Hazırlık sınıfı bulunan Anadolu imam hatip liselerinde öğretilen İngilizce, Arapça, İspanyolca, Almanca, Çince ve Rusça dillerine bu yıl Farsça, Fransızca ve Japonca da eklendi.
Cumhuriyet döneminde İmam Hatip Liselerinin açılması ile Arapça dersi yeni- den müfredata dâhil edilmiştir.
Türkiye'de okullarda Arapça dersi zorunlu değildir. Arapça dersi, ilkokul 2. sınıftan itibaren seçmeli ders olarak okutuluyor. İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinde ise Arapça dersi zorunlu bir derstir.
Arapça dersi ilkokul ve ortaokullarda seçmeli, Ġmam Hatip Ortaokullarında ise zorunlu olarak okutulmaktadır.
İmam hatip lisesinde okutulan meslek dersleri şunlardır: Kuran-ı Kerim, Arapça, Fıkıh, Tefsir, Dinler Tarihi, Akaid, Kelam, Temel Dini Bilgiler, Hitabet, Mesleki Arapça, Hadis, Siyer.
İlgili 38 soru bulundu
Din Dersleri Arttırıldı!
Ortaokulda din dersleri 16 saate çıkarıldı. Bununla birlikte, ortaokul birinci sınıflar için 18 saat Arapça dersi eklemesi de gözlerden kaçmadı. Liselerde din dersleri 8 saatten oluşuyor: dört saat zorunlu ve dört saat tercihe bağlı olarak seçilebiliyor.
Arapça öğretmenleri, devlet ve özel okullarda, yabancı dil kurslarında ve halk eğitim merkezlerinde Arapça eğitimi vermektedir. İmam-Hatip ortaokulları ve liselerinde, Arapça eğitim 9. ve 10. sınıflarda yabancı dil, 11. ve 12. sınıflarda mesleki dersler kategorisinde 'Mesleki Arapça' olarak okutulmaktadır.
2016-2017 öğretim yılında ilkokul 2'inci sınıftan başlayarak Arapça dersi verilecek.
Türkiye'de de ilkokul, ortaöğretim ve lisede Arapça dersleri bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bu dersler için müfredatlar yayınlamaktadır. Türkiye gibi bazı ülkeler de okullarında yabancı dil olarak Arapça öğretmektedirler.
Bazıları için bir veya iki yıllık kurslar yeterli olurken, diğerleri için bu süre üç veya dört yıla kadar sürebilir. Yani, "kolay Arapça öğrenmek istiyorum" diyenlerdenseniz, bunun birçok değişkene bağlı olarak mümkün olup olmayacağını göreceksiniz.
(b) Kur'an-ı Kerim dersini 9. sınıfta “4”; 10, 11 ve 12. sınıflarda “3” saat, (c) Arapça dersini 9. sınıfta “3”; 10. sınıfta “”2 saat, (d) Mesleki Arapça dersini 11 ve 12. sınıflarda “2” saat, (e) Dinler Tarihi dersini ise 12. sınıfta “1” saat alır.
İmam Hatip Lisesi mezunları diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer diyanet kadroları gibi liselerin mezunlarına sağlamadığı devlet memurluğu imkânları sağlamaktadır.
Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı hazırlık dil sınıfı programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri, 9 ayrı dil programı ile 2021-2022 eğitim öğretim yılına hazır. Hazırlık dil sınıfı programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri, Türkiye genelinde hızla yaygınlaşıyor.
Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur. Fakültemiz %30 yabancı dilde eğitim vermekte olup Arapça hazırlık sınıfı zorunludur.
İslami İlimler Fakültesi. Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü'nün İslami İlimler Fakültesi öğretim dilinin yüzde 30 Arapçaya dönüştürülmesi ve Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı açılması talebi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı.
İmam hatip ortaokul ve liselerinde öğrenci sadece Kuran-ı Kerim dersinde türban takarken, bundan böyle Tarih, Coğrafya, Türkçe, Edebiyat aklınıza gelen bütün derslerde türban takabilecek. Yani, sınırlama kaldırıldı.
Buna göre, genel liselerde ve Anadolu liselerinde halen uygulanmakta olan "Fen Bilimleri", "Sosyal Bilimler", "Türkçe- Matematik" ve "Yabancı Dil" alanları kaldırıldı.
A1 seviye Arapça sertifikası, Avrupa Dil Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen Arapça dil becerilerinin A1 seviyesini belgeleyen bir sertifikadır. A1 seviye, başlangıç düzeyinde dil becerisi gösterdiğinizi ve temel ifadeleri anlama ve kullanma yeteneğine sahip olduğunuzu gösterir.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı. Ortaöğretimde ise din derslerinin 16 saate kadar çıkabilmesinin ön açıldı.
Arapça öğrenmek çok zor bir durum değildir. Arapça dilini öğrenen kişiler, kendini geliştirerek farklı kişilerle iletişim kurabiliyor. Arapça dilinde ön plana çıkan birçok detay bulunuyor. Arapça dili yazılış bakımıyla da farklı olması nedeniyle, zor görülen diller arasındadır.
Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri 5-8. sınıflarda 2'şer saat verilecek. Arapça dersi ise 5. ve 6. sınıflarda 4'er saat, 7. ve 8. sınıflarda ise 3'er saat okutulacak.
Hazırlık sınıfı bulunan Anadolu imam hatip liselerinde öğretilen İngilizce, Arapça, İspanyolca, Almanca, Çince ve Rusça dillerine bu yıl Farsça, Fransızca ve Japonca da eklendi.
ÖABT öğretmen kadroları için girilen bir sınavdır. Öğretmenlik alan bilgisi testi sınavı lisans düzeyindedir. ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği sınavına girebilmek için mezun olmak ya da sınavının geçerliliği süresince mezun olmak gerekmektedir.
İmam hatip lisesi (kısaca İHL), Türkiye'de bir resmî kuruluş. Amacı hatip ve imam yetişmesini sağlamak olan ortaöğretim düzeyinde mesleki okullara verilen isimdir.
KPSS ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Konuları, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği için gereken bilgi ve becerileri ölçtüğü bir sınavdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri