Çocuğun bulunduğu odada ilişkiye girmek çocuk uyuyor olsa bile günah mıdır? Hayır, öyle bir günah yoktur.
Bu süreç içerisinde anne ve baba adayının yaşamış olduğu birleşme bebeğe zarar vermemektedir. Amniyotik kese yani bebeğin içinde bulunduğu amnion sıvı ile dolu kese ve rahmin güçlü kasları bebeği bu ilişki esnasında korumaktadır.
Bu süre içinde uzmanlar genellikle 6 hafta kadar bir cinsel ara veriliyor. Bu süre içinde hem bebeğe alışma hem anne adayının kendini toparlaması hem de çiftlerin tekrar birbirine yakınlaşmaya başlaması ile cinsel yaşama sağlıklı şekilde devam edilebilir.
Eğer doktorunuz cinsel hayata devam etmenizde bir sakınca görmüyorsa, hamilelikte cinsel ilişki dinen caiz olur.
Her kadın doğum sonrası lohusalık yani toparlanma süreci içine girer. Bu dönem içinde cinsel ilişkiye girmek çok zorlu bir süreç olur. Bu nedenle doğumdan sonra cinsel ilişkiye girmek için en az 30 gün kadar beklemek gerekir.
İlgili 27 soru bulundu
Âdet döneminde olan kadını boşamak Kur'ân ve sünnetin öngördüğü boşama usûlüne aykırıdır. Bu tür boşamalar bid'î talak olarak isimlendirilir. Bu nedenle bazı âlimler bu tür boşamanın geçersiz olacağını söylemişlerdir (İbn Teymiyye, Mecmûu'l-fetâvâ, 33/81 vd.).
Anneler emzirmeyi kısmi olarak bırakırlarsa da adet kanaması yaşayabilirler. Kısmi emziren ya da biberonla da besleme yapan anneler doğumdan 4-6 hafta sonra adet görebilir.
Cinsel ilişki sırasında bebek rahatsız olmaz. Bebek, hamilelik süresince karın ve rahmin kas duvarları tarafından korunur. Aynı zamanda amniyon sıvısı da koruyucu bir görevle bebeğin dış etkilerden rahatsız olmasının önüne geçer.
Normal gebeliklerde hamileliğin son ayı olan 9. ayda ve çoğul gebelik yaşayan hamilelerde gebeliğin son 3 ayı içerisinde cinsel ilişkiye girmek tavsiye edilmez.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
Gerek bu nedenlerden gerek de fiziksel ve duygusal anlamda yaşanabilecek sıkıntıların dışında dinen ne zaman eşle yakın temasta bulunulabileceği bilinmelidir. Doğumdan sonraki ilk 6 hafta içinde cinsel ilişkiye girmek tıbben de dinen de sakıncalıdır.
Bu süre sezaryen de olsa, normal doğum da olsa yine 6 haftadır. Doğumdan sonra ilk 6 hafta, cinsel ilişkinin yasak olmasının sebebi ise doğumdan sonra genital organların kendini tamamen toparlaması, kanamaların son bulması, epizyotomi veya doğumda bir yırtık oluşmuşsa bunların iyileşmesi içindir.
Hamilelik için çiftlere haftada iki üç kere ilişkide bulunmalarını önermekteyiz.
Seksomnia, yani uykuda seks hastalığı, hastaların uyku sırasında cinsel birliktelik yaşaması olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda hastalarda uyurken mastürbasyon yapma eğilimi de görülmektedir. Seksominia diğer tüm uyku bozuklukları gibi bir parasomniadır.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun. Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin 48 saat boşalmamasının ideal olduğunu unutmayın. Sabah erken saatte ilişkide bulunun. Kayganlaştırıcı kullanmayın.
Birçok kadın, ilk kez cinsel deneyim sırasında acı hissedip hissetmeyeceği, ne kadar acı verici olacağı, ilk seferinizden sonra ne kadar süre acı verdiği vb. konularda endişelenir. Bu tamamen bir kadından diğerine değişir. Bazı kadınlar hiç acı hissetmezken bazıları da bunu bir iğne batması gibi hisseder.
Erkek bebek için, adetinizin yumurtlamaya en yakın döneminde olan cinsel ilişkiye girilmeli, yani 30 günde bir adet görüyorsanız adetinizin 14-16. günleri en uygun günlerdir.
Bazı uzmanlar, günde bir kez veya daha az sıklıkla cinsel aktivitenin normal olduğunu belirtiyorlar. Fakat, bu durum herkes için geçerli değildir çünkü kişinin yaşam tarzı, cinsel aktiviteye olan ilgisi, fiziksel sağlığı, hormonal durumu ve diğer faktörlerde etkilidir.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Herhangi engel teşkil eden bir durum olmadığı sürece hamileliğin 1. ayından 8. ayı ve son ayı dahil olmak üzere, cinsel ilişkiye girilebilir. Hamilelikte cinsel ilişkiye girmeye engel teşkil eden bir durum olduğunda doktor, gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.
Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır.
Emziren anneler arasında, “Emziriyorum, bu nedenle hamile kalamam.” gibi bir görüş yaygındır; fakat bu, nispeten yanlış bir görüştür. Her ne kadar emziren bir annenin hamile kalma ihtimali belli bir süreye kadar düşse de emzirmek bir korunma yöntemi değildir.
Emziren bir annede yumurtlama ve gebe kalma riski 7'nci haftadan itibaren başlayabilir hatta bu dönemde lohusa henüz adet görmeye başlamadığından gebe kaldığının farkında bile olmayabilir. Bu nedenle korunma yöntemi, özellikle emzirmeyenlerde cinsel ilişki ile birlikte başlamalıdır.”
İlk yumurtlama ile gebelik oluştuysa, anne henüz doğum sonrası ilk adetini göremeden gebe kalır. Bu durum hala adet görmüyorum diye algılanabilir ve gebelik çok geç fark edilebilir. Yani, doğum sonrası hiç adet görmeden, gebe kalmanın sebebi budur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri