Bu nedenle tercih edilmelidirler. Ancak organik deterjanlara ulaşımınız yok ise anneannelerimiz gibi sabun kullanmanızı öneririm. Bu noktada da renkli, parfümlü piyasa sabunları yerine bildiğimiz beyaz sabun yada zeytinyağı sabunu kullanmalısınız. Unutmayın ne kadar az kimyasal, o kadar sağlık.
Bu soruya cevabımız evet. Nedeni ise biz yetişkinlerin kullandığı deterjanlardan farklı olarak bebek deterjanları ağır kimyasallar içerecek şekilde üretilmez. Bu yüzden yenidoğan bebek çamaşırlarında bebeğinizin sağlığı için bebek deterjanı veya bebek çamaşır sabunu kullanmanız kesinlikle daha doğru bir seçenektir.
Yıkamada sadece ılık-sıcak su yeterlidir, sabun veya dezenfektan kullanılmamalıdır. Bebeği yıkarken cildini tahriş etmeyin!
Bebek kıyafetlerinin tam olarak temizlenmesi için yüksek sıcaklıklarda yıkanması gerekmektedir. Günlük kıyafetlerin 40 derecede yıkanması temizliğin sağlanması için yeterli olmaktadır. Fakat iç çamaşırlarının 60 derece gibi daha yüksek sıcaklıklarda yıkanması tavsiye edilmektedir.
Özellikle emekleme ve yürüme döneminde ortam temizliği önemli olup, bebeğin temas edeceği çevre kimyasal olmayan maddelerle temizlenmelidir. Çamaşır suyu, arap sabunu gibi ağır temizlik malzemelerinin gereksiz kullanımları hem gereken bakteri seviyesini azaltır hem de alerjik reaksiyonları meydana getirebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Banyo suyunu hazırladıktan sonra bebeğin havlusunu yakın bir yere koyun. Yenidoğan havlusu olarak pamuklu bez kullanmak tercih edilmelidir. Bebeğin ilk banyosunda herhangi bir şampuan, sabun kullanmanız önerilmez. Ama daha sonrası için yenidoğan şampuanı ve yenidoğan sabunu kullanılabilir.
Bebekler, bebeklerin cildine özel üretilen bebek sabunları ile yıkanmalıdır. Hacı Şakir markasının bebek çamaşırlarına özel bir bebek bir deterjanı bulunsa da bebek cildi için kullanılabilen bir sabunu bulunmamaktadır.
Genel olarak, çamaşır deterjanı ne kadar doğal ise, bebeğinizde alerjik reaksiyonların tetiklenme ihtimali o kadar düşük olur. Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
Bebek çamaşırları yaklaşık olarak altıncı veya yedinci aya kadar özel deterjanlar kullanılarak yıkanmalıdır. Bu çamaşırların kesinlikle ebeveyn çamaşırlarıyla beraber yıkanmaması gerekir. Ayrıca 2 – 3 yaşından büyük çocukların çamaşırları da bebek çamaşırları ile eşzamanlı olarak yıkanmamalıdır.
Bebek kıyafetlerinin yıkama ve kurutma işlemi bittikten sonra ütüleme işlemi yapılmalıdır.
Bu noktada da renkli, parfümlü piyasa sabunları yerine bildiğimiz beyaz sabun yada zeytinyağı sabunu kullanmalısınız. Unutmayın ne kadar az kimyasal, o kadar sağlık. Deterjan konusunu çözdüğümüze göre geçelim yıkama esaslarına. Bebek kıyafetlerini çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkayabilirsiniz.
Genellikle bitkisel içerikli, kimyasal maddelerden uzak, tamamen bebek cildine göre üretilen çamaşır deterjanları kullanılarak kıyafetler yıkanabilir.
Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır. Ayrıca saç derisi 1 kereden fazla yıkanmamalıdır.
Doğal Deterjan Kullanmalıyız
Kendi kıyafetlerimiz için kullandığımız herhangi bir deterjan veya yumuşatıcıyı bebeklerimizin kıyafetlerini de yıkarken kullanmamalıyız. Dolayısıyla bebek kıyafetlerini ayrı bir şekilde, file kullanarak ve makineyi çok doldurmadan yıkamalıyız.
Toz deterjanlar, bebek kıyafeti temizleme işlemi için doğru bir tercih olmayabilir. Deterjanların toz formda olan seçeneklerinin yıkanan giysilerde bebeğinizin cildini tahriş edebilecek kalıntılar bırakma ihtimali söz konusudur.
Bebeğinizin kıyafetlerini temizlemek için temiz içerikli bebek çamaşır deterjanlarından faydalanabilirsiniz ancak bebeğinizin kıyafetlerinin kullanıma tam anlamıyla hazır olması için çamaşır deterjanlarının etkilerinin çamaşır yumuşatıcılar ile desteklenmesi gerekir.
Önce "Bebek kıyafetleri normal deterjanla yıkanır mı?" sorusuna yanıt verelim. Bebeğinin cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlar kullanmamalısın.
İdeal bir bebek banyosunda, oda ısısının 22-24 derece arasında, suyun sıcaklığının ise 36-37 derecelerde olmasına özen gösterilmelidir. Bebek beslenmesinden 1 saat sonra, açlık ile tokluk arasındaki bir zaman aralığında yıkanmalıdır.
Kıyafetlerini yüksek derecede yıkayın
Bu sebeple 45 veya 60 derecelerde yıkama yapmak, durulama sayısını arttırmak, makine bakım ve temizliğini unutmamak gerekir. Giysiler yıkanırken sabun, çamaşır suyu, yumuşatıcı, ağartıcı madde ve cilt tahrişleri yapan parfüm kullanılmaması önerilir.
Normal deterjanlar, bebek deterjanlarından farklı içeriklere sahip olduğu için bebek kıyafetlerini yıkarken tercih edilmemelidir. Çünkü doğal içerikli olmayan normal deterjanların içerisinde farklı kimyasal maddeler yer alır.
Türkiye'nin ilk bor mineral içeren markası olan Minoris Baby deterjan, tamamen bitkisel ve doğal içeriği ile bebekler için en iyi deterjanlardan biri.
Çünkü renkler için hazırlanmış olan deterjan çeşitleri, giysilerin rengini korumak amaçlı hazırlanır. O yüzden beyazlarda bu deterjanı kullanmak beyazın solması ya da gri hale gelmesi gibi durum meydana getirebilir.
Uykuya dalarken, uyandıktan hemen sonra, banyo sonrası bebeğinizi emzirmek için çok uygun zamanlardır. Ayrıca bebeğinizle bol bol ten teması kurup sizin kokunuzu almasını sağlamak da bebeğinizin emme güdüsünü tetikler.
Bebek Banyo Seti
Yenidoğan cildine zarar vermeyecek, köpürme oranı düşük, hipoalarjen, PH'ı cildin asit örtüsüne uygun (5,5-6), sodyum lauret sülfat (SLS-köpürten madde), paraben, parfüm, alkol, boya maddesi içermeyen şampuanlar kullanılmalı. Sabun, bebek cildini tahriş edebilir ve kurutabilir.
Bebekler ve hassas ciltler için özel olarak üretilmiş, içeriğinde ciltte koruyucu bariyer oluşturan soğuk sıkım fındık yağı ve cildi sakinleştirici lavanta ve limon otu yağları bulunan doğal vegan krem sabun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri