Tuz ruhu hemen hemen her şeyle etkileşime giren bir maddedir. Temizlikte kullanılması da sakıncalıdır. Çünkü fayans temizliğinde kullanılan bu madde fayans arasındaki derz dolgusunu tahrip eder.
Tuz ruhu sıvısında bulunan hidroklorik asit (HCI) ile tuvalet tıkanıklığı açılabilir. Aynı zamanda tuz ruhu tıkanmış lavabo giderlerini de açabilmektedir.
Tuvalet Mutfak ve Banyolarda oluşan kireç birikimini, kararmış organik kirler ve pas lekelerini kimyasal etkinliği ile çözer. kullanmadan önce okuyunuz! Uygulayacanız yere bir miktar tuz ruhu dökünüz.5dk bekledikten sonra sert firça ile citileyerek ardından su dökerek durulayınız.
Mutfak, Banyo , Tuvalet ve Banyolarda oluşan sararmiş kireç birikimini, temizlemede kullanılır. Tuvalet, banyo, lavabo vb. yüzeylerin temizliğinde kullanılır.
İlgili 15 soru bulundu
Bazı durumlarda tıkanıklık tamamen vakuma girerken, bazen manuel olarak çıkarmanız gerekir. 1 bardak sıcak suyu gidere dökerek pistonu gidere bırakınız ve yaklaşık 30 saniye boyunca kuvvetli bir şekilde yukarı ve aşağı doğru çekiniz. Sıcak su tıkanıklığın çözülmesine yardımcı olmalı ve piston onu hareket ettirmelidir.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Normal lavabo açıcılardan farklı olarak, tuz ruhu pimaş borularının doğrudan delinmesine sebep olur. Lavabo açıcı kullanıldığında, plastik olan pimaş boruları ısınarak önce büzüşürdü. Sık kullanım sonucu büzüşen borular erimeye başlardı. Tuz ruhu kullanımında ise pimaş boruları büzüşmeden delinir.
Evde olan her malzemeyi fayanslara uygulamamak gerekiyor. Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın. Çünkü yoğun kimyasallar hem fayanslara zarar verir hem de zaman içerisinde derz dolgusunu eritir.
TUZ RUHU BÜTÜN KİRECİ SÖKER
Suyunu boşalttığınız klozete tuz ruhunu dökün ve bir süre bekledikten sonra sifonu çekin. Tuz ruhu, kireç ve tortuları anında söker; ancak kullanırken çok dikkatli olun. Tuz ruhunu solumayın, mümkünse maske takın ve banyonun hava aldığına emin olun.
Bir miktar su kaynatarak içine sirke katarız. Daha sonra sirkeli suyu kirecin izi olan alana dökeriz. Bu şekilde birkaç dakika beklettiğimizde kirecin tamamı çözülür. Daha sonra bu alanı temiz sıcak su ile duruladığımızda temizlik bitmiş olur.
Asit, toksik olmasının yanında, gözler ve deri için tahriş edicidir, deride yanıklara neden olmaktadır ve solunum sistemi için tahriş edici özellik taşımaktadır.
Karbonat, limon, bulaşık makinesi parlatıcısı, un, beyaz sirke, diş macunu, balon ve sirke kullanılarak musluk yüzeyindeki kireç sökülebiliyor. Musluk temizliğinde kullanılabilen güvenilir ürünlerden ilki karbonat olarak öne çıkıyor. Karbonat ile musluk kireci temizliğinde, fırça ve karbonata ihtiyacınız oluyor.
Lavabo Açıcı İşe Yaramıyor!
Banyo ve Mutfak giderlerinde oluşan tıkanıklıkları her zaman kimyasal ürünler ile açmanız mümkün olmayabilir. Tıkanıklığın açılmadığı durumlarda üst üste lavabo açıcı ürünlerin kullanımı gider borularına zarar verir.
Çekilmemiş ise tuz ruhunu dökmeden önce biraz su ekleyin ve yavaş yavaş tuz ruhunu boşaltın. Bu talimatlara kesinlikle uymanız sağlığınız için önemlidir. Tuz ruhu döktükten sonra bir kaç saat tuvaleti kapatıp bekleyin. İçerisinde ki kimyasal bileşenler tıkayan cismin eritecek ve tıkanıklık açılacaktır.
Mermer tezgahlar, tuvaletler, banyo lavaboları veya zemin döşemeleri üzerinde temizlik gerçekleştirmek açısından mermere tuz ruhu kullanımı doğru bir çözüm oluşturmamaktadır. Çünkü tuz ruhu asidik özelliğe sahip olduğu için kullanıldığı yüzeylerde parçalayıcı ve aşındırıcı bir yapı ortaya çıkarır.
Tuz ruhu beton zeminlerde delik açabiliyor. Dolayısıyla bırak balıkları, kayalara bile zarar verebilir. Tuz ruhu kullanmaktaki amacın, kayaları mikroptan arındırmaksa, bunu suda kaynatarak da yapabilirsin.
Fayans, banyo ve cam yüzey temizliklerinde 1 litre suya 100 ml (1 çay bardağı) Porçöz Pas ve Kireç Çözücü ekleyip seyrelttikten sonra uygulayın. Cam ve benzeri yüzeylerdeki tadilat ve hafriyat kalıntılarını temizlemek için Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü doğrudan uygulayabilirsiniz.
Fayans temizliğinde tercih edebileceğiniz diğer alternatif ise karbonat katkılı çamaşır suyudur. Bu uygulama için ise yarım kova ılık su içerisine birkaç damla çamaşır suyu ardından 3 kaşık karbonat eklenir. Fayanslar bu karışıma batırılmış bir bez veyahut sünger ile ovalanarak sonrasında yarım saat kadar beklenir.
Pimaş boru açma ilacı olarak da bilinen gider açıcı kimyasallar tıkalı boru açma yöntemleri arasında en etkili olanıdır. Gider açıcı asit denildiğinde akla ilk gelen kostik denilen asit bazlı kimyasallardır.
Bilhassa evinizde tuvalet veya banyo gibi birçok farklı alanda kullandığınız tuz ruhu, mermer üzerine değdiği anda mermerin yapısını bozarak aşınmasına, çatlakların genişlemesine, çiziklerin daha fazla açılmasına ve lekelenmesine sebep olabilir.
Porçöz Lavabo Açıcı, banyo ve mutfak. lavaboları, evye, küvet, bide, tahliye boruları ve. giderlerindeki; yağ, saç, sabun ve benzeri artıklar. yüzünden oluşan tıkanıklıkların açılmasında etkilidir.
Bir buçuk litre suyu iyice kaynatın ve ardından bu suyu gidere dökün. Giderin üzerine birer bardak karbonatı ve sirke dökün ve bekleyin. En az on dakika bu şekilde etki etmesi için bekleyin. Tekrar su kaynatın ve bu kaynar su ile giderinizi yıkayın.
Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde edersiniz.
Porçöz Lavabo Açıcı Jel ile banyo ve mutfak lavaboları, evye, küvet, bidelerin tahliye boruları ve giderlerindeki yağ, saç, sabun artığı ve benzeri artıklar sebebiyle oluşan her türlü tıkanıklığı sıcak su kullanmadan kolayca açabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri