Peynir, kalsiyum, protein ve vitamin açısından zengindir; bebeğiniz için sağlıklı bir besindir. Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz. Bu, hafif kaşar peyniri, süzme peynir ve krem peynir gibi sert peynirleri içerir.
Evde peynir yapılamayan durumlarda yağı- tuzu azaltılmış peynirler akşamdan suda bekletilerek 8. ay itibariyle verilebilir ya da tuzsuz lor- labne peyniri tercih edilebilir.
Doktorunuz aksini söylemediği sürece bebeğinize peyniri 8. aydan itibaren yedirmeye başlayabilirsiniz. Peynir ürünleri süte göre daha konsantredir ancak sütün hazmını zorlaştıran özellikleri, peynire dönüşümü esnasında yok olduğundan bebekler peynir ürünlerini daha rahat ve daha erken yiyebilir.
Lor, süzme peynir veya dil peyniri gibi yumuşak ve tuzsuz peynirler bebekler için iyi bir alternatiftir. Rokfor gibi mavi damarlı peynirler veya brie gibi küfle olgunlaştırılmış peynirler ise bebekler için uygun değildir.
Beyaz peynir, keçi peyniri, Ezine peyniri, lor peyniri ve sağlık açısından tamamen katkısız ve doğal olan Ekremoğlu peynirleridir. Ekremoğlu peynirlerinin coğrafi açıdan işaret tescili olması da tüm peynirlerinin sağlık açısından güvenle tüketilmesini sağlamaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
1Mozzarella Peyniri
Sodyum değeri düşük olduğu için diğer peynirlere göre daha az tuzludur. Mozzarella peyniri bağırsak sağlığını iyileştirebilen ve vücudu iltihaplanmalara karşı koruyan probiyotikler içerir. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur.
Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu. Dünyanın en güzel peynirinin seçildiği yarışmada, İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri 'en iyi peynir' ödülünü kazandı.
Sindirimi ve yemesi kolay olan labne peynirini bebeklere vereceğiniz zaman yumurtayla ezip karışım halinde verebilirsiniz. Sebze pürelerine de ekleyebileceğiniz labne peyniri bebek beslenmesinde faydalıdır. Dilerseniz çorbaların içine de ilave edip bebeklerin bu peynirden faydalanmasını sağlayabilirsiniz.
Lor ve Tuzsuz Dil Peynirin yanı sıra Tel (Çeçil peyniri) Peynir, Diyarbakır Örgü Peyniri, Edremit Sepet Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, Tuzsuz Manyos Loru da tuzsuz peynirler arasında yer almakta ve tuzsuz peyniri severek tüketenler tarafından tercih edilmektedirler.
Bebeğinize 6 aydan itibaren pastörize tam yağlı peynir yedirebilirsiniz.
Bebeklere lor peyniri faydaları
Lor peyniri, bebekler için çok faydalı, probiyotik olan harika bir peynir türüdür. Bebeklere 6.aydan sonra verilebilir.
7 ay ve üzeri kahvaltıya başlamış bebeklerimize çok güzel bir lor peyniri yapıyoruz.
Bebek ya da çocuğunuz için peynir alırken düşük tuzlu olanları seçmekte fayda var. Mihaliç veya tulum peyniri yerine dil peyniri, hellim, krem peynir, ricotta, lor, mozzarella gibi az tuzlular seçilmelidir. Bebek kahvaltısına katılabileceği gibi dilimler halinde parmak besini olarak da sunulabilir.
Tariflere lezzet katmakla beraber sahip olduğu yüksek kalsiyum oranı sayesinde bebekler ve çocuklar için de son derece faydalıdır. Pınar Labne'yi bebeğinizin mamasına veya mevye salatasına karıştırabilir; isterseniz küçük ekmek parçalarının üzerinde de bebeğinize yedirebilirsiniz.
Labne peyniri yoğurt konsantresinden elde edilirken krem peynir krema veya süt kullanılarak üretilir. Bu yüzden krem peyniri, labneye göre daha fazla yağ içermektedir. Labne peyniri Orta Doğu kökenli bir peynirdir ve bu sebeple Orta Doğu mutfağında kullanımı oldukça yaygındır.
Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir. Sofraların vazgeçilmezi olan, yediden yetmişe her yaştan tüketici tarafından tercih edilen labne peyniri, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde besleyici bir peynirdir.
Bebek peyniri taze, tuz oranı düşük ve katkısız olmalıdır. Peynirin bebeğe verilmeden bir gün önce suda bekletilmesi tuz oranının en düşük halinde olması, bebekler için daha sağlıklıdır. Bebeklerin kolay tüketimi açısından peynir yapısı ise son derece yumuşak olmalıdır.
Sporcu paketimizin de yıldızı olan Lor Peyniri ya da Kaşar Loru; tuzsuz, yağsız yapısıyla her yaştan insanın yiyebileceği eşsiz bir lezzet. Protein, kalsiyum ve çeşitli değerler bakımından oldukça zengin. Özellikle emziren annelerin sütünün artması için tüketmesi öneriliyor.
1- Ezine Beyaz Peyniri – Çanakkale
Şimdilerde, inek ve keçi karışık olanları üretilse de , gerçek bir Ezine Beyaz Peyniri sadece koyun sütünden üretilir. Kendine has sert yapısı, yoğun dokusu, şirdenden gelen ekşi bir aromasıyla sadece Türkiye'nin değil bize göre dünyanın da en iyi peynirleri arasında yer almaktadır.
Labne peyniri içeriğinde yüksek oranda bulunan protein sayesinde kas gelişimi için büyük faydalar sağlamaktadır. İçeriğinde yüksek oranda B vitamini bulunduran labne peyniri kansızlıkla mücadele konusunda başarılı sonuçlar vermektedir.
Labne peyniri yerine süt kesiği kullanabilirsiniz gayet güzel oluyor. Evde labne yoksa sütü kestirip,aynı işlevi gördürebilirsiniz.
Renginin parlak ve canlı olması gerekir. Donuk, kirli beyaz, sarımsı gibi renkte olan peynirlerin tercih edilmemesi önerilmektedir. Peynir yapısının homojen, pürüzsüz ve lekesiz olması gerekir. Ayrıca yüzeyinde delik ve çatlakların bulunmaması da çok önemlidir.
İnek sütünden yapılan Ezine peyniri daha beyaz rengi ile ayırt edilir. Keçi ve koyun sütüne oranla daha az yağ içeren Ezine inek peyniri, inek sütünün tadına alışanlar için tam kıvamında bir peynir çeşididir. Ezine koyun peyniri ise anlaşıldığı gibi koyun sütünden üretilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri