Evinizde hazırladığınız bebek mamasının derin dondurucuda muhafaza süresi kullandığınız besin öğesine göre farklılık gösterebilir. İçinde et suyu bulunan sebze çorbaları ve püreleri 4 ay saklayabilirken, et suyu ve yağ kullanmadığınız sebze çorbası ve püreleri 6 aya kadar derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Pirinç pişince blenderdan geçirin. Biraz pütürlü bırakabilirsiniz. Bebeğin ayına göre baharat ekleyebilirsiniz. Karton bardaklara bir öğünde yiyebileceği kadar koyup, bir küçük boy buzdolabı poşetine bir karton bardak koyup bağladım, buzluğa attım.
Buzdolabınızda yer kaplamaması ve zamandan kazanmak için çorbanızı 1'er kişilik porsiyonlara ayırıp 2-3 aya kadar dondurucuda saklayabilirsiniz. 1- Öncelikle çorbanızın soğumasını bekleyin. Bir çorba kasesine buzdolabı poşetini yerleştirin. Çorbanızı bir kepçe yardımı ile buzdolabı poşeti kaplı kasenize dökün.
Yemeğiniz soğur soğumaz saklama kabına yerleştirip buzluğa ya da derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bebek yemeklerini ısıtmak, en az onu muhafaza etmek kadar önemli. Dondurulmuş bebek yemekleri oda sıcaklığında çözülmemeli. Onları küçük bir tencerede ısıtarak çözülmesini sağlayabilirsiniz.
Ama bunun için dondurarak saklama ile ilgili ipuçlarını bilmemiz gerekiyor. Büyük miktarda yaptığınız bebek pürelerini, et ve tavuk sularını derin dondurucuya koyarak dondurabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Muzu püre haline getirerek ya da kabuğundan çıkartıp meyveyi, Koroplast Buzdolabı Poşeti içerine yerleştirerek derin dondurucu içerisinde saklayabilirsiniz.
Her mevsimde ve her koşulda tazesine, organik veya doğalına ulaşılamadığında, besinlere ulaşımı kolaylaştırdığı için dondurulmuş sebze ve meyvelere çocuk beslenmesinde de yer verilebilir.
Bebeğinizin yemeğini ısıtırken çok miktarda ısıtmayın ve yiyebileceği kadar yemeği ısıtın. Tekrar ısıttığınızda birazını bebeğiniz yemediyse onu alıp tekrar dolaba koymayın.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
► Buzluğa attıktan sonra aniden bir misafir geldiğinde donmuş halde sizi bekleyen çorbayı kullanmak için önce buzdolabında, sonra da oda sıcaklığında çözdürebilirsiniz. ► Buzları tamamen çözülen ve soğuğunu atan çorbayı poşetinden ya da kabından çıkarın, tencereye alıp ısıtarak servis edin.
Çorbanızı poşete ya da saklama kapıda yerleştirdikten sonra ağzını hava almayacak şekilde kapatmanız önemli, unutmayın. Bunun yanı sıra poşetin ya da kabın üzerine mutlaka bu işlemi yaptığınız tarihi ve çorbanın ismini not edin.
Çabuk ve kolay bir yemek arıyorsanız, çorba harika bir seçim çünkü şimdi pişirebilir ve kalanları dondurucuda saklayabilirsiniz. Mercimek veya sebze çorbası genellikle dondurulur ve yeniden ısıtılır.
6 aylık bir bebek 2 ya da 3 ara öğün ile beslenir. 6.ayında mide kapasitesi 180 ml olan bebeğiniz, ek gıdaları küçük miktarlarda tüketebilir. 1 çay kaşığı ölçüsünde tek bir ek gıda vermeye başlayabilirsiniz. 3 gün kuralına uyarak, aynı gıdayı 3 gün boyunca aynı miktarda vermelisiniz.
Bebekler için mercimek çorbası, en az biz yetişkinler kadar çok sevilebilecek bir çorba türü olduğundan 9 aylık dönemde bebeklerde tüketilebilir.
Oda sıcaklığına gelen kavanozu buzdolabına kaldırın. Bu şekilde 6 aya kadar saklayabilirsiniz çorbalarınızı. Kullanmadan önce kavanozu açıp bir tencereye almanız ve ısıtmanız yeterli. Dondurmak içinse dondurucuda kullandığınız cam harici herhangi bir kaba aldığınız soğumuş çorbayı dondurucuya koyup saklayabilirsiniz.
Çorba hem besleyici olması hem de tok tutarak bebeğin beslenmeden sonraki 2 saatte huzurlu olması, keyifli oyun oynaması ve uzun, deliksiz bir uyku uyuması için oldukça etkili bir katı gıdadır.
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin. Çözünen etin 1-2 günde tüketilmesi gerekir.
-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
1 yaşına kadar tuz yasak!
1 yaşını doldurana kadar bebeğin tuza ihtiyacı yok ve sağlığı için de kesinlikle verilmemesi gerekir. Çünkü bu yaşlar aşırı sodyum, yani tuz tüketimine bağlı ileri yaşlarda gelişebilecek tansiyon hastalığı yönünden belirleyici bir dönemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri