Epilasyon için kullanılan bir diğer yöntem olan ağda sonrasında ciltte kalan fazla ağdanın temizlenmesi için de en etkili yöntem yine bebek yağı. Ağda sonrasında hem cildinizi nemlendirmek hem de ağda kalıntılarını temizlemek için bebek yağı ile cildinize masaj yapabilirsiniz.
Bebe Yağı: Cildine yapışan ağda kalıntısını temizlemek için bebe yağı kullanabilirsin. Bebe yağı, ağda temizleme yağı ve zeytinyağı ile aynı etkiyi gösteriyor.
Ağda lekesi ya da kalıntısını elbiselerden, kıyafetlerden ve kumaştan çıkarmanın belli başlı birçok yöntemi vardır. Ağda yağı, bebe yağı, aseton, tiner ya da gaz yağı ağda lekesi, kalıntısı çıkartmak için çok başarılıdır.
Ağda kalıntısını temizlemek için kullanacağınız vazelini bol miktarda ağda kalan bölgeye sürün. 5 dakika bekledikten sonra ağda olan bölgeyi temiz bir pamuk ile silin, ve ağda kalıntısının temizlendiğini göreceksiniz.
Ağda sonrası yağı yoksa herhangi bir sıvı yağ ağda kalıntılarını temizlemeye yardımcı olur. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, bebe yağı bu iş için en iyi yağlar olarak öne çıkıyor. Elinizin altında hiç yağ yoksa vazelin veya yağlı kremleri deneyebilirsiniz. Vücut losyonları kalıntıları temizleyecektir.
İlgili 21 soru bulundu
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar. Jilette ise bu durum farklıdır, jilet deri yüzeyinden kesim yapar deri altından çekmez.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
İlk olarak bir buz küpünü sir ağdanın üzerinde gezdirerek sertleştirmek ve daha sonra nazikçe kazımak, ağdayı ciltten çıkarmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sıcak suya batırılmış bir bezin sir ağda üzerinde bırakılmasıyla da ağda yumuşayabilir ve daha kolay temizlenebilecek hâle gelebilir.
Ancak sir ağda yaptıysanız ve ardından sürülen yağı iyi temizlemediyseniz bu mineral yağ (petrol türevi) da güneşle beraber tahriş olan yerde lekenin başlamasına sebep olabilir.
Öncelikle yapmanız gereken şey, ağdanın bulaştığı alanı sıcak su ile veya yağ çözücü ile silmektir. Ardından kullanacağınız tineri ya da gaz yağını leke üzerine dökün. Ağdanın çıktığından emin olana kadar çitileyin ve bol su ile yıkayın.
Ayrıca bebek yağı tüylenme yapar mı diye düşünebilirsiniz. İçerisinde cildi besleyen yağlar bulunduğu için kıl köklerini de besleyecektir. Özellikle de badem yağı içeren bebek yağları, pek çok kişide tüylenmeyi meydana getirebilir.
Ağdadan sonra cildinizde fazla kalan ağdadan kurtulabilmek için bebek yağı inanılmaz işinize yarayacaktır. İster ağda yaptığınız bölgeye direkt olarak isterseniz bir bez yardımıyla uygulayın, her durumda yapış yapış hissinden kurtulacaksınız.
Üzerine çamaşır deterjanı döküp ovuşturun ve hızlıca yıkayın. Leke kalırsa ve kumaş uygunsa klor ya da oksijen bazlı ağartıcıyla yıkayın. Çok ağır lekeler için ilk iki işlemi uygulamadan önce lekenin üzerine kağıt havlu koyup kuru temizleme solvetini uygulayın. Duruladıktan sonra ilk iki işlemi uygulayın.
Uzun kıl çekerken kırılır. Bu sebeple kullar çok uzunken ağda yapılmamalı. Ağdadan sonra tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalı. Bu uygulama zamanla tüylerin yoğunluğunun azalmasını sağlar ve batık riskini azaltır.
Sesu Ilk Ağda Turuncu Ağda bezi ile kullanılır Sesu ılık Ağda istenmeyen tüyleri kolayca temizler. Uzun süre pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Tüyleri kökünden alır ve cildinizi yıpratmadan kadifemsi bir parlaklık kazandırır.
Çok yaşlı ve derisi gevşek olan kişilere sir ağda uygulanmamalıdır. Ayrıca ağda uygulanacak bölgedeki deride güneş yanığı, kesik, çatlak veya deri hastalıkları varsa Sir Ağda Uygulanmamalıdır. Dermatolojik olarak tedavi görenler ve şeker hastalarının sir ağda kullanımı için doktoruna danışması gerekmektedir.
Temizlenme amacıyla bile olsa kuaföre giderek özel bölge (bikini bölgesi, genital bölge) ye ağda ya da lazer epilasyon uygulamak günahtır. Kadın arzu hissetsin ya da hissetmesin diğer kadının diz kapağı ile göbek arasına bakması haramdır.
Çünkü tüyler kökü ile birlikte alındıkça, zaman içerisinde o bölgede çıkan tüylerin sayısı azalıyor. Bununla birlikte uygulama esnasında cilt yüzeyindeki ölü derilerin de atılması söz konusu olabiliyor.
Boncuk ağda, ağda şeklinin adeta bir boncuğa benzemesinden dolayı bu ismi almıştır. Boncuk ağdalar diğer ağda türlerine göre daha az acı vermektedir. Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir.
Ağdanın ardından sivilce oluşmaması için ağda yapmadan önce bölgeden ölü deriler uzaklaştırılmalıdır. Ağda yapılan bölge doğru ürün ile temizlendikten sonra bol su ile yıkanmalıdır. Yüze ağda yapılmadan önce yüz bölgesi de iyice temizlenmelidir. Ağda sonrasında sivilcelerin önlenmesi için eller iyice yıkanmalıdır.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri