Barkod okuyucu nereye takılır? En sık tercih edilen bağlantı yöntemi olarak klavye, seri ve usb bağlantılardır. Aslında barkod okuyucusunu bilgisayara bağlamanın en kolay yolu klavye ve usb bağlantılarıdır. Bu bağlantı yöntemlerinde bir kablo yardımıyla barkod okuyucu ve bilgisayar arasındaki bağlantı kolayca kurulur.
Aynı şekilde doğalgaz, su, elektrik gibi aboneliklerin takip edilebilmesi için barkod sistemlerinden yararlanılmaktadır. Barkodların kullanıldığı diğer alanlar ise şunlardır: Hastane, klinik, eczane, laboratuvar, poliklinik gibi sağlık alanları Dijital tartı, terazi, atm etiket ruloları ve POS cihazları
Sistem üzerinde yer alan kullanımı seçerek barkod veya karekodu okutarak çalışır. Okutmak istediğiniz koda doğru cihazı tutmanız ve üzerinde yer alan okuma tuşuna basarak taratmanız gerekir. Tarama işlemi bittiğinde genelde sinyal olarak uyarı sesi veren cihaz, kodu taradığını gösterir.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Barkod okuyucu, ürünleri tanımlama için kullanılan bir cihazdır. Ürünlerin üzerinde yer alan barkodlar, okuyucu tarafından taranarak ürünün adı, fiyatı, stoğu ve diğer bilgileri veritabanında bulunan bilgilerle eşleştirilir. Bu sayede ürünlerin hızlı bir şekilde tanımlanması yapılır.
İlgili 38 soru bulundu
Ticari işletmeler tarafından kullanılır. Barkod üzerinde yer alan ilk 3 rakam ülke kodunu, yanındaki 4 rakam ürünün üreticisinin şirket kodunu, sonraki 5 rakam ürüne ait bilgileri ve son rakamlar ise kontrol kodu olarak oluşturulmuştur.
Kameranızı QR koda doğru tuttuğunuzda Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar ve menüyü görüntüler. QR Okuyucu Uygulama ile: Uygulamayı açarak kare koda tuttuğunuzda menüyü hemen görüntüleyebilirsiniz.
Google uygulamasını açın ve alt çubuktaki 'Güncellemeler' butonuna dokunun. Ardından ekranın altındaki Google Lens ikonuna dokunun. Kameranızı QR koduna doğru tutun. Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar.
Telefonda Barkod Okuyucu Ne İşe Yarar
Telefonda bulunan QR kod okuyucu bir yazılım ile bir barkodun içinde bulunan bilgileri görüntüleyebilirsiniz. QR kodlar genellikle siyah beyaz olurlar. Ayrıca telefonda bulunan barkod okuyucu yazılımlar sayesinde bir çok iş gerçekleştirebilirsiniz.
Barkod Numarası ile Sorgulama
Perakende olarak satılan ürünlere ait bir barkodları tanımlamakta kullanılan GTIN(Global Trade Item Number) ile sorgulama yapacaksanız, ticari ürünün üzerinde yazan ve GS1 sistemine göre oluşturulan barkod numarasını, arama alanına girip “Ara” butonuna basarak sorgulayabilirsiniz.
Barkod Okuyucu QR Okur Mu? Barkod okuyucular, barkod dahil olmak üzere QR kodları da okuyan ürünlerdir. Optik cihazlar kullanılarak geometrik şekillerin okutulması bir hayli kolaydır.
Android için "QR Code Reader" ve "ScanLife Barcode & QR Reader" yüksek puan almıştır.
Barkod bilgisayara nasıl bağlanır? Bilgisayara veya yazarkasaya bağlı klavyeyi klavye soketinden çıkartın. Bilgisayara veya yazarkasanın klavye giriş tipine göre kablonun uygun ucunu klavye soketine takın. Klavyeyi dönüştürücü kablo yardımıyla barkod okuyucunun diğer ucuna takın.
Wand ya da Kalem Okuyucular
Wand barkod okuyucuları kalem şeklinde olduğu için kalem okuyucular olarak da bilinmektedir.
Telefonunuz internete bağlı ancak, QR kodunu tarayamıyorsanız, telefonunuzu yeniden başlatmayı ve yeniden QR kodunu okutmayı deneyin. Tarayıcınızı değiştirin: Google Chrome kullanıyorsanız, onun yerine Firefox ya da Microsoft Edge'de açmayı deneyebilirsiniz.
Not: Ekran görüntüsü başka bir cihazdaysa kamerayı QR kodunun üzerine getirerek kodu tarayabilirsiniz. WhatsApp kamerasını kullanarak QR kodunun fotoğrafını da çekebilirsiniz.
Barkod Tarayıcılara Giriş
Barkod genellikle satırların altında on iki numaraya sahiptir ve bunların ilk altısı üretici kimlik numarasıdır. Sonraki beş sayı, ürünün ürün numarasıdır. Son numara ise, barkod tarayıcının kodun doğru şekilde tarandığından emin olmasını sağlayan Kontrol Basamağıdır.
Ana Ekran, Denetim Merkezi veya Kilitli Ekrandan Kamera uygulamasını açın. Arka kamerayı seçin. Aygıtınızı, QR kodu Kamera uygulamasının vizöründe görünecek şekilde tutun. Aygıtınız QR kodunu tanır ve bir bildirim görüntüler.
Barkodların ilk üç rakamı “EAN Tarafından Verilmiş Ülke Numarası”dır. Sonra gelen 4 rakam “Numaralama Teşkilatı Tarafından Verilmiş İşletme Numarasıdır.” Sonra gelen 5 rakam ise “İşletme Tarafından Verilmiş Mamul Numarası”dır. Son rakam ise “Kontrol Sayısı”dır.
İşletmenize gelen müşteri hiçbir şekilde servis elemanı ya da kasiyere temas etmeden masanın üzerindeki QR kodu telefonun kamera bölümünü açarak okutur ve QR menüye ulaşabilir. Sipariş verebilir ya da ödeme yapabilir.
QR kod ile sipariş nasıl verilir? Müşteri, QR kodu cep telefonunun kamerasıyla taratır. POS sistemi ile entegre çalışan QR menü sayfasına erişerek menünün en güncel halini görüntüler, siparişini bu sayfa üzerinden verir. Sipariş, mutfağa ve POS sistemine aynı anda ulaşır.
Nasıl Çalışır? Masaya oturan müşteriniz QR kodu cep telefonunun kamerasıyla taratır. POS sisteminizle entegre çalışan QR Menu Order sayfasına erişerek en güncel menüye ulaşır, siparişini bu sayfa üzerinden verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri