BATTICON küçük kesikler ve sıyrıklarda, küçük cerrahi işlemlerde ve küçük yanıklarda enfeksiyonunun yerel tedavisi veya önlenmesinde kullanılan geniş etki alanına sahip bir antiseptiktir mikroptan arındırıcı maddedir.
Yaranın dış yüzeyi BATİCON®'la silinmelidir. Batikon kesinlikle yaranın içine sürülmemelidir. Yoksa doku harabiyeti yapabilir.
Yanık durumunda uygulanabilecek en hızlı tedavi yöntemi yanık olan bölgeye soğuk su uygulamaktır. Soğuk suyla birlikte aloe vera jeli, bal, antibiyotik merhemler ve yanık kremi de yanıklara iyi gelen yöntemlerdendir.
Yaraları oksijenli su ve tentürdiyotla temizlemeyin
Ayrıca sürülen alkol içerikli maddeler, yara bölgesini tahriş ederek alerjik rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
Serin su yeterlidir. Yanık bölgesinin üzerine yerleştirilen serin bir kompres veya temiz ıslak bez, ağrıyı ve şişmeyi hafifletmeye yardımcı olur. Serin kompresleri 5-15 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsiniz. Aşırı soğuk kompresleri kullanmaya çalışmayın çünkü bu yaklaşım, yanıkları daha fazla tahriş edebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Yara, batikonla silindikten sonra yüzeyine yaradan biraz büyük ve yarayı tamamen kapatacak steril gazlı bez konup yapışkan bantla kapatılır. Bu işlem için ortasında değişik büyüklükte gazlı bez bulunan hazır paketlenmiş steril yapışkanlı bantlar vardır ve bunların kullanılması daha kolaydır.
Bölge bol tazyiksiz suyla, en az 15-20 dakika yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır, Giysiler çıkarılmalıdır, Hasta/yaralı örtülmelidir, Tıbbi yardım istenmelidir (112).
Batikon tentürdiyot işlev olarak aynı ama kimyasal açıdan farklı iki iyotlu antiseptik türü olarak karşınıza çıkıyor. Tentürdiyot, potasyum iyodür ya da sodyum iyodürün etil alkol içerisinde çözünmesiyle oluşturulan bir antiseptik solüsyondur. Batikonla benzer biçimde cilt dışına uygulanıyor.
Batikon Faydalı Olur Mu
Özellikle eski kuşak tentürdiyot kullanarak büyüdüğünden, yeni çağda bir anda onun yerine gelen Batikon'a sorgulayıcı bir gözle bakabilmektedir. Aslında batikon ile tentürdiyot arasında bir fark olmamakla birlikte: Batikon / acıtmaz. Tentürdiyot / acıtabilir, yakabilir.
Çok ağrılıysa başta yanığa önce ANESTOL® POMAD (anestezik) sürülür. Sonra SİLVERDİN® KREM (Dünyada en sık tercih edilendir.) veya FUCİDİN® KREM/POMAD gibi antibakteriyeller yaraya sürülür.
Birinci derece yanığa aloe vera içerikli kremler veya antibiyotikli yanık merhemleri iyi gelebilir. İkinci derece yanıklarda özel yanık yara örtüleri ile pansuman yapılması gerekebilir. Diğer yanıklar için müdahale direkt hastanede yapılmalıdır.
- Bebeklerin ve küçük çocukların pişiklerinde - 1. ve 2. derece yanıklarda / güneş yanıklarında - Çizik ve kesik gibi yüzeysel deri lezyonlarında - Emziren annelerde meme başı çatlaklarının bakımı ve korunmasında - Kurumuş, çatlamış, yarılmış derinin bakımı ve korunmasında [yaşlı kimselerin derisi dahil ] kullanılır.
SİLVERDİN PLUS; 50 gr'lık tüplerde bulunur; SİLVERDİN PLUS'ın 1 gramı 10 mg gümüş sülfadiazin ve 50 mg lidokain içerir. SİLVERDİN PLUS; yara ve yanıklarda ortaya çıkan iltihaplanmaların (enfeksiyonların) önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
Batikon ilacın içerisinde bulunan etken madde povidon-iyot olarak bilinmektedir. İçerik yapısı sayesinde kullanımı sırasında yara yüzeyinde oluşan mikropların direnci kırılmaktadır. Ayrıca yapısal olarak da hem hayvanlarda hem de insanlarda kolay bir şekilde kullanımına olanak sağlar.
Batikon nasıl sürülür diye merak ediyorsanız bu konu, ürünün kullanım alanına göre değişkenlik göstermektedir. Ancak özellikle sağlık için kullanılacaksa pamuk yardımıyla bölgeye tampon hareketlerle uygulanabilir. Ayrıca batikon kullanıldıktan sonra yüzeyi mutlaka durulayın ve kalıntı bırakmayacak şekilde kurulayın.
Batikonun faydaları şunlardır: Geniş spektrumlu antiseptik etkisi sayesinde çeşitli mikroorganizmaları öldürür. Yaraların ve cilt tahrişlerinin temizlenmesine ve enfeksiyon riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Uygun kullanıldığında, cilt üzerinde tahrişe neden olmaz ve alerjik reaksiyon riski düşüktür.
Civalı bileşiklerle birlikte BATTICON kullanılmaz, çünkü kostik yakıcı bileşiklerin oluşma riski vardır. BATTICON'un içeriğindeki iyodun hasarlı veya sağlam deriden emilimi tiroid fonksiyon testlerini etkileyebilir.
Batikon Ne için Kullanılır? Açık yaralara ya da açık yararlarla temas edebilecek nesnelere batikon uygulanarak mikrop ve bakterilerden arınmalarını sağlar.
– BATİKON ANTİSEPTİK SOLÜSYON : Küçük sıyrıklarda ve kesiklerde ortaya çıkabilecek enfeksiyonları önlemek ve tedavi etmek için kullanılır. Enfeksiyonlara neden olabilecek bakterileri öldürerek çalışır.
Batikon Nasıl Kullanılır:
Bunun için deri üzerine birkaç damla Batticon®Solüsyon damlatılıp, bu alanın 30 dakika ilaçla kaplı tutulması sağlanır. Süre sonunda herhangi bir reaksiyon oluştuğu gözlenirse, bu kişi için Batticon® Solüsyon'un kullanışı kontrendike demektir.
Büyük bir deri hasarı varsa kullanmadan sakınmalıdır, yara yerinden fazlaca emilebilir. Yenidoğanlar, süt çocukları, gebeler ve tiroid hastalarında uzun süre kullanılmamalıdır. Katı iken deriyi parçalama etkisi vardır. Özellikle ileri derece yanıklarda kullanılması da zararlıdır.
Özellikle de cilt antiseptiği olarak kullanımı çok önemli ve faydalıdır. Batikon cilt yaralarında, pansumanlarda ve tedaviler için kullanıldığı zaman, ciltte olan mikropları öldürür ve yeni oluşumların önüne geçmektedir. Bu sayede de yararlar kısa süre içerisinde tedavi edilir ve iyileşme sağlanır.
Bu konuda herhangi bir kısıt yoktur ve banyo yapılmasında hiçbir sakınca görülmemektedir. Yanık tedavisinde yara olan bölgeye halihazırda, derinliğine göre bir ay boyunca soğuk su uygulaması önerilirken, sık sık serin duş herhangi bir zarar vermeyeceği gibi yarayı rahatlatır.
İkinci derece yanıklar sıklıkla sıcak su, kızgın yağ gibi sıvıya temas ile oluşur. Deride içi su dolu kabarcıklar (bül) oluşur ve ağrılıdır. Zaman içerisinde bu kabarcıklar dökülür ve derinin kendini yenilemesiyle yanık iyileşir.
Yanık görülen bölge sabunlu su ile dikkatlice temizlenir. Yanık oluşan alanda kabarcıklar oluştuysa asla bu su toplayan baloncuklar patlatılmaz. Yanık olan bölge temiz ve hafif nemli bir bezle örtülür. Yanık üzerine hiçbir şey sürülmez ve bandaj yapılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri