Duşakabin silikonu, duş teknesi, küvet, lavabo ve duşakabin camları arasındaki boşluklara uygulanır ve suyun sızmasını engeller. Duşakabin Montajı: Duşakabinlerin cam, seramik veya akrilik yüzeyleri arasındaki boşlukları doldurmak için duşakabin silikonu kullanılır.
Evinizin banyo veya duş alanındaki duşakabin veya küvetin kenarındaki boşlukları kapatmak ve su sızmasını engellemek için duşakabin silikonunu doğru bir şekilde uygulamak oldukça önemlidir. Duşakabin silikonu, su geçirmez bir bariyer oluşturarak banyo alanınızı korur.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Yapı ve Alan Kullanımında Silikon ve Mastik
Bu nedenle geniş alanlarda silikon yerine mastik kullanımı daha doğru olacaktır. Aynı zamanda dolgu işlemlerinde mastik tercih edilmesinin nedeni, daha yüksek performans vermesidir. Pürüzsüz bir görünüm sunar.
Standart Silikon:
İzolasyon, sızdırmazlık ve yapıştırma için kullanılmaktadır. Universal silikon olarak da adlandırılır. Duş kabini, küvet, lavabo kenarı gibi alanlarda sızdırmazlık olarak kullanımı tercih edilir. Aynı zamanda PVC, metal fayans gibi bölgelerde de sızdırmazlık ve yapıştırma işlemi için kullanılmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır.
Silikon, evlerde su ve nem kaçağının önlenmesi için en çok kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Özellikle banyo duşakabin kenarları, küvet ve duş teknesi kenarları, lavabo kenarları, pencere altları ve bağlantı yerlerinde oluşan boşlukların kapatılmasında yoğun olarak kullanılmaktadır.
Silikon mastik, ideal bir mastik çeşididir. Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
Dayson Silikon Ürünlerin Avantajları
İçeriğindeki nitelikli ürün ile güneş, su, nem gibi dışsal etkilere karşı oldukça dayanıklı bir inşaat malzemesidir.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Sista Silikon Sıkça Sorulan Sorular
%13 indirimle SİSTA AYNA SİLİKONU 155TL'ye, %31 indirimle Sista Universal 50 gr Beyaz Tüp Silikon 62TL'ye, %4 indirimle Sista Universal 5'li Silikon 620TL'ye, %25 indirimle Sista Rtv Silikon Kartuş Kırmızı 310 Ml 220TL'ye sahip olabilirsiniz.
Duşakabin modellerinin zemini için karo, mermer, fayans, ahşap gibi farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Son yıllarda çok yaygın olarak tercih edilen ve farklı desenleri ile banyoyu eğlenceli bir yaşam alanına çeviren fayanslar duşakabinler ile uyumlu bir ikili oluşturur.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Su geçirmez çamur bant genellikle esnek bir yapıya sahiptir ve kolayca şekillendirilebilirler. Ayrıca, suya, nem ve UV ışınlarına dayanıklıdırlar ve su sızdırmazlığı sağlamak için yüksek mukavemetli bir yapışkan tabakası vardır. Bu ürün bir çok farklı uygulama için uygun olabilir.
Küvet tıkacı kaybolmuş haliyle küveti dolduramıyorum. Yerine ne koyabilirim? Bir kalıp sabunu al.Sonra sabunu iyice ıslat.Sonra kopar kopar oraya yapıştır.Delikler kapandıktan sonra üzerine biraz daha sabun kopar yapıştır yani elinde bastırarak orayı tıka.
Silikon ve mastik arasındaki başlıca genel farklar ise çoğunlukla silikon izolasyon yönteminde yapıştırma malzemesi olarak kullanılmaktadır. Mastik ise dolgu ve izolasyon ürünü olarak tercih edilir. Aynı alanlarda ikisi de hemen hemen kullanılabilir. Mastik boyanabilme özelliğine sahipken silikon boya tutmaz.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Peki, fitil ve silikon nedir? Fitil ve silikon, duşakabinlerin üzerinde bulunan ve siz yıkanırken dışarıya su kaçırmasını engelleyen iki ayrı materyaldir. Ve ikisinden birini tercih etmeniz gerekmektedir. Ancak fitil tercih etseniz dahi montaj işlemi için silikon kullanılmak gerekecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri