Hazırladığınız püreleri, dilim dilim kestiğiniz etleri ve sebzeleri derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucuda cam kavanozları kullanmayın, özel buzdolabı poşetleri ve saklama kapları daha uygun olacak.
Rondodan geçirip minik kavanozlarda dinlendirip, bebeklerinize yedirebilirsiniz. 4-5 gün buzdolabında tadı bozulmadan saklanabiliyor. Mevsim meyvelerine göre tarifi değiştirebilirsiniz.
Dışarıda Bozulmadan Ne Kadar Durur? Söz konusu kavanoz mama dolapta iki hafta durabilmektedir, dışarı çıkardığında ve ısı aldığında en fazla 24 saat dayanır, eğer hava çok soğuksa dayanma süresi biraz daha uzayabilir, ancak risk almamak için dışarıda 24 saatten fazla beklemiş mamayı yedirmeyiniz.
Derin dondurucuda 3-4 saat bekletilen püre ve et suları donduktan sonra buzdolabı poşetlerine de konulabilir. Hangi şekilde muhafaza edilirse edilsin sakladığınız kabın üzerine içeriğinin ne olduğunu ve saklama tarihini yazmalısınız. Bunun için dondurucuda ıslanmayan ve bozulmayan etiketler mevcut.
Önce meyvelerimizi güzelce yıkayıp küp küp doğrayıp biraz suda pişiriyoruz. Bir yandan da ayrı bir tencerede İrmik ve pirinç unumuzu kavurup üstüne biraz su ekleyip pişiriyoruz. Pişen meyveleri irmikli karışıma döküp karıştırıyoruz.
İlgili 30 soru bulundu
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kavanoz meyve püresi kaç aylıkken verilir? Ek gıdalara en erken 4, en geç 6 aylıkken başlanmalıdır. Ek besinlere daha erken başlanması demir eksikliğine, yetersiz kilo alımına, kabızlık, ishal, kusma veya iştahsızlığa neden olabilir.
Organik meyve püreleri, uzman doktora danışarak ek gıdaya geçiş sürecinde bebeğin meyvelerle beslenmesi için uygun olurken, sebzelerle hazırlanan püreler de bebeğinizin ağız tadına oldukça uyacaktır. Kavanoz mamaları zararlı mı sorusuna bir yanıt arıyorsanız organik olduğu sürece bir zararı bulunmamaktadır.
Muzu püre haline getirerek ya da kabuğundan çıkartıp meyveyi, Koroplast Buzdolabı Poşeti içerine yerleştirerek derin dondurucu içerisinde saklayabilirsiniz.
İstediğiniz kadar elmayı rendeleyin üzerine tozşeker koyun ve elmalar suyunu çekene kadar pişirin soğuduktan sonra poşetlere koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
MEYVENİN EN TATLI HALİ: SORBE
En basit tanımıyla, 'dondurulmuş meyve püresi'. Ayırt edici özelliği, içinde süt bulunmaması. Şeker ve suyun mevsimsel meyveler ile belli oranlarda karıştırılmasıyla yapılıyor, meyve tadını öne çıkarmak için limon suyu da kullanılıyor.
½ bebek kavanozu (yarım çay bardağı) meyve püresi bebeğiniz için iyi bir ara öğün olabilir.
Ek gıdaya geçiş dönemi ebeveynler için oldukça zordur. Bazı doktorlara göre ek gıdaya geçiş 4 aylıkken bazılarına göre ise 6 aylıkken başlaması gerekir. Ek gıdaya öncelikle meyve ve sebze püreleri ile başlanması önerilmektedir.
Kavanoz mama saklama
Tam bu noktada bebek maması buzdolabında saklanır mı, diye sorabilirsin. Evet, mama ılıdığı zaman buzdolabında muhafaza edebilirsin.
Ek gıdaya ilk başlandığında havuç, kabak, patates, elma, armut, muz gibi mevsime özgü sebze ve meyvelerin püreleri ya da yoğurt verilebilir. İlerleyen zamanlarda sebze çorbası, kabak dolması, yoğurtlu meyve ve sebze karışımları gibi birden çok besin içeren yemekler tercih edilebilir.
Hazırlanışı: Elma yıkanır, soyulur ve cam rendeden geçirilerek bebeğe ara öğünde yedirilir. Bebeğinizin hazmetmede ya da yemede bir problemi olduğunu hissederseniz elmayı soyduktan sonra doğrayıp 10 dk. kadar az miktarda su ile pişirip sonra çatalla ezebilirsiniz.
Kabukları soyulmuş elmanın çekirdeklerini ayıklayıp küpler halinde doğrayın. Tencereye elmaları ilave edip üzerine su çıkacak kadar kaynatıp suyu çekene kadar kaynatmaya devam edin. Sonrasında çatal ile yada blenderla ezin. Tat vermek için pekmez kullanılabilir.
Buzdolabında saklanmaması gereken sebzeler
Kök sebzeler yani patates, sarımsak, soğan, yer elması ve balkabağı buzdolabına konmaması gerekenler arasında yer alır. Bu sebze ve meyveler, içerisi hava alacak şekilde ve delikli kaplarda, direk güneş ışığına maruz bırakılmadan saklanmalıdır.
Elmalar su buharında çok yumuşamadan 5 dakika tutulur ve ardından buzlu suya alınarak şoklanır. Bu sayede pişirme işlemi durdurulur. Ardından dondurucuya koymak için istediğiniz porsiyonlarda bölerek ve havasını alarak dondurucuya kaldırılır.
Ancak yeşil ve sarı muzların arasındaki tek fark renkleri değil: Tat: Yeşil muz daha az tatlıdır. Hattâ hafif acımsı olabilir. Kıvam: Yeşil muzun kıvamı sarı muza göre daha katıdır.
Çünkü ilk olarak kabuk kısmı ortam sıcaklığından etkilenir. Düşük sıcaklık nedeniyle kabuktaki hücrelerin zarlarının geçirgenliğinde ortaya çıkan değişim enzimlerin etkinliğinde artışa neden olur. Bunun sonucunda kabuğun yapısındaki fenol bileşikleri yükseltgenir ve muzun kabuk kısmı kahverengileşir.
Kavanoz ürünlerini ise kuru ve serin bir yerde saklamalısınız. Kavanoz kapağını açıldıktan sonra 48 saat içinde tüketilmeli.
HİPP Ürünlerinin hiçbirinde katkı-koruyucu madde bebek/küçük çocuğa zararlı kimyasal bileşen bulunmaz. Kapak açıldığı an yan yana durduğu herhangi bir ürünün kokusundan etkilenmiş olabilirsiniz.
Blender ile püre kıvamına getirdiğiniz mamayı oda sıcaklığına gelince bebeğinize yedirebilirsiniz. Bu pürenin içine elma, armut, muz gibi meyvelerde ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri