Para Yatırma ve Havale işleminde İşlem Açıklaması girebilir miyim? ATM'lerimizde kartlı / kartsız para yatırma ve başkasının hesabına havale işlemlerinde alıcının hesap hareketlerinde görünmek üzere işlem açıklamasını ATM üzerindeki klavyeden ya da ekranda çıkan sanal klavyeden yazabilirsiniz.
Dijitalden veya ATM üzerinden havale işlemi, genel olarak 'para transferi' kısmında yer alan 'havale' seçeneği üzerinden yapılır. Para gönderilecek kişinin IBAN veya hesap numarası girildikten sonra aktarılacak tutar sorulur.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
ATM, göndericinin yani parayı yatıran kişinin T.C. kimlik numarasını ister. Sonrasında para yatırılacak hesap numarası ve şube kodu girilir. ATM'nin para yatırma bölmesine para koyulur ve onayın ardından işlem tamamlanır.
ATM'lerden hesaba yatırılan tutarlar hesaplara hemen yansır.
İlgili 41 soru bulundu
EFT Saat Kaça Kadar Hesaba Geçer? Bankaların kendi içinde belirlediği farklı EFT saatleri vardır. Bu işlemler genellikle sabah 8 ile akşam 17.30 arasında gerçekleştirilebilir. Bankanın EFT ve havale saatleri dışında herhangi bir işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde yatar.
EFT, sadece yurt içinde yapılan TL birimli işlemdir. Banka şubeleri, internet, mobil, telefon ve ATM üzerinden gerçekleştirilebilir.
Tebliğle ATM'lerden yapılan EFT işlemlerinden alınan ücret de artırıldı. Buna göre işlem tutarı 1,000 TL'nin altındaki EFT işlemlerinin ATM'den yapılması halinde alınan ücret 2 TL'den 4 TL'ye çıkarıldı.
Yine de IBAN'a para transferi nasıl yapılır sorusunun cevabını senin için paylaşalım. Bir yakınına para göndermek istediğinde, karşı tarafın seninle IBAN bilgisini paylaşması gerekir. Daha sonra para transferi sekmesinden alıcının IBAN ve ad/soyad bilgilerini girerek işlemini tamamlayabilirsin.
Papara ile birine para göndermek için banka hesaplarına ya da IBAN numaralarına ihtiyacın yok. Papara hesabından kolayca banka hesabı olmayan birine para gönderebilirsin. Tek ihtiyacın, para göndermek istediğin kişinin telefon numarası.
Tek ihtiyacınız olan, geçerli kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız ve eğer alıcı iseniz MTCN kodunu bilmenizdir. Size en yakın BPN temsilci noktasına giderek Western Union ile yurtdışından adınıza gönderilen parayı BPN Western Union işbirliğiyle çekebilirsiniz.
Bekleme Süresi 1 gündür.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
EFT, alıcının banka hesap numarası veya IBAN numarası ile kullanılabilir.
Avrupa Birliği üyesi ülkelerde hesap numarası yerine IBAN numarası kullanılır. Bu ülkelere transfer yapmak için alıcının size doğru IBAN numarasını göndermesi gereklidir. IBAN numarası ülkenin uluslararası kodu ile başlayıp çeşitli rakam, harf ve haneleri içerir.
Yurtdışından Türkiye'ye para gönderebilmeniz için 18 yaşından büyük olmanız ve geçerli bir kimlik kartınızın olması gerekmektedir. Geçerli kimlik kartınızla ve göndereceğiniz para ile birlikte bulunduğunuz ülkedeki size en yakın Western Union noktasına giderek Türkiye'ye para gönderebilirsiniz.
İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır.
Para transferi yapılan bir süreçte gönderilen tutar üzerinden bir banka 15 – 30 dolar arası bir ücret alır. İşlemin içerisinde 3 banka yer aldığı için her banka kendine komisyon keser, dolayısıyla swift ücreti 45 – 90 dolar arasında değişir.
Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
Nöbetçi Transfer işlemi yapılabileceğiniz bankalar: Akbank, Denizbank, Fibabanka, Halk Bankası, İş bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Halk Bankası, İş bankası, VakıfBank , Albaraka Türk.
Sadece IBAN numarasını kullanarak kişilerine para gönder!
Parayı göndereceğin kişinin ad soyad ve IBAN bilgisini gir, gönderdiğin tutarı DenizBank ATM'lerinden çeksin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri