Eğer biberonda düzenli olarak süt kalıyorsa, içine daha az süt koyun. Bebeğiniz biberon ve memeyi karıştırabilir ve bu yüzden meme emmekte zorluk çekebilir. Bu durumda sütü kaptan içirmek etkili bir yoldur. Bu yöntemle süt içebilmek için bebeğiniz dilini çıkartmak zorunda kalır ve böylece memeye daha kolay alışır.
- Bebeğinizi kesinlikle biberondan beslenmesi için zorlamamalısınız. Bazı durumlarda bebek, biberonu emmek konusunda direnç gösterebilir. Onu sakinleştirerek biberonu vermeyi deneyin. - Bebek biberon kullanmaya direnç gösteriyorsa, acıkmasını bekleyerek yeniden deneyebilirsiniz.
Bebekler farklı nedenlerle biberon emmeyebilir. Biberon başlığının doku ve hissini sevmemiş, sütün veya mamanın sıcaklığını veya tadını beğenmemiş olabilir. Ayrıca biberon verildiği sırasında negatif deneyimler yaşaması veya biberon verilirken pozisyonu beğenmemesi de biberonu reddetmesine neden olabilir.
Bebekleri Parmakla Beslemek (Finger feeding) Bir adet iğnesiz enjektöre mama veya sağılmış süt koyun. Ellerinizi güzelce yıkayın, bir taraftan serçe parmağın tırnaksız kısmını bebeğin üst damağına dayayın diğer taraftan da bebeğin emdiği hızda enjektörle damla damla süt sıkın. Çok hızlı sıkmamaya özen gösterin.
Philips Avent SCF69017 Natural PP Biberon, kullanım kolaylığı ve rahatlığı sağlar! Anne göğsüne benzeyen geniş emzik, doğal emzirmedeki gibi bir kavrama etkisi yaratır ve biberonla beslemeyi emzirmeyle birleştirmenize destek olur.
İlgili 35 soru bulundu
İlk 6-8 hafta bebeklerin hem anne memesini emme düzenlerini oturttukları hem de anneleri ile bağ kurdukları dönemdir. Bu dönemde bebeklerin düzenli emzirilerek anne sütü ile beslenmesi önem taşımaktadır. Ayrıca ilk 6 hafta içinde bebek beslenmesi için mecbur kalınmadıkça biberonların tercih edilmesi önerilmemektedir.
Ama biberonu kabul etmesini kazanmış olduğu bir alışkanlık olarak görmemeniz gerek. Çünkü biberona 4-5 gün gibi kısa bir ara vermeniz halinde bile biberonu unutabilir. Bu yüzden bebeğinizi bir gün arayla biberonla beslemek alışması ve unutmaması için yeterli olacaktır.
Bebeğin yaşı dışında, meme grevinin memeyi bırakma olmadığını gösteren şey, bebeğin bu durumdan hoşnut olmamasıdır. Meme grevi genellikle iki-dört gün arası sürer, fakat bazen bir haftaya kadar da çıkabilir.
Muz, elma, armut, şeftali, kayısı uygun meyvelerdir. Aptamil Çocuk Devam Sütünü bebeğinizin sebze veya mercimek çorbalarına ekleyebilirsiniz. Sebzeli kavanoz pürelerine hazırlanmış Aptamil Çocuk Devam Sütü ekleyerek sütlü sebze çorbası yapabilirsiniz.
Bu durumun sık rastlanan nedenleri annelerin sütlerinin yeterli olmadığına inanmaları veya emzirmede bazı güçlüklerle karşılaş- malarıdır. Bazen de bu durum, annenin ev dışında çalışması ve işine devam ederken aynı zamanda nasıl emzirece- ğini bilememesinden kaynaklanmaktadır.
Sütü sevmeyen ve tüketmeyen çocuklar için peynir, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı kalsiyum açısından tercih edilebilir. Ayrıca yeşil yapraklı sebzeler de kalsiyumdan zengindir. Bu sebzelerin sağladığı K vitamini kemik yapısının güçlendirilmesi açısından önemlidir.
Bebek 2-3 haftalık olduğunda biberonla tanıştırın, böylece ilerleyen dönemlerde sizlerin işini kolaylaştırmış olur. Biberon emziği ile anne memesi arasında farklar vardır. Bu sebepten de bebeğiniz için tercih edeceğiniz biberon ve özelliklerini iyi incelemelisiniz.
Yaşa göre biberonun boyutu da değişir
Yeni doğan bebekler için 90-120 ml'lik biberonlar uygundur. İlk aylarda 120-150 ml. biberonlar yeterlidir. 3-6 aylık bebekler için 240-260 ml. daha büyük ve iştahlı bebeklerde ise 320-340 ml. biberonlar tercih edilebilir.
MEMEDE SÜT BİTER Mİ? Aslında memede süt hiç bitmez, çünkü boşaltılmaya başladığı andan itibaren, süt yapımı yeniden başlar. Yani memeyi sıkınca süt geldiyse (tamamen tesadüf eseri çünkü süt hiç bitmez) ama yumuşak hissediyorsan, bu dolu olduğu anlamına da gelmez.
Meme reddi bebeklerde sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Emzirme sırasında bebeğin çığlık atarak kafasını çevirip memeyi emmek istememesi, memeyi reddetmesi, emerken kısa süre sonra bırakıp ağlamaya başlaması ve ya hiç memeye gelmek istememesi meme reddi olabilir.
SÜTÜ KESİLEN ANNENİN SÜTÜ TEKRAR GELEBİLİR
Öztürk, bu tür talihsizlikler yaşayan annelerin sütünün tekrar oluşturulmasının artık mümkün olduğunu, bunun için "Relaktasyon" adı verilen yönteme başvurulduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı: "Sütü kesilen annenin bebeğini yeniden emzirebilmesi mümkün.
Bebeğiniz kucağınızda hafif dik oturur pozisyonda ve başı yukarıda olacak şekilde durmalıdır. Böylelikle sıvıyı daha kolay yutabilir. Biberon bebeğe yavaşça verilmeli, sıvının birden akarak boğazına dolması engellenmelidir. Biberon, emzik kısmı sıvıyla dolu kalacak şekilde ve yere paralel olarak tutulmalıdır.
Öncelikle biberon 45 dereceden daha dik bir şekilde tutulmamalı, bebeğin düz yatış pozisyonundansa oturmaya yakın duruşları tercih edilmelidir. Böylece bebeğin boğulma riski düşürülür ve içgüdüsel beslenme konumuna en yakın hale getirilebilir. Diğer yandan bu dönemdeki bebeklerin ideal emme süreleri 20 dakikadır.
Kaynatma işlemini gerçekleştirdikten sonra bir maşa yardımıyla biberon seti ve diğer ürünleri almalısınız. Soğuk suyla iyice durulayarak biberonunuzu temiz bir hale dönüştürmeyi başaracaksınız.
Pozisyonun önemi. Bebek memeyi alabiliyorsa ve emiyorsa ilk olarak sık sık emzirmek hem kolay hem de en etkili yöntemdir. Grubumuzdaki bir çok anne destek alıp daha önce memeyi alamayan bebeği emzirmeyi başarıyor. Bu çalışmalarda en etkili yöntem "arkaya yaslanarak (laid-back)" pozisyonu oluyor.
Ek gıdaya başlandığında biberon ile bebeklere su vermek, ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiler ve sağlıksız beslenmeye yol açar. Bu dönemde suyu bardak veya suluk ile verilmesi önemlidir. Tam tutma ve kavrama becerisi gelişmediği için bu dönemde sizin yardımınıza ihtiyaç duyacaktır.
Oda sıcaklığında (20-25°C), sütü sağmaya başladığınız andan bebeğinizi doyurduğunuz zamana kadar en fazla 3 saat; Eğer buzdolabı 4°C ve altında bir sıcaklığa sahipse en fazla 72 saat; Eğer dondurucu –18°C'de ise 3 ay.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri