gercekten inanilmaz lezzetlidir ama cok da yaglidir. burada tarif edilen klasik versiyonu pesto genovese olarak da bilinir. somon baligi filetosunun üzerine bir parça crème fraiche ile sürülüp firina verildiginde, lezzette kuzey-güney karisimi yakalanip afiyetle tüketilebilecek bir sos.
Ayçiçek yağı, %30 taze fesleğen, kaju fıstığı, %5 PDO peyniri(süt,tuz,peynir mayası), mısır lifi, peynir altı suyu tozu(süt), tuz, süt proteini, %1 natürel sızma zeytinyağı, şeker, fesleğen özü, doğal aroma vericiler(süt), asitlik düzenleyici:laktik asit, sarımsak. Kaju fıstığı, süt içerir.
piyasada hazır olarak pek çok pesto bulunur, barilla en iyisidir. daha pahalı olan kimi pestolarda çiçek yağı ile zeytinyağı karıştırılırken barilla'da sadece zeytinyağı vardır. bu sosun mükemmel ve rezalet olması arasında çok ince bir sınır var.
İlgili 28 soru bulundu
Pesto sosu genellikle makarna sosu olarak bilinir. Ama bir çok yemeğe lezzet katmak için kullanılabilir. Tavuk yemeklerinde, peynirli domatesli sandviçlerde, pizzalarda, et yemeklerinde ve kızarmış ekmeğin üzerine sürüp, sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz.
Pesto sos, makarna, ekmek ve salataların içerisinde kullanılan bir sos çeşididir. Gerçek pesto sosu çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanır. Ancak zeytinli, rokalı, kişnişli ve cevizli gibi çeşitleri de mevcuttur.
Sosu bir tavada ısıtınız ve yeni süzülmüş makarnanız ile karıştırıp servis ediniz. 1 kavanoz 4 porsiyondur . Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Pesto alla Genovese'yi Barilla Linguine makarna ile denemenizi öneririz. Barilla Pesto alla Genovese'yi bir miktar makarna pişme suyu ile açarak yeni süzdüğünüz makarnanız ile karıştırabilir ya da doğrudan yeni süzülmüş makarnaya ekleyip karıştırarak servis edebilirsiniz.
Barilla Gıda Pesto Sos Kullanım Süresi
Barilla pesto sos üzerinde açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 5 gün içerisinde tüketiniz yazmaktadır.
En fazla tercih edilen makarna sosları arasında Arrabbiata sos yer alıyor. Sos için ihtiyacınız olan malzemeler rendelenmiş domates, domates salçası, sıvı yağ, kuru soğan, acı biber, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber. Kuru soğan ve sarımsağı kavurun.
Pesto sosu ısıtmamalısınız. Çünkü, ısıtmak taze fesleğenin rengini, tadını ve dokusunu değiştirebilir. Sıcak makarnanın üzerine hazır veya ev yapımı pesto sosunu eklemeyi tercih edin.
Barilla Fesleğenli Pesto (Pesto Genovese) Kullanım Önerileri
Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Pesto sos; fesleğen, çam fıstığı, sarımsak ve parmesan peyniriyle hazırlanan sostur.
Tavuktan makarnaya kadar pek çok tarife yakışan pesto sos, makul oranlarda önceden hazırlayıp salataya tat veriyor.
Yassı çubuk makarna olarak da bilinen Linguine'nin en çok yakıştığı soslardan biri fesleğenli pesto sostur. Bununla birlikte Linguine aynı zamanda istiridye bazlı soslarla da harika bir uyum içerisindedir. Burada uyulması gereken en önemli kural, Linguine'yi her zaman pesto ya da kremalı beyaz soslarla servis etmektir.
Pesto sosun en bilinen kullanım alanlarından biri makarnalardır. Özellikle penne, fettucini ve İtalyan mantısı tortellininin üstünde kullanılmaktadır. Salatalarda, sandviçlerde, et ve tavuk yemeklerinde de çokça kullanılmaktadır. Pesto sos yalnız olarak da tüketilen bir sosdur.
Örneğin tavuklu, körili, pesto ya da peynir soslu makarnanın öncesinde domatesli közlenmiş patlıcan çorbası servis ederek lezzet dengesi yakalayabilirsin.
1877 yılında Parma, İtalya'da kurulmuştur. Bu şirketler grubu Filiz (Türkiye), Misko (Yunanistan),Wasabröd (İsveç), Yemina ve Vesta (Meksika) ticari markalarıdır. Değişik türlerde makarnalar üretir. Dünyanın önemli makarna üreticisi arasındadır.
Barilla Pesto Genovese'nin benzersiz kremamsı lezzeti İtalyan fesleğenleri ve Parmigiano Reggiano peynirinden gelir. Glutensizdir.
Barilla Pesto Genovese Fesleğenli Makarna Sosu 190 Gr Fiyatları | Cepte Şok.
Pesto Soslu Makarna Yapılışı
2. 8-9 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Makarna pişerken bu esnada tavaya sıvıyağ alın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri