Erzurum yaylalarında beslenerek yetişen dana etinden üretilir. %100 dana eti kullanılır. Yağ miktarı az olan Kavurma ister pişirilerek ister pişirmeden tüketilebilir. Üretiminde hiçbir koruyucu madde ve kimyasal kullanılmaz.
Erzurum'un kekik kokan meralarından gelen Dana Eti, Yağ ve Tuzun mükemmel karışımıdır. Buzdolabında muhafaza edilmesi önerilir. Kahvaltıda, sandviçlerde ve tostta anında kullanılabilirsiniz. Paketi açılan kavurma çiğ olarak veya pişirilerek tüketilebilir.
Yılların değiştiremediği bir kalite: Başyazıcı Blok Kavurma. Çeşit çeşit et ürünleriyle yıllar yılı sofralara konuk olan en kaliteli kavurma markası Başyazıcı'nın en sevilenleri arasında Blok Kavurma ürünü yer alıyor. 1. kalite etlerden üretilen kavurma, %100 dana eti, iç yağ ve tuzdan üretiliyor.
Kurbanın en lezzetli eti kontrfile, antrikot, T-Bone, pirzola olarak sıralanabilir. Unutulmaz tatta bir kavurma yemek için de koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından et almalısınız. Etleri ise kuşbaşı büyüklüğünde doğramanız daha iyi olacaktır.
Özenle seçilen kavurma etleri büyük kazanlarda hiçbir katkı konulmadan pişirilir ve paketlenir. %100 dana etidir.
İlgili 32 soru bulundu
Kopuz Rize Kavurması
Karadeniz'in yaylalarında yetişen hayvanların etinden, özenle hazırlanan bir kavurma. Karadenizli ailenin sınırlı sayıda ürettiği ürünlerden biri de işte bu Rize Kopuz Kavurması. Yağı tam kararında.
Et kavurma yaparken etin sert olmasının en başlıca nedenlerinden biri eti sürekli bir biçimde karıştırarak pişirmek ve çok pişirmek geliyor. İlk aşamada ısıttığınız tava ya da tencereye etlerinizi aktarın. Ardından mühürleyin. Bu şekilde sularını içlerine hapsedecek ve yumuşacık kalacaklardır.
Kışlık, dolaba koyacağınız kavurmaların yumuşacık olması için ise tuzunu son anda ilave etmeye ve bolca yağ kullanmayı ihmal etmeyin. Etlerinizi önce güzelce soteleyin. Ardından yağlarla birlikte kavurun ve etler yumuşayıp yağlarla özdeşleşince tuzunu ilave edip ocaktan alın.
Dana etiyle kavurmayı yaparken, önce tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir. Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz.
Kavurma için en uygun olan bölüm, etin sırt kısmıdır. Kurbanın en lezzetli yerleri kontrfile, antrikot ve pirzola olarak sıralanabilir. Kavurma için koyun ve kuzunun but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kürek kısmından et almanız gerekir. Etleri kuşbaşı büyüklüğünde doğramanız daha iyi olacaktır.
Erzurum Et Kavurması 05.07.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Binard kavurması şalgam turpu ile yapılmaktadır. Binard şalgam turpu anlamına geldiğinden yemeğin adı da binard jkavurması olarak bilinmektedir.
*Kavurma Kurban Etinin Neresinden Yapılır? Kavurma, koyun ve kuzu etinin but ve kol kısmından, dana etinin ise sırt ve kol-kürek kısmından hazırlanır.
Hindi üst butu küp şeklinde doğrayınız, Etleri doğranmış soğanla ve sıvı yağ ile birlikte kavurun daha sonra 1,5 bardak suyunuzu ilave edin. Tuz karabiber ekleyerek kısık ateşte etleriniz suyunu çekene kadar bekletin daha sonra kavurmanızı servis edebilirsiniz.
Kavurmaya su eklememek
kavurma yaparken etin kendi suyu var diye düşünüp, pişme sırasında su eklememek de kavurmanızın kurumasına yol açabilir. Etiniz kendi suyunu çektikten sonra daha tam pişmemişken 1 bardak kadar su eklemenizde fayda var.
Dana Kavurmanın İyi Pişmesi İçin 1 Bardak Su Konulmalı
Türk, "Dana etlerimizi biraz kavurduktan sonra içerisine 1 bardak su ekliyoruz. Dana etinin pişme süresi daha uzundur. O nedenle su eklemek gerekiyor" dedi.
Kavurma tencerenize 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra yağın kızmasını bekleyin ve ardından kuşbaşı doğradığınız eti atarak 4-5 dakika karıştırarak kavurun. Et suyunu salmaya başladığı zaman ocağınızın altını “en kısık” konuma getirin ve tencerenin kapağını kapatın.
Taze et kokusu zar zor algılansa da bozulmuş etin keskin, çürük bir kokusu vardır. Koku, tadı da etkileyebilen Lactobacillus spp. ve Pseudomonas spp. gibi bozulma bakterilerinin çoğalması nedeniyle değişir. Etin kokusu değişmese bile renk veya dokuda bozulma belirtileri görüyorsanız, eti yine de atmalısınız.
Etin yumuşamasını sağlamak için hazırlayacağınız sosa mutlaka limon suyu, sirke ya da yoğurt suyu gibi asidik bir malzeme ilave etmelisiniz. Bu sayede etin protein yapısında değişiklik olacak ve yumuşayacaktır.
Kavurmayı ise sadece öğle yemeğinde tüketin, çünkü yağ ve tuz içeriği zengin olmasının yanı sıra, protein ağırlıklı olan bu öğünün sindirim zordur; bu nedenle sindirimi vücutta uzun sürerek gece boyu reflü, gastrit gibi sindirim sorunlarına davetiye çıkarabilir.
Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir. Ayrıca etin yumuşak olması için doğru kesilmiş olması gerekir. Kas liflerine paralel olarak kesilen et, ne kadar pişerse pişsin yumuşak olmaz.
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar. Vaktin çoksa, etini bir gece soğan ve elma dilimleri ile beklet ve sonucu gör.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri