Bunun için tek yapmanız gereken en sevdiğiniz klasik sosu kapmak! Ketçap, mayonez ve hardal ile tatlı toz biberi karıştırın. hazırladığınız mısırların üzerine ekleyin. Lezzet bu şekilde ikiye katlanacaktır.
Üzerine koyacağımız kegire konserve mısırları dökerek 10-15 dakika arasında su buharında ısıtalım. Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim.
Tereyağını eritin, baharatları ve sarımsağı ekleyip, kızdırın. Dilimlenen mısırları sosa ekleyin ve her yerine sos değecek şekilde sallayarak pişirin. Kaşar rendesi serpiştirin, taze kekik ekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
İlgili 37 soru bulundu
Bunun için tek yapmanız gereken en sevdiğiniz klasik sosu kapmak! Ketçap, mayonez ve hardal ile tatlı toz biberi karıştırın. hazırladığınız mısırların üzerine ekleyin. Lezzet bu şekilde ikiye katlanacaktır.
Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağını ve 1 çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyup, yağ eriyinceye dek karıştırıyoruz. Yağ eridikten sonra servis yapacağımız tabaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine döktükten sonra birer çay kaşığı baharatları üzerine serpiyoruz. Afiyet olsun…
1 yemek kaşığı barbekü sos. 2 su bardağı organik mısır. 1 tatlı kaşığı kadar tuz. 2 yemek kaşığı oranında tereyağı ve az miktarda da zeytinyağı
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
Soslu mısır taneleri, doymamış yağ asitleri bakımından zengin olduğundan, her yaş grubu için faydalı niteliktedir. Lezzet açısından, özellikle kaju, tuzlu fıstık, leblebi ve kuru üzümle mükemmel bir uyum yakalar. Bu nedenle kokteyl kuruyemişlerin vazgeçilmezleri arasındadır.
Yağ, tuz ve mısırları tencereye ekleyin. Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Fırında pişirirken koçanlı veya koçansız pişirebilirsiniz. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, ara ara diğer yüzlerine de çevirerek 35-45 dakika kadar mısırlarınızı pişirin. Nefis bir köz tadı yakalayacaktır. Tavada ve ocaktada da mısır közleyebilirsiniz.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
3. adım: Süzülen mısırları süzgecin içerisine atın. Konservenin içindeki su, kaynamakta olan suyu etkileyeceğinden iyice süzdüğünüzden emin olmalısınız. 4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.
Kavrulan salçanın üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı pul biber ekleyerek karıştıralım. Baharat ve salça ile harmanlanan mısırımızı bardaklara ya da küçük kuplara alalım.
-Yüksek karbonhidrat ve protein değerlerine sahip olan soslu mısır, kolesterol oranını dengeler ve kolon kanserine karşı koruma sağlar. -Bol lifli yapısıyla, sindirim sistemini aktive eder. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. -Kalbi kuvvetlendirir.
Mısır yapraklarını derin bir tencerenin dibine döşeyip mısırlarınızı üzerine koyun. Tencereniz büyük değilse mısırları ikiye bölebilirsiniz. Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :
Tereyağ, suyu ekleyip suyunu çekene dek kaynatalım. Suyunu çekince biraz karıştırarak az kavuralım. Sonra servis kaselerine alıp istenilen baharatlar, ketçap, mayonez dökelim. Evde Bardakta Mısır servise hazır.
Haşlanan mısırları süzüp bir kaba alıyoruz, sıcak sütü ve mısır ununu katıp blenderdan geçiriyoruz. Püre haline geldikçe koyulaşıyor. En son zeytinyağı ve tuzu koyup karıştırıyoruz. İsterseniz baharat, yeşillik vs ekleyebilirsiniz, ben sade tercih ediyorum.
Mısırın son suyu ise süt çizgisinin yarıya indiği dönemde kesilir.
Süt Mısır Nasıl Seçilir? Mısır Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir? Seçtiğiniz mısırların taneleri iri ve dolgunsa aynı zamanda üzerlerine baskı uyguladığınızda hemen parçalanıyorsa mısır taze ve süt mısırdır. Eğer mısırlar buruşuk ve sert taneli ise almayın.
Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. 30 ile 45 dakika arası pişecektir .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri