Kabağın 100 gramında 19 kalori bulunmaktadır. 1 orta boy (150 gr) kabak 29 kaloridir. Kabağın 100 gramı 2.05 gram karbonhidrat, 1.6 gram protein, 0.4 gram yağ, 1.1 gram lif içermektedir. Lif bakımından oldukça zengin besinler arasında yer alan kabağın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor.
Lezzetinin yanı sıra son derece sağlıklı ve düşük kalorili olan kabak, hem günlük beslenmenin hem de diyet menülerinin vazgeçilmez besinlerinden biridir.
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
Balkabağı Besin Değeri 1 kase doğranmış balkabağı ortalama 50 kaloridir ve 2 gram protein, 12 gram karbonhidrat, 0.2 gram yağ ve 2.7 gram lif içermektedir. Ayrıca günlük lif ihtiyacının %11'ini ve günlük kalori ihtiyacının %2'sini karşılamaktadır.
1 Adet (Orta) Kabak 28,50 kaloridir. Kabak içeriğinde 3,08 Karbonhidrat(g), 2,40 Protein(g), 0,60 yağ(g), 1,65 lif(g), 1,50 Sodyum(mg), 300,00 potasyum(mg), 45,00 Kalsiyum(mg), 87,00 A Vitamini(ui), 24,00 C Vitamini(mg), 2,25 ve Demir barındırır.
İlgili 30 soru bulundu
Potasyum açısından zengin olan kabak, sıvılarda mineral dengesini korur, kaslara enerji sağlar. Manganez açısından zengin olduğundan dolayı yağ ve glikoz seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur.
Yemeklerden sonra da kan şekerinin aşırı yükselmesini önler ve tip 2 diyabet riskine karşı koruma sağlar. Kabağın faydaları, kabaktaki düşük sodyum ve yüksek potasyum, kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği pektin gibi lifler de kolesterol seviyelerini düşürür.
Bal kabağı; A vitamini, lif, kalsiyum, potasyum, sodyum gibi vitamin ve mineraller bakımından zengin bir meyve olduğu için sütlü tatlılardan sonra diyet menülerine eklenebilecek niteliktedir.
Sonbaharın ve kışın en güzel tatlarından olan bal kabağı çorbası hem çok lezzetli hem de çok besleyici. Bal kabağının tatlı aromasının süzme yoğurtla birleşimi damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak.
Meşe palamudu yani namı değer: Midi kabak
Genellikle Ekim ayında tezgahlarda yerini alan bu kabak türü süslemelerde daha çok kullanılır. Ana yemeklerle daha uyumlu olan bu kabak daha lifli bir yapıya sahiptir. Tatlı ya da çorba da yapabilirsiniz.
Bol miktarlı lifli içeriğiyle kabak detoksunun faydaları şunlardır: Vücuttaki ödemlerin ve toksinlerin atılmasını hızlandırır.
1 tabak kabak yemeği kalorisi yaklaşık olarak 250 kalori (kcal) değerindedir. İçeriğinde kuru soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ bir adet domates ve iki kabak ile yapılan kabak yemeği besleyici yönüyle oldukça zengin olmasına karşın kalori açısından oldukça ekonomiktir.
Kabak, normal şartlarda metabolizmayı hızlandıran ve yenilen besinlerin hızlı bir şekilde yakılmasını sağlayan bir sebze türüdür. Bu nedenle tüketilmesi hızlı kilo vermeyi sağlar.
"Düşük kalorisi, içerdiği vitaminler ve antioksidan özelliği ile kabak, yaz aylarında fit ve zinde kalmak için vazgeçilmez bir besin. Doğru bir beslenme planı ile tüketilen kabak, hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra vücuda enerji sağlıyor; cilt, kalp ve göz sağlığını koruyor.
İçeriğinde bolca su ve besin lifi bulunan kabak, ödem atmaya yardımcı olduğu gibi yağ yakımını da kolaylaştırıyor.
100 gram kabak için;
Toplam yağ 0,3 g. Doymuş Yağ 0,1 g. Trans yağ 0 g. Kolesterol 0 mg.
180 gramlık orta bir kase yoğurt kalori değeri 112 kcal. 100 gr yoğurt kaç kalori? 100 gram yoğurt kalori değeri 62 kcal.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
- Balkabağı, yüksek miktardaki lif içeriğiyle kabızlığa karşı savaşarak, bağırsak çalışmasını ve dolayısıyla metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı oluyor.
Bal kabağı, ödemin birikmesini önleyen ve toksinlerden arındırmak için etkili olan potasyum değeri yüksek olması nedeniyle diyette tercih edilebilecek ideal besinlerdendir.
Kabak hangi ayda yenir? Kabak yaz mevsiminin tüm aylarında yenebilecek bir sebzedir. Hazirandan eylül sonlarına kadar doğal yetiştirilen kabakları tüketmeniz mümkündür. Ancak kış aylarında da birçok tezgahta kabak bulabilme imkanı vardır.
Bunun yanı sıra melatonin salgılanmasına yardımcı olarak rahat uyumanızı sağlıyor. Magnezyum bakımından zengin olan kabak çekirdeğinin uykuya dalma sorunu olanlar için faydalı olduğu söyleniyor. Aynı zamanda içindeki kalsiyum seviyesi sebebiyle, kasların gevşemesini de sağlıyor.
Eğer kabağı mutfağınıza sık sık konuk ederseniz, kalp hastalıklarını evinizden uzak tutmuş olursunuz. Antioksidan bir sebze olduğu için, kalbe giden damarları rahatlatır. Damar tıkanıklığını önler ve kalp krizi gibi sorunları engeller. Ağrı kesici özelliği olan kabak, aynı zamanda kalp çarpıntısına da iyi gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri