Dilediğiniz banyo sabununu kullanarak vücudunuzu nazikçe temizlemek için ideal bir yardımcıdır. Yapısı itibariyle süngerin sağladığı ince gözenekli köpük, kolay ve hızlı bir uygulama sağlar.
Sünger kullanımı, hem vücuttaki kirlerin daha kolay bir şekilde arındırılmasına hem de kan dolaşımının hızlandırılmasına yardımcı olur. Nazik bir şekilde, bebeğinizi incitmeden yapacağınız dairesel hareketlerle yavrunuzun tenini ovarak kullanabileceğiniz bu süngerler cildi tahriş etmez.
Nasıl kullanılır: Bir süre suda bekletmeniz yeterlidir, sabun kullanmayın, vücudunuzu bir süngerle ovalayın, cildiniz su ile nemlendirilmiş ve pürüzsüz hissedecektir. Banyonuz için olmazsa olmaz.
Sünger, yumuşak, gözenekli malzemeden yapılmış bir alet veya temizlik yardımcısıdır. Genellikle geçirimsiz yüzeyleri temizlemek için kullanılan süngerler özellikle su ve su bazlı solüsyonları emmede iyidir.
Diğer hayvanlardan farklı olarak, gerçek dokulardan ve organlardan yoksundurlar. Tüm süngerler, suda yaşayan hayvanlardır. Su altı yüzeyine yapışır ve yerinde sabit kalırlar (yani seyahat etmezler).
İlgili 26 soru bulundu
2.SÜNGER ve ÖZELLİKLERİ
Konumuzu oluşturan depolama malzemesi olan süngerin ana hammaddesi latex olmasına rağmen, doğal latexin piyasadaki sünger talebini karşılayamaması neticesinde bilim adamları 1937 yılında poliüretan hammaddesini oluşturarak, bundan sünger elde etmeyi başardılar.
Suyun süngere dolmasının sebebi adezyon kuvvetinin fazla olmasıdır. Süngerin içi çok küçük ve fazla sayıda boşluklar ve girintilerle dolu olduğu için su kılcallık sayesinde süngerin icine dolar.
Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz.
Bir kap içine su doldurun ve suyun içine birkaç damla çamaşır suyu ekleyin. Süngerleri bu suyun içinde 5 dakika kadar bekletin. Süngerler çamaşır suyunda bekledikten sonra güneşte kurumalıdır. Süngerin emdiği suyu süzerek bir cam kenarında ya da açık havada kurutabilirsiniz.
Genel Bakış Bambu lifi Asya'da yetişen bambu ağacından, keten lifi ise Türkiye' de yetişen keten bitkisinin saplarından elde edilir. Peeling etkisiyle cildinizi derinlemesine temizler, masaj etkisiyle kan dolaşımınızı düzenler, vücudunuza zindelik verir ve selülit oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.
Bir duşakabin kullanmadan duş teknesi ya da küvet tercih edilebilir. Uygun modellerden istediğiniz birini tercih ederek sade bir şekilde banyonuzu tasarlaya bilirsiniz. Bu yöntemde bölümleme olmadığı için alan konusunda avantaj sağlayacaktır. Yurt dışında çok sık kullanılan banyo tercihlerinden biridir.
Duş kabininde, camda, zeminde oluşabilecek su damlası ve kireç gibi lekeleri gidermek için kirleri asidik temizleyicilerle yumuşatıp ardından yıkaman daha iyi olacaktır. Bu nedenle sirke ve su, limon suyu gibi doğal temizleyicilerle beraber kimyasal karışımlar da kullanabilirsin.
Bu kazaları önlemek için zemine uygun olan duş içi kaydırmaz zemin ürünleri bulunur. Banyo duş kaydırmaz ürünlerinde vantuzlu taban kısmı bulunur. Vantuzlar ıslak zemine vakum özelliği ile sabitlenir. Bu sayede ıslak alanlarda oluşabilecek kazaları engeller.
En iyi banyo kesesi dendiğinde akla aslında içinde ipek barındıran kese banyo kesesi gelir. Bunun nedeni ise ipeğin cilt ile olan mükemmel uyumudur. İpek kozalarından elde edilen ipliklerin çeşitli işlemlerden geçmesi sonrasında banyo kesesi ya da diğer adıyla hamam kesesi elde edilebilir hale gelir.
Süngerler inşaat sektöründe, mobilya sektöründe, otomotiv sektöründe ve ambalaj sektöründe tercih edilmektedir. İnşaat sektöründe tercih edilen sünger genelde izolasyon amaçlı kullanılır. Otomotiv sektöründe tercih edilen sünger ise alev geciktirici özelliğinden dolayı kullanılmaktadır.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Eğer silme işlemi uygularsanız da iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Yatak temizliğinde karbonat, bulaşık parlatıcısı, çamaşır suyu, leke çıkarıcı, limon gibi seçenekler kullanılmaktadır. Yatağınızda bulunan lekenin boyutuna göre kendinize en uygun yöntemi tercih edebilirsiniz.
Klasik süngerler yerine tercih edilen kabak lifi ise doğada kısa bir süre içinde tam olarak çözünebilir maddelerden üretilmiştir. Kabak lifi %100 biyobozunurdur. Doğa dostu olan kabak lifleri atıksız, çevreci, sürdürülebilir bir yaşam için son derece önemlidir.
Duşakabin temizliği su lekeleri, kir birikintileri ve yağ oluşumlarını ortadan kaldıracaktır. Doğal bir temizlik için karbonat ve sirke gibi ürünler kullanabilirsiniz. Ancak temizlik ürünleriyle duşakabin temizliği yapmak istiyorsanız, temizlik losyonu, krem temizleyiciler ya da kireç sökücüler işinizi görecektir.
Bir kap içinde bir fincan sirke ile bir bardak sıcak suyu karıştırın. Dolap içi, duvar yüzeyi ve halıda oluşan küf lekelerinin üzerine bu karışımı dökün. 10 dakika kadar bekledikten sonra ılık nemli bir bez ile lekenin üzerini temizleyebilirsiniz.
Sihirli süngerler, değişik yüzeylerin temizliği ve bakımı düşünülerek tasarlanır. Yemek kalıntıları, metal çizikleri, yapışkan türleri, sararma ve kararma gibi durumlarda ihtiyaçların giderilmesine yardımcı olurken kişisel bakım alanında da farklı şekillerde kullanılabilir.
İki farklı madde arasında da çekim kuvveti oluşur. Bu da su ve kâğıt havlu moleküllerinin birbirini çekmesine neden olur. Bu kuvvet su moleküllerinin yerçekimine ters yönde ilerleyerek kağıt havlunun içinde yukarı doğru ilerlemesini sağlar. Böylece kağıt havlu suyu emer.
Yoğunluğu daha yüksek olan süngerler, daha dayanıklıdır ve daha uzun süre şekillerini koruyabilirler. Ayrıca süngerin esnekliği de önemlidir. Kaliteli bir sünger, ağırlık bindiğinde bile hızla eski haline döner.
Genel olarak sünger rulolar için su bazlı vernikler, su bazlı akrilik boyalar, hobi boyaların kullanımı uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri