Bebekler doğdukları andan itibaren oldukça fazla ihtiyacı olan ilk kıyafetleri genellikle zıbınlar, tulumlar, ayağı açık tulumlar, uzun pantolonlar, şapka, eldivenler ve hastane çıkışlarıdır. Bebekler ilk etapta hızlı büyüyecekleri için bu ürünler kısa sürede kullanılmaktadır.
İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebileceği gibi; çorap, eldiven ve şapka mutlaka giydirilmelidir. Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle soğuk olacağından, üşüyüp üşümediği göğüs veya sırtından kontrol edilmelidir. Bebekler yetişkinlere oran ile, bir kat fazla giydirilebilir.
Yenidoğan bebek hediyelik olarak body, t-shirt, tulum ve pijama seçilmektedir. Yenidoğan bebeğin göbek bağı düşene kadar body yerine daha çok t-shirt giydirilmektedir. Bebekler gün içerisinde üstlerini çok fazla kirlettiklerinden, çok fazla kıyafete ihtiyaç duyulabilmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
Buna bağlı olarak yenidoğan bebek kıyafetleri seçiminde fazla abartmamak ve gerekli sayıda almak yeterli olacaktır. Yeni doğan bebekler için kıyafetler şu şekilde tercih edilmelidir: - 4 veya 5 tane body yeterli olmaktadır. Bunların 2 tanesi yeni doğan, diğerleri ise 0-3 ay aralığında seçilmelidir.
Yenidoğan Bebek Kıyafetlerini Ne Zaman Satın Almalısınız? Genelde bebek kıyafetleri satın almaya başlamak için doğru zaman yoktur, fakat çoğu kişi yenidoğan bebek kıyafetleri satın almaya başlamak için hamileliğin ikinci üç aylık dönemini ya da 12. haftasını bekler.
Yeni doğan için 1 numara bebek bezi kullanılır. Bu ürünler bebeğin tenine göre değişiklik gösterir. Her bebek her bezi kullanamadığı gibi her gelişiminde numara olarak da değişir. Beden tercihini, kaç aylık olduğu ve kaç kilo olduğu dikkate alınarak gerçekleştirmek oldukça doğru karar olur.
Yenidoğan bir bebek günde ortalama 8-12 adet bez değiştirir.
Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
Soğuk havalarda yedek bir yelek, hırka ve battaniye taşınmalıdır. Hava sıcaklığı 16-22 derece gibi çok soğuk veya sıcak değilken, rüzgar ve güneş yokken, bebek dışarı şapkasız çıkabilir. Soğuk havalarda ve yaz mevsiminde şapka önerilir.
Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir. Ama bebekler uyurken genelde üzerlerini açarlar, sizin bebeğiniz de üzerinde birşey tutmuyorsa, uyurken yünlü veya polar olmayan, normal kıyafetlerinden biraz daha kalın pamuklu bir uyku tulumu giydirilebilir.
Doğum çantası, erken doğum ihtimaline hazırlıklı olmak için en geç 32. haftada hazırlanmalıdır. Doğum çantası hazırlamadan önce ilk olarak yapmanız gereken şey, doğum yapacağınız hastanenin size sağlayacağı hizmetleri öğrenmektir.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
2-5 Kg bebekler için uygun bebek bezi numarası 1'dir. Eğer bebeğiniz 6 kilo ise ve alacağınız bebek bezinin üzerinde 3-6 kilo arasındaki bebekler için uygun olduğuna dair bir işaret varsa tercih etmeniz gereken bir numara büyük bebek bezi olmalıdır. Aksi takdirde bez bebeğinizin hareket alanını kısıtlayabilir.
Dünyaya gelmiş ve hızla büyüyen bebekler, ortalama 4. aylarında 3 numara bebek bezi kullanır. Bez numaraları bebeğin kilosuna göre değişir.
Sıkça Sorulan Sorular. 3 Numara Bebek Bezi kaç kiloya kadar uygundur? 3 Numara Bebek Bezi genellikle 7-12 kilogram arası bebekler için uygundur.
1-3 ay aralığındaki çocukların vücut ölçüleri, kiloları ve ergonomik yapıları göz önünde bulundurularak uygun boyutlarda üretilen 2 numaralı seçenekler güvenle kullanılır. Farklı markaların tasarımları arasında karar verme güçlüğünü aşmak için pek çok modeli deneyimleyerek seçiminizi yapabilirsiniz.
Bebek bezleri, büyüklüğüne göre 0-6 arasında numaralandırılmıştır. Yenidoğan bezi 1 numaradır. Bebeğiniz 2-5 kg arasındaysa tercih edebilirsiniz. Prematüre bebek bezinin numarası 0'dır. 3 kg'a kadar bebekler için tercih edilebilir.
Bir bebeğin altının günde ortalama günde en az 6-7 kez değiştirilmesi gerekebilir. Hatta yenidoğan döneminde ı bebeklerin daha sık kaka yapıyor olmasından bu sayı fazlalaşabilir.
Uzmanlar doğum çantası kaçıncı haftada hazırlanmalı sorusunun cevabını 32. hafta olarak veriyorlar. Hamileliğin 8. ayına denk gelen bu zaman zarfı yaklaşan doğumun hazırlıklarını tamamlamanız için oldukça uygun bir dönem olarak kabul ediliyor.
Gebelikte artan protein gereksinimi karşılamak için kırmızı ve beyaz et, süt ve süt ürünleri, yumurta, balık, kuru baklagiller (fasulye, mercimek, barbunya…) gibi proteinden zengin besinler önerilir. Proteinler, hayvansal ve bitkisel proteinler olarak ikiye ayrılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri