Genellikle de 9 ile 18 aylık dönemlerde olan bebeklerde biberon kullanımın azaltılması ve bu tarz pipetli bardak alıştırmalarına yöneltilmesi gerekmektedir. Hatta bebek suluklarını, onlar henüz 6 aylıkken devreye sokmanız ve yavaş yavaş alıştırmanız, ilerleyen zamanlardaki geçiş evresini de kolaylaştırmış olacaktır.
Pipet, kamış veya şalümo; özellikle soğuk içecekleri içerken kullanılan, genellikle plastikten yapılmış ince tüp. Özellikle kola, meyve suyu, milkshake gibi içeceklerin tüketiminde kullanılır. Önce pipet sıvı içeceğin içine yerleştirilir ve içine doğru emme kuvvetiyle sıvı ağza ulaşır.
6 ayın sonunda, bebeğinizin ilk kez su içmesine izin verebilirsiniz. Öncesinde, bebekler sadece anne sütü içmelidir. Bebeğiniz hastalanmadıkça veya aşırı derecede sıcaktan etkilenmediği sürece, 6 aydan önce bebeğinize su vermemelisiniz.
Pipet kullanımı bağırsaklarda daha çok gaz birikmesine neden oluyor, gaz sancısı ve gaz çıkarma gibi durumlara yol açabiliyor. Pipetle bir içecek tüketildiğinde, bardaktan doğrudan içilmesine oranla vücuda çok daha fazla hava girişi oluyor.
Alıştırma Bardakları Nasıl Olmalı? Öncelikle alıştırma bardağını seçerken bebeğinizin o bardağı benimseyebilmesine özen göstermelisiniz. Yani renkli ve figürlere sahip olan bir bardak onların dikkatini çekecektir. Bununla birlikte yenidoğan bebekler için bu bardakların ısıya dayanıklı olması ve boyutu da önem taşır.
İlgili 39 soru bulundu
Biberon, tercihen 1 yaş sonrası bardak kullanımına geçerek bırakılmalıdır. Ayrıca 1 yaş sonrası gece beslenmesinin de kesilmesi önerilir. Böylece biberon kullanımı daha da azalmış olur. Gün içinde biberonla sadece süt, su ve meyve suyu verilmelidir.
BARDAĞA İLK GEÇİŞTE SABAH ÖĞÜNÜ TERCİH EDİLMELİDİR
Bebek bardağından su içmeye başladıktan sonra alıştırma bardağıyla formül mama veya anne sütü de verilebilir.
Merhaba, uzmanlar 6 ay yani ek gıdaya geçiş dönemine kadar bebeklere su verilmemesi öneriliyor.
Sert plastikten üretilen modellerin üretildikleri materyallerin sağlık açısından herhangi bir zararı yoktur. Çelik pipetli suluk modelleriyse hafif ve dayanıklı yapılarıyla dikkat çeker.
Son yıllarda popüler olmaya başlayan cam pipetler, BPA içermediği için plastik pipetlere oranda daha sağlıklıdır. Ancak cam pipetlerin temizlenmesi zor olduğu için, temizliğinden emin olmadan kullanmamak gerekir.
Şiddetli dehidrasyonun belirtileri arasında, gözlerin içe çökmesi, aşırı uykulu olma hali ve aşırı huysuzluk vardır. Aynı zamanda bebeğin elleri ve ayakları soğuk olabilir, kafasında içe çökmüş noktalar bulunabilir. Şiddetli susuzluk yaşayan bazı bebekler koma haline girebilirler.
6. aydan sonra bebeğe su verilmeye başlandığında dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Öncelikle, bebek suyu yani bebeğe verilecek olan su yaklaşık 5-10 dakika kaynatılıp ılıtılmalıdır. Suyun bu şekilde sterilize edilmesi, sudan bebeğe mikrop geçme ihtimalini ortadan kaldıracaktır.
İngiliz The Telegraph gazetesinin sosyal medyada hızla yayılan haberine yapılan yorumlarda özellikle küçük çocuk sahibi ebeveynler, metal pipetin yaratacağı risklere dikkat çekerek çocuklar için çok tehlikeli olduğunu ve kesinlikle kullanılmaması gerektiğini vurguladılar.
Pipeti sıvıdan çıkartın ve numune kabını dik ve pipet ucunu sıvının boşaltılacağı kabın iç çeperine 30° eğimli tutarak pistonu önce ilk stop noktasına kadar yavaşça bastırın. Pipet ucunda bir miktar sıvı kalacaktır. Pipet ucunu kaptan çıkartın ve pistonu yavaşça bırakın. Pipet ucunda kalan sıvı ile birlikte atılır.
Kafe, restoran veya barlarını; sadece plastik pipetlerden değil, tüm plastik materyallerden arındıran işletmeler, plastik pipet yerine çelik pipet, tahta kamış veya makarna kullanma kararı aldı.
Bebedor Sportif Pipetli Suluk 330 ml Pembe.
Damlatmaz bardağın haznesini temizleme
Damlatmaz bardağın haznesini hafif sabunlu suyla veya bulaşık makinesinde temizleyin. Aşağıdaki adımları uygulayın: Bardağı parçalarına ayırın. Lavaboda temizliyorsanız hafif sabunlu su ve yumuşak bir fırça yardımıyla temizleyin ve ardından temiz suyla durulayın.
Hiçbir Tupperware plastik saklama kabında BPA bulunmamaktadır.
Uzmanlar ilk aylarda, bebeğin beslenmesinde suya yer verilmemesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun nedeni ise anne sütü içeriğinin %80'inden fazlasının sudan oluşmasıdır. Bebekler 6. aylarına kadar, sadece anne sütü sayesinde su ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilirler.
Su, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesine yardımcı olsa da 6 aydan küçük bebekler için aynı yararı taşımaz. İlgili içeceğin tüketimi, bebeğin hassas vücudu için enfeksiyon tehlikesi oluşturabilir. Bunun yanı sıra midede yer kaplayarak açlık ihtiyacının geçiştirilmesine de neden olur.
Değerli anneler, bebeğinize ilk 6 ayda yani emzirdiğiniz süre boyunca su vermenize gerek yok. Anne sütünün yüzde 87'si sudur. Buradan ihtiyacını alır. 6.aydan sonra ise her 2-3 saatte bir su vermenizi öneriyorum. 2 yaşına kadar kaynatılmış su verin.
Genellikle de 9 ile 18 aylık dönemlerde olan bebeklerde biberon kullanımın azaltılması ve bu tarz pipetli bardak alıştırmalarına yöneltilmesi gerekmektedir. Hatta bebek suluklarını, onlar henüz 6 aylıkken devreye sokmanız ve yavaş yavaş alıştırmanız, ilerleyen zamanlardaki geçiş evresini de kolaylaştırmış olacaktır.
Devam Sütü Yerine Ne Verebilirim? Devam sütü ve anne sütü üzerine yapılan araştırmaların sonuçlarına göre devam sütlerinin yerine bir alternatif bulunmuyor. Anne sütünü alan bebeklerin bebek bırakana kadar anne sütüne devam etmesi öneriliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri