Avokadoyu bebeğin beslenmesine 6.aydan itibaren dahil edebiliriz. Bebeğe ilk ek gıda avokado verileceğinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus başka bir besinle karıştırmadan sade avokadonun verilmesidir. Bebeğe avokado aç karnına ve olabildiğince az miktarda verilmelidir.
Bebeklere günde ne kadar avokado verilmelidir? 4-6 aylık bebeklere günlük 2 ila 4 yemek kaşığı, 6-8 aylıklar bebeklere 4 ila 6 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeklere ise 4 ila 8 yemek kaşığı avokado verebilirsiniz (6).
İlgili 26 soru bulundu
Besinleri çeşitlendirmek, bebeğinin damak tadının gelişmesi açısından çok önemli. 6 aylık bebeğine günde 2 yemek kaşığı, 8 aylık bebeğine günde 4 yemek kaşığı, 9-12 aylık bebeğine günde 6-8 yemek kaşığı oranında avokado verebilirsin.
Bebek için mükemmel denebilecek ilk gıda olan avokadoyu yalnız başına sunmak yerine, elma, şeftali, armut, muz püreleri veya yoğurtla karıştırarak sunmak, başarı ihtimalinizi arttırır.
Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Avokado püresine limon suyu ekleyin ve kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Bu yöntemle avokado püresini buzlukta 3-4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Avokadolar olgunlaştıktan sonra saklamanın en ideal yolu onları buzdolabında saklamaktır. Olgunlaşmış avokadonu buzdolabında 2-3 gün süreyle aynı tazelikte saklayabilirsin. Avokadoların oda ısısında olgunlaşmalarını beklerken ise birbirlerine değdirmemelisin çünkü değdikleri noktalardan kararma yapabilir.
1 muz ve ¼ dilim avokadoyu iyice ezerek püre haline getirin. Anne sütü veya devam sütü ekleyerek seyreltin. NOT: Önce tarifte verilen meyveleri tek tek püre halinde vererek 3 GÜN TAKİP kuralını uygulamış olmalısınız. Daha sonra bu tarifi uygulayabilirsiniz.
4) Avokado
Gaz yapmayan bu besin sayesinde pek çok anne kolayca besleyici kaseler hazırlar. E vitamini sayesinde bebek gelişimini destekleyerek sağlıklı bir gelişim süreci hazırlar. Gazdan uzak, keyifli uykular için bebeklere avokado verilebilir.
Avokado aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum gibi mineralleri de içermektedir. İşte tüm bu vitamin ve mineraller bebeğinizin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve onun hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olur.
Hiçbir sakıncası olmayacaktır. Tam aksine bebeğiniz bu yemeği seve seve tüketecektir. Avokadonun bebeğiniz için birçok faydası vardır. Bebeğinizin bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini istiyorsanız bu besin bu konuda birebirdir.
Oral avokado alerjisinin belirtileri şunlardır; ağızda kaşınma, boğazda kaşınma, ağız ve boğaz çevresinde şişlik.
Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın, Derin bir kapta çatalla ezin, İçine yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın, Servis tabağına alıp minik doğranmış mor soğan ve ince kıyılmış yeşillikle süsleyin.
Mart ve Nisan ayı, ekim için en ideal zamanlardır. Avokado hasadı ise, Eylül-Haziran ayı arası olarak bilinir. İlkbaharda ekilen avokadolar, Kasım ayında meyve vermeye başlar. Yaz aylarında tüketilen avokadoların birçoğu ise, ithaldir.
İri parçalar halinde doğradığımız avokadoyu, soyup böldüğünüz muzla birlikte mutfak robotu ya da rondodan geçirelim. Karışım pürüzsüz hale geldikten sonra bir karıştırma kabına alalım. Üzerine toz kakao, üzüm pekmezi ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir. Sert avokadonun yer aldığı kese kağıdına muz veya elma koyarak diğer adıma geçebilirsiniz.
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu, bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, acı biber, balzamik sirke veya limon suyu gibi başka baharatları da deneyebilirsiniz. Avokadoyu lezzetli bir şekilde hazırlanın en etkili yolu ikiye bölüp çekirdeğini çıkarmak ve parçalara ayırmaktır.
Muzu küçük gurmenizle en erken 4. ayında tanıştırabilirsiniz. Ama tavsiye edilen dönemin 6. ay olduğunu lütfen aklınızdan çıkarmayın.
4. Sindirim sistemini de düzenleyen avokado, yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığa karşı doğal bir önlemdir.
Belki de en önemli maddemiz budur; çünkü avokadonun barındırdığı yağlar miniklerimizin bilişsel gelişimini destekliyor. Bebeklerde kabızlığı önler.
Her yaştaki bebekler ve küçük çocuklar avokado yiyebilir. Ayrıca pişirilmesi gerekmeyen çok yönlü bir besindir, bu da onu çok kullanışlı kılar. Avokado, bebeğinize enerji sağlayan ve bebeğinizin diğer besinleri emmesine yardımcı olabilecek sağlıklı yağlar açısından da zengindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri