahil olan Bankaların (VakıfBank, Ziraat Bankası, Halk Bankası, PTT, Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Katılım Bankası) müşterileri kartlarıyla bu Bankaların ATM'lerinden aşağıdaki işlemleri ücretsiz olarak gerçekleştirir.
Bankamız ATM'lerini kullanan başka banka müşterilerinden bankamızca komisyon tahsil edilmemektedir.
Ortak ATM üyesi olan tüm bankaların ATM'lerini kullanarak banka kartınız ile para çekme, para yatırma ve bakiye inceleme; kredi kartınız ile de nakit avans çekme, kredi kartı borç ödeme, kredi kartı limit sorgulama ve kredi kartı borç sorgulama ve Yapı Kredi Mobil'den QR kod ile para çekme işlemlerinizi ...
Bankamatikten kartlı olarak bir günde en fazla ne kadar para çekebilirim? Segment ayrımı olmadan tüm müşterilerimiz 5.000 TL'ye kadar ücretsiz, 5.000 – 20.000 TL arası tutarlar için ücretli nakit çekim işlemi yapabiliyor.
Ortak ATM, herhangi bir bankaya ait olan müşterinin, bir diğer bankanın ATM'sinden işlem yapmasına olanak sağlayan hizmet olarak adlandırılır. Kredi kartı ya da banka kartı kullanılarak işlem yapılmasına olanak sağlayan ortak ATM para yatırma, para çekme ve kredi kartı borcu yatırma gibi temel işlemlere izin verir.
Sadece Akbank müşterileri değil tüm banka ve kredi kartı sahipleri, Akbank ATM'lerinden para çekme ve bakiye görüntüleme işlemlerini rahatlıkla yapabilirler. Akbank ATM'lerinden sadece Akbank kredi kartları ile değil, başka bankalara ait kredi kartıyla da nakit avans çekebilirsiniz.
ATM'lerden günlük en fazla ne kadar nakit çekebilirim? Günlük para çekme limiti 5.000 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri