Bu sebeple üretici firmalar tarafından sünger yatağın yıkanması tavsiye edilmez.
Hafif, yıkanabilir, hijyenik, antialerjik, anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Kılıfı çıkartılıp çamaşır maksimum 30 derecede yıkanabilir. Bebeğinizin rahat uyumasına yardımcı olur.
Bulaşık deterjanı içeriğinde yer alan kimyasallar sünger yataktaki sararma lekelerini kısa sürede ortadan kaldırabilir. Bulaşık deterjanını bir kaba dökün ve üzerine ılık su ilave ederek köpürtün. Köpükleri sünger yatak üzerine nemli bir bezle sürüp temizleme işlemini tamamlayın.
BEBEK YATAĞI YIKAMA
Bebeklerimizin ve çocuklarımızın cildi çok hassasdır, bu yüzden yataklarını 4 veya 6 ayda bir yıkatmakda fayda var.
Pamuk, en iyi bebek yatağı malzemesi. Ancak doğal bir malzeme olduğu için içerisinde çeşitli organizmalar taşıyabilir. Bu nedenle yenidoğan bebek için seçebileceğin en güvenli yatak malzemesi sünger olacak.
İlgili 35 soru bulundu
Mikrofiber bezler, tozu ve lekeleri en iyi şekilde iplik yüzeyine hapsetmesiyle bilinmektedir. DİKKAT: Yoğun su ile ıslatılmış bez ile temizlik önerilmiyor. Bunun yerine hafif nemlendirilmiş mikrofiber bezler ile bebek yatağı yüzey temizliği yapmanız daha doğru tercih olacaktır.
Sünger Yatak: Sünger yataklarda dikkat edilmesi gereken en büyük nokta kullanılan süngerin kalitesidir. Üretiminde tek parça blok sünger kullanılır. Sünger kaliteli ve yoğunluğu yüksek ise yatak ağır ve vücudu saran, konforlu bir yapıda olur.
Rahat hareket ve pozisyon olanağı sunmayan sünger yatak, ortopedik açıdan da tavsiye edilen bir yatak çeşidi değildir. Anatomik açıdan vücudu desteklemeyen sünger yatağın, bebekler için de yararlı olduğu söylenemez.
Anne yanı yatağının yükseltilmiş kenarları bebeğin güvenli şekilde uyumasına yardımcı olur. Yatak 2 taraflı olarak kullanılabilir. Elde veya Makinede 30°de yıkanabilir. Çamaşır suyu kullanmadan yıkanmalıdır.
Bebek yataklarında 28 dns ve 32 dns Yumuşak sünger kullanımını öneriyoruz.
Sünger yatağın evde yıkanması yatağın deforme olma riskine karşı doğru değildir. Bunun yerine nemli bir bez ile sünger yatak üzerindeki kir ve tozlar temizlenebilir.
Yatakta oluşan sararmalar çıkarmada etkili bir doğal yöntem ise leke üzerine karbonat dökmektir. Karbonatı lekeli bölgeye dökerek yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile süpürebilirsiniz.Karbonat sararmalar için oldukça etkili bir yöntemdir.
Bir kaba zeytinyağı koyup süngeri batırabilirsiniz. Ilık suda biraz ovalayıp ardından şampuanla yıkayıp ürünü durulayabilirsiniz. Makyaj süngerini temizlemek için direkt şampuan da kullanabilirsiniz. Mikrodalgada makyaj süngeri temizleme yöntemi de çok tercih edilir.
Yatak süngerlerinin başlıca sararma sebeplerini şu şekilde sıralamak mümkündür: Kullanıma bağlı olarak sararmalar ortaya çıkabilir. Günde en az 7 – 8 saat vücut ile temas eden yataklarda havasızlık, nem gibi etmenler sararmalara yol açabilir. Uyku sırasında açığa çıkan ter, bu tarz sararmalarda etkili olur.
Yeni doğan bir bebeğin yatağı en az 60x120 cm boyutlarında olmalıdır. Bir diğer önemli nokta bebek yatağının kumaşıdır. Sentetik ve doğal olmayan yatak kumaşları bebeğin rahat uyumasına engel olur ve ona sağlıksız bir ortam hazırlar. Yatağın kumaşı tamamen pamuk malzemeden üretilmiş ve doğal özlü olmalıdır.
Kısacası yatak seçerken bizim önerimiz %100 lateks veya kaliteli bir sünger yatağı tercih etmeniz olacaktır. Yaylı ve visco yataklar bebeğinizin kemik gelişimi açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Anne yanı yatak çeşitleri size hem bebeğinizle birlikte uyumanın avantajlarını hem de ayrı bir bebek yatağının sağladığı güvenlik özelliklerini sunar. Anne yanı yatak modelleri genellikle doğumdan bebeğinizin yaklaşık altı aylık olduğu ya da tek başına oturmaya başladığı zamana kadar uygundur.
Zemin Temizliğini İhmal Etmeyin
Bazı uzmanlar bebekli evde yer temizliği yaparken, beyaz sirke veya oksijenli suyun yeterli olduğunu belirtmektedir. Bu yüzden ağır kimyasal içeren yüzey temizleyici ürünler kullanmak yerine doğal içerikli ürünler tercih edebilirsiniz.
6 örgü beşik korumanın yüksekliği yaklaşık 30 cm'dir. Önemli not: çamaşır makinesine sığmıyor ise kesinlikle sığdırmak için zorlamayınız, çamaşır makinesinde bir miktar boşluk kalıyor ise yıkanabilir.( 30 derece, 400 - 600 d/d )Bu koşulları sağlamadığı taktirde ılık su ile elde nazikçe yıkanmalıdır.
Paket yaylı yataklar, vücudun değişik bölgelerine farklı miktarda basınç uyguladığından yaylı yataklara oranla daha uygun ergonomi sunar. Ama yaylı yataklar paket yaylılara göre her zaman daha ekonomiktir. Sünger yataklar ise kullanılan dolgu süngerinin yoğunluğu oranında daha dayanıklı ve uzun ömürlü olurlar.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Bebekler için reflü yatakları 0-6 ay arası kullanım için uygundur. Fizyolojik reflü sorunu bebeklerin 6. Ay gelişiminden itibaren yavaşça azalacaktır ve bu yüzden bebeğinizin artık reflü yatağında uyumasına gerek kalmayacaktır.
Orta sertlikte olan yatakta bebek rahat edecektir. Yatağın boyutları da dikkatle seçilmelidir. Yeni doğan bebekler için 60*120 santim boyutlarında bir yatak yeterli olur. Bebek büyüdükçe yatağın boyutlarının da büyütülmesi gerekmektedir.
Öncelikli olarak sormanız gereken soru şu: “Çocuğunuz beşikten yatağa geçmeye hazır mı?” Bunun için kesin bir yaş aralığı olmasa da beşikten yatağa terfi genellikle 3-4 yaş arasında gerçekleşiyor. Çocuğunuzun verdiği sinyalleri gözlemleyerek bu geçişin zamanlamasına birlikte karar verebilirsiniz.
Yaylı yataklar; 3 yaşın altındaki bebekler için önermiyoruz. Pamuk ve yün yataklar; bu maddeler homojen bir dağılım sağlamadıkları, topaklanmalara neden oldukları, içerisinde bazı mikroorganizmaları barındırdıkları için ve özellikle de yün yatakları alerji riski nedeni ile önermiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri