Buna göre Türkiye'nin 45 ili, riskli bölgede yer aldı. Bartın haritada 1'inci derece riskli deprem bölgesi olarak gösterildi.
Çok fazla nüfus olmamasina ragmen Bartin'da 29 tane vatandasimiz hayatini kaybetti ve 2 bin 478 binamiz hasar gördü. Bartin 1996 yilinda olusturulan deprem haritalarinda ikinci derece deprem bölgesi idi. Daha sonra birinci derece deprem bölgesinde oldugu kararlastirildi.
Bartın ili, Kuzey Anadolu Fay'ına kuşbakışı 132 km. uzaklıktadır. Kuzey Anadolu Fayı boyunca oluşan sismotektonik faaliyetlere sık rastlanılmıştır.
Bartın'ın Ulus ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.03'te 3,9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem, yerin 3,53 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Bartın, Türkiye'nin güzel illerinden biridir ve yaşamak için uygun bir yerdir. Bartın, doğal güzellikleri, tarihi dokusu, geleneksel kültürü ve misafirperver insanları ile ünlüdür. Bartın, birçok sektörde istihdam imkanı sunan bir şehirdir.
İlgili 45 soru bulundu
3 Eylül 1968'de saat sabah 10:20 'de merkez üssü Amasra 'nın 6 km açığında 4 km derlikte 6.6 şiddetinde. saniyelerce süren ve kulakların zarını patlatan gürültü kopması şeklinde olmuştur.
AFAD tarafından yayınlanan Türkiye deprem risk haritasında Zonguldak, 2. derece risk bölgesi içerisinde yer almaktadır. Buna göre Zonguldak'da deprem riski bulunmaktadır.
Yani Safranbolu'da fay tehlikesi yok diyebiliriz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise, Safranbolu ve Karabük'te büyük bir deprem ihtimalinin olmadığını kaydederken, “ Kuzey Anadolu fay hattından etki alanına girebilir ” dedi.
Deprem konusunda önlem almak isteyen kişilerin yanıt aradıkları soru “Türkiye'de tektonik deprem riski az olan yerler neresidir?” olmaktadır. Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır.
KAF, 1100 km uzunluğunda sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattıdır. Yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar tüm kuzey Anadolu'yu keser. Tek bir faydan oluşmaz, pek çok parçadan oluşan fay zonudur.
Karadeniz Bölgesi, doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle ülkemizin önemli bölgelerinden biridir. Ancak, bu bölgede yaşanan fay hareketlilikleri bazı endişelere neden olabilir. Özellikle Karadeniz fayı, Artvin Hopa'dan başlayarak Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop ve Bartın açıklarına uzanan bir faydır.
– Bartın: Büyük bir kısmı 1. derece deprem bölgesi iken, küçük bir kısmı 2. derece deprem bölgesi.
Sabah saat 05:03'te meydana gelen depremin derinliği, 3.1 km olarak kayıtlara geçti. Bartın merkezden Kurucaşile'ye, Amasra'dan İnkumu'na şehrin her yerinde hissedilen deprem 5 saniye sürdü. Sosyal medyada pek çok kişi, deprem nedeniyle uykusundan uyandığını açıkladı.
Japonya'nın doğu kıyılarının açıklarında meydana gelen 7.3 şiddetindeki depremin ardından Miyagi bölgesini vuran bir metre yüksekliğinde tsunami oluştu.
AFAD ve uzmanların açıklamasına göre Türkiye'de fay hattı olmayan veya deprem riskinin en az olduğu illerin arasında Ankara, Antalya, Sinop ve Zonguldak bulunuyor.
Deprem riskinin en az olduğu bölgeler ise Türkiye Deprem Tehlike Haritası kapsamında dördüncü ve beşinci bölgede kalan iller olarak belirlenmiştir. Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman en az risk taşıyan iller olarak belirlenmiştir.
Zonguldak Ereğli açıklarında önceki gün meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin, Marmara'daki fay hattı ile ilgisi olmadığını belirten Prof. Dr.
27 Aralık 1939'daki 7,9 büyüklüğünde "Büyük Erzincan Depremi"nde yaklaşık 33 bin kişi hayatını kaybetti, 100 bin kişi yaralandı ve 116 bin civarında bina yıkıldı. Erzincan depremi, dünyada meydana gelen büyük depremlerden biri olarak sayılıyor. Bu deprem, Türkiye sınırları içerisinde yaşanmış en büyük sarsıntı oldu.
Erzurum 1924 yılı içinde üç ayrı depremle sarsılmıştır. İlk deprem 13 Mayıs 1924 tarihinde, ikincisi 6 Eylül 1924 tarihinde, en şiddetli ve yıkıcı olan üçüncüsü ise 13 Eylül 1924 tarihinde meydana gelmiştir. Bu son 13 Eylül depremi ciddi anlamda mal ve can kaybına neden olmuştur.
1 Cumhuriyet dönemindeki ilk büyük depremin 1 Eylül 1924 tarihinde meydana geldiği Erzurum ve çevresi2 1983 tarihinde de bir büyük zelzeleyle sarsılmıştır. 30 Ekim 1983'te sabahın erken saatlerinde meydana gelen ve merkez üssü Erzurum'un Horasan ilçesi olan 7.1 şiddetindeki bu deprem; Erzurum'un doğu ve kuzey- ...
1. Dereceden Deprem Kuşağı : Tektonik çukurluklar ve aktif kırık hatları yakınındaki alanlardır. Burada meydana gelen depremler büyük ölçüde can ve mal kaybına neden olur.
Diğer fay hattı ise ; Safranbolu`ya yakın Göl Yaylası`ndan başlayarak Bolkuş`u teğet geçen ,Sorgun Yaylası`nda biten bir hat görülüyor.Bu hat Karabük`ün önlerinden geçiyor Zonguldak Merkez`e ise 66 Km.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri