Pek çok çeşidi olan bitkinin banyo için en uygun çeşitlerini; aşk merdiveni, baldırıkara, kuş yuvası ve düğme olarak sıralayabiliriz.
Çok kuru alanları sevmeyen, neme ihtiyaç duyan bitkiler, banyoda yetiştirilebilir çünkü evlerin en nemli alanı banyolardır. Ancak güneş ışığına ihtiyaç duyan bitkiler, kesinlikle banyoda konumlandırılmamalıdır.
Banyonda tropik bir ortam yaratırken, paşa kılıcı bitkisinden de yararlanabilirsin. Ilık ortama ihtiyaç duyan bu bitki banyonu oldukça sevecektir. Bakımı da bir hayli kolay olan paşa kılıcını dilediğin tarzda hasır saksılara da koyabilmen mümkün olacaktır.
Eşsiz formuyla her mekanı güzelleştiren ve bulunduğu ortamı canlı bir yaşam alanına çeviren Dolgun Formlu Tesbih Çiçeği (İnci Tanesi - Senecio Rowleyanus) bitkisini banyo, yatak odası, mutfak, salon, oturma odası gibi ev ve ofislerinizdeki iç mekanlarda yetiştirebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Direkt olarak güneşi sevmediği için gölgede çok daha verimli bir gelişim sağlar. Tespih çiçeği görünümü tespih tanelerini andırdığı için bu adı almıştır. Kökeni Afrika olduğu için düşük sıcaklıklara karşı da oldukça elverişlidir.
Eğer banyonuzda bitkilerin az da olsa gün ışığı alabildiği bir pencere varsa önüne aloe vera yerleştirebilirsiniz. Sulama sıklığı ile ilgili endişeniz olmasın. Banyonun nemi bile aloe vera'nın hayatta kalması için neredeyse tamamen yeterli olacaktır. Devetabanı da ışığa çok ihtiyaç duymayan bitkilerden.
Tüm kılıç çiçeği türleri, günde birkaç saat doğrudan güneş ışığına düşük miktarda maruz kaldıkları takdirde ideal biçimde gelişir. Bununla birlikte tamamen gölge olmadığı sürece az ışıklı ortamda konumlandırılsalar bile sağlıklı görünümlerini koruyabilirler.
Hem nemi dengeleyen hem de dekoratif görüntü oluşturan bu çiçek, hızlı büyümesiyle sizleri de şaşırtacaktır. Sukulent banyoda yetişir mi diye merak ediyor olabilirsiniz. Sukulentler gün ışığını minimum alan yerlerde yetişebildiği için karanlık banyoda yetişen bitkiler arasındadır.
Monsteranız evinizin hemen hemen her yerinde hatta banyolarınızda bile büyüyebilen bakımı oldukça kolay bir bitkidir.
Mutfakta yetiştirebileceğiniz çiçekler hakkında kısaca bilgi verecek olursak eğer mutfağınızda yetiştireceğiniz çiçek türleri kısaca şunlardır; aloa vera, menekşeler, gerberalar, güller, papatyalar, baharatlar ve minyatür kaktüslerdir.
Bilinenin aksine birçok araştırma bitkilerle aynı odada uyumanın hiçbir zararı olmadığı yönünde sonuca ulaşmıştır.
Bereket, İyi Şans ve Para Çiçeği: Crassula
Latince adı Crassula olan bu bitki, halk arasında para çiçeği, bereket çiçeği, yeşim ağacı ve mücevher çiçeği olarak tanınıyor. Bereket çiçeğini diğerlerinden farklı kılan özelliği bereketin, şansın ve paranın çiçeği olması.
Frezya çiçeği, özellikle kokusu nedeniyle yetiştirilen çiçek türlerinin en başında gelmektedir. Evinizde birkaç tane frezya çiçeği yetiştirdiğiniz zaman evinizin kokusunu değiştirebilirsiniz. Bu sayede frezya çiçeğinin kokusu evinizin her yerine yayılacaktır.
Paşa Kılıcı karanlıkta yaşamayı çok sevmektedir. Bu nedenle direkt olarak güneş ışınlarından korumanız gerekir. Evinizde yakın bir dostunuz olacak Paşa Kılıcını susamayı unutsanız bile bu bitki asla sizi yalnız bırakmayacaktır.
İdrar söktürür. Nikris hastalığında faydalıdır. Böbreklerdeki kumun dökülmesine yardımcı olur. Bazı göz hastalıklarında kullanılır.
Paşa kılıcı güneşi seven ve soğuğu sevmeyen bir çiçektir. Bu yüzden bulunduğu odanın sıcaklığı normal bir seviyede olmalıdır. Güneş ışığını ise doğrudan değil dolaylı olarak almalıdır. Kılıç çiçeğine yaz mevsiminde haftada 2, kış mevsiminde ise 2 haftada 1 kere olacak şekilde su verilmelidir.
Pencere kenarları, bitkiniz için en verimli alanlardır. Filtreli bir şekilde güneş ışığı alan her yerde aloe vera bitkisine kolayca bakabilirsiniz. Aloe vera bitkisi bakımı için bir diğer önemli konuysa sulamadır. Bitki, yapısı gereği fazla suya ihtiyaç duymaz.
Yaşam alanında yer verilen aloe vera, havadaki zararlı maddeleri emer ve insan sağlığına zarar vermesini önler. Bu etkiye sahip olan aloe vera, bakımı kolay olduğundan birçok odada bulunabilir. Özellikle de çalışma odası ve mutfak için önerilen aloe vera bitkisi sayesinde, evinizdeki kötü havayı temizleyebilirsiniz.
Banyonuza katacağınız bitkilerin suya dağılmasını istemiyorsanız, tariflerdeki bitkileri bir tülbentin ya da kesenin içinde olacak şekilde suya ilave edebilirsiniz. Ya da bitkileri demlikte ya da tencerede 1 litre kaynamış suyun içerisine ekleyip 15 dakika demledikten sonra süzerek de banyo suyuna katabilirsiniz.
Gelincik, ezan çiçeği, kasımpatı, çan çiçeği, ekinezya çiçeği uzun ömürlü bitkiler arasında yer alır. Hiç solmayan çiçek hangisi? Ölmez otu, hiç solmayan çiçek olarak bilinir. Koparıldıktan sonra bile çiçeklerini dökmeyen bu bitki, her zaman capcanlı durur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri