Genelde 3-4 saat içinde silikon kuruduğu için bu süre zarflarında kuruyup kurumadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa kurumasını 10-12 saat bekleyerek garanti edebilirsiniz. Çünkü silikon tam olarak 12 saat içinde kuruma sağlar.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Dakika üzerinden ele alındığı vakit silikon yaklaşık olarak 240 dakika sonra kurur. Yani ortalama 4 saat içerisinde koruma potansiyeline sahiptir. Tabii ne kadar kalın sürülmüş ise kuruma süresi de bir o kadar artış gösterebilir.
Silikonun sıvı olması hem kullanım rahatlığı hemde kullanım esnasında herhangi bir yardımcı makine istememesi yönünden büyük bir avantaj sağlıyor. Soğuk sıvı silikon yüzey uygulaması esnasında çok kısa bir sürede kurumaya başlar. 100 ml'lik plastik şişededir. Yaklaşık 10 dakikada kurur.
Silikon Ne Kadar Zamanda Kurur? Silikon yapıştırıcı uygulaması sonrası beklemek gereken süre genellikle 24 ila 48 saattir. Silikon yapıştırıcı uygularken bu süre boyunca yapıştırma işlemi tam olarak tamamlanmadığından, düzgün bir silikon yapıştırıcı için beklemek önemlidir.
İlgili 36 soru bulundu
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Banyolarda duşakabinlerin montajı sırasında su sızmalarının engellenmesi için kullanılan silikon, şu şekilde çekilmelidir. Öncelikle silikon çekmek için bazı malzemelerin hazır edilmesi gerekmektedir. Bunlar: Silikon tüpü, metal silikon tabancası, falçata, maskeleme bandı ve eldiven gibi malzemelerdir.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Içerik 310 ml kimyasal baz asetik asit renk şeffaf min./maks. Işlem sıcaklığı 5 ila 40 °c min. Yüzey oluşturma süresi 15 dak özellikle banyo ve mutfak gibi rutubetli ortamlardaki sızdırmazlık ve dolgu uygulamalarında kullanılmaya uygundur.Bakterilere ve küfe karşı dayanıklıdır.
Neden Silikon kalıbım kurumadı (donmadı)?
Silikon kalıp yapımında kalay ve platinyum bazlı reçineler kullanılır. Platinyum bazlı silikon reçineler bazı durumlarda havadaki etkenlerden dolayı havaya bakan kısmı tam kurumayabilir. Kurumayan kısma CESTEL firmamızın geliştirdiği özel kurutucu CESDUST malzemesi serpilir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Temizlemesi kolaydır, yağa ve suya dayanıklıdır, bulaşık makinesinde yıkanabilir. Kullanımı kolaydır ve ev hanımları için iyi bir yardımcıdır. Yukarıdaki içerikten, silikonun sıcaklık direnci aralığının 200 dereceden fazla olabileceği ve kaynar suyun sadece 100 dereceden fazla olduğu görülebilir.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
Antibakteriyel ve suya dayanıklı formül bakteri oluşumuna izin vermez. Yaşam alanlarında temiz ve hijyenik kullanım sunar. Sista silikon yapıştırıcı ile sızdırma sorunu olan mutfak ve banyo alanlarını rahatlıkla doldurabilirsiniz.
Hava şartlarına ve suya dayanıklıdır.
Çok hızlı sertleşir ve yüzeyi herhangi bir sıvının girmesine karşı mükemmel şekilde korur. Asetoksi silikonun sertleşmesi her zaman oda sıcaklığında gerçekleşir.
Tamamen kuruması için de 24 saat beklemeniz gerekiyor. Yani biz çok memnun kaldık. Stor tül ve güneşlikli perdeler ağır oluyor ama şu an hiçbir sorun yok.
Boyalı yüzeylere çok iyi yapışır, sıcak ve soğuğa dayanıklıdır.
Önce silikon çekmek için gerekli malzemeler ile başlayalım. Bize bu iş için antibakteriyel silikon, silikon tabancası, maket bıçağı, silikon sökücü ve sıvı sabun lazım. Neden antibakteriyel silikon derseniz, bu silikon hem ıslak ve nemli yerlerde kullanılıyor hem de siyahlaşma ve bakteri yapmıyor.
Banyo sırasında dökülen kıllar ve saçlar giderde birikmişse ve duşakabin su sızdırması bundan kaynaklanıyorsa onları tel yardımıyla çıkarıp tıkanıklığı açabilirsiniz. Süzgece yakın tıkanıklığı pompa ile kolayca giderebilirsiniz. Kimyasal açıcı, karbonat veya sirke kullanmak da tıkanıklığa karşı etkili bir çözümdür.
Mastik, boyanabilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle kullanımı sırasında cephe üzerinde yerini belli etmez ancak silikon boya tutmaz. Bu nedenle silikonla çalışılırken daha temiz bir çalışma yöntemi izlenmesi gerekir. Kuruma süresi de birbirinden farklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri