Barfiks özellikle sırt ve kol kaslarının gelişmesi için yapılan bir harekettir. Fıtık, omurga hareketi ve skolyoz için de barfiks uzmanlar tarafından önerilir.
Bireylerin kas ve kemik sağlığını koruyan barfiks, içerisinde yer alan yoğun egzersizlerden dolayı kalp ritmini hızlandırır. Düzenli tekrarlandığında kalp ritmini hızlandıran barfiks, bireylerin yağ yakım sürecine de destek olur.
Hergün yaparsında bir zararının olacağını düşünmüyorum ancak haftada 1 gün kaslarının dinlenme süreci olsun, çok yorma yani. Eğer çok ağır çalışıyorsan (vücut ağırlıgıyla pek mümkün değil ama yoğun diyelim) mesela 10-8-8 barfiks çekiyorsan. 3x25 şınav çekiyorsan 3x30 mekik çekiyorsan.
Barfiks. Ön kol ve sırt kaslarının birlikte çalışmasını sağlayan barfiks hareketi düzenli olarak yapıldığında kasık/bel fıtığının rahatlamasını sağlar.
Çünkü, herhangi bir kaza yaşanmaması için dayanıklı bir araç olmalıdır. Bunun için öncelikle bir barfiks aleti veya barfiks demiri satın alınmalıdır. Düzenli olarak her gün en az 10-15 barfiks çekmek kasların gelişimi için yararlıdır.
İlgili 43 soru bulundu
Tekniği doğru uygulanarak, doğru bir şekilde yapılan barfiks çalışması, kasların kuvvetlenmesi ve hacminin arttırılması için mükemmel bir çalışmadır. Omuz kasları, kol kasları, sırt kasları, karın kasları ve göğüs kaslarının çalışmasında etkili olan barfiks çekme egzersizi, güçlü bir üst vücut çalışmasıdır.
Guinness Dünya Rekorları
6 saatte en çok: 3.893, Jan Kares tarafından 2018. 12 saatte en çok: 5.742, Andrew Shapiro tarafından 2016. 24 saatte en çok: 7.600, John Orth tarafından 11 Haziran 2016.
Hiç çekememek, aslında kürek kemiklerini doğru kullanamamaktan geliyor. Bu da sırt kaslarını kullanamamak anlamına geliyor. Bunun yanında fazla kilolar da elbette barfikste kendinizi çekememenize neden olacaktır. Bu yüzden zayıf insanlar barfiksi ağır insanlara göre daha iyi yapabilirler.
- Düzenli yapılan barfiks antrenmanları ile sırt, kanat ve biceps kasları güçlenir, vücut kısa sürede üçgen forma ulaşır.
Barfiks, kollar açık tutularak vücudunuz dik olacak şekilde barfiks barına asılarak çekilir. Kollarla vücut yukarı doğru çekilir ve indirilir. Vücudunuzu yukarı çekerken göğsünüz, bara değene kadar kol ve sırt kaslarınızla vücudunuzu kaldırmayı amaçlayın. Barfiks barını konumlandırdığınız yer önemlidir.
Postür bozukluklarını düzeltir: Sırt kaslarını geliştirmesi nedeniyle vücutta ortaya çıkan duruş bozukluklarının düzelmesine katkı sağlar. Bileklerin daha güçlü olmasını sağlar: Çalıştırması zor kas gruplarından olan bilek kasları, barfiks sırasında gerilime maruz kalması nedeniyle gelişmektedir.
Barfiks, temel olarak üst gövdeyi yoğun bir şekilde çalıştıran bir antrenmandır. Sırt kasları başta olmak üzere omuz, kollar, göğüs ve core (karın) bölgesi kaslarını çalıştıran barfiks; ünlü triceps, biceps, deltoids, rectus abdomini kaslarının güçlenmesini sağlar.
Barfiks kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 10 barfiksin ortalama 10 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Face Pull Ups / Yanlara Sıralı Barfiks: Diğer barfiks yöntemlerine göre daha zor bir harekettir. Bu harekette sırasıyla baş ellere doğru hareket ettirilirken göğüs de bar çubuğundan yukarı doğru çekilir. Bu hareket en çok sol ve sağ latissimus dorsi kaslarını çalıştırır.
Barfiks Neden Bu Kadar Zor? Barfiks gerçekleştirmek ya da ileri seviye varyasyonlarını uygulamak zordur çünkü tüm vücudunuzu bütünsel üst vücut gücü ile çekmeniz gerekir. Kas zayıflıkları ve göz ardı edilen bazı kas grupları harekette ustalaşmayı zorlaştıran etkenlerden olabilir.
Hayır, barfiks vücut büyütmez.
Üst vücudunuzdaki tüm kasları barfiks çekerek çalıştırabilirsiniz. Barfiks hareketi öncelikle sırt ve omuz kasları olmak üzere, göğüs kasları, kol kasları ve karın kaslarını çalıştırır.
Asılma hareketleri çoğunlukla 2 ile 5 santimetre arasında değişen bir boy artışı sağlayabilir. Aynı zamanda bilek, kol ve kaslarınızı güçlendirir. Asılma egzersizleri için yere paralel olmak ve vücut ağırlığınızı kaldırmak şartıyla herhangi bir barfiks, yatay bar, ağaç dalı veya benzer herhangi bir alet kullanılabilir.
Barfiks, özellikle sırt, pazı ve omuz kaslarınız olmak üzere üst vücudunuzdaki gücü artırmak için mükemmel bir tekniktir. Ayrıca üst vücut gücünü geliştirmek için mükemmel bir yaklaşımdır.
4 setten 10 - 12 tekrar önerilebilir. Scapular pull ups: Bu egzersiz, barfiks çekme gücü için önemli olan trapez kasını çalıştırıyor.
İsveçli Peter Henrik Link (1776-1839) cimnastik hareketlerini akıcı ve ritmik bir hale getirdi. Alman Friedrich Ludwig Jahn (1778-1852) ise barfiks, paralel bar ve halka gibi, bugün de kullanılan cimnastik aletlerini geliştirdi.
- Minimum 95 cm alan için uygundur ve 2,6 kg ağırlığındadır. - Her iki taraftaki uçların çapı 4,7 cm'dir. - Bar çapı 32 mm'dir. - Barın vidasız maksimum ağırlığı 100 kg'dır. - Vidalı maksimum ağırlık 120 kg'dır.
Çek Cumhuriyeti'nden Josef Salek, 9 saat 38 dakika 47 saniye boyunca plank pozisyonunda durarak dünya rekorunu kırmayı başardı. Şurada Paylaş! Plank pozisyonunda durma rekoru daha önce 9 saat 30 dakika 1 saniye ile Daniel Scali'ye aitti. Josef Salek aslında bir terapist, öğretim görevlisi ve kişisel gelişim koçu.
Barfikste sırt ve biceps çalışır omuza bir etkisi olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri