Bebeklerde düzenli uyku alışkanlığı oluşturabilmek için bebeği her gün aynı saatte, henüz uyanıkken yatağa koymak, aynı saatte altını değiştirmek ve bir gece uykusu rutini geliştirmek gerekir. Bebeğiniz için ideal uyku ortamı hafif loş ışık, sessiz ve rahat edebileceği ısıda bir odadır.
Sabah belli bir saatte uyanmasına özen gösterin ve bunun için bir uyku rutini oluşturun. Gündüz uykularına da aynı şekilde dikkat edin ve günün aynı saatinde uykuya dalmasını sağlayın. Böylelikle bebeğinizin bir uyku düzeni oluşacak ve gece daha sık uyanmayacaktır.
Bebeğinizi gece yatırmadan önce biraz sarılın ve sallayın. Bu, bebekleri her zaman sakinleştirebilir, ancak özellikle yatmadan önce herhangi bir rahatsızlığı yatıştırarak uykuya hazırlanmasına yardımcı olabilir. Masaj yapın. Küçüğünüz uykuya dalarken, temiz parmaklarınızla diş etlerine masaj yapın.
İlgili 43 soru bulundu
Bebeklerde diş çıkarma huzursuzluğu genellikle birkaç gün ila birkaç hafta arasında sürer. Dişin diş etinden çıkması ve görünür hale gelmesi süreci genellikle en ağrılı olanıdır. Bu süre zarfında, bebekler genellikle huzursuz olur, daha fazla ağlar ve uyku düzenleri bozulabilir.
Diş Çıkarma Döneminde Bebekleri Rahatlatacak Öneriler
Dişlerini kaşıması ve biraz da acının hafiflemesi için soğuk bez ile masaj yapmak, soğutulmuş diş kaşıyıcıları denemek yardımcı olabilir. Çiğneyebileceği soğuk besinler de ağrısını hafifletmeyi sağlayacaktır.
sorusunun ilk yanıtı D vitaminidir. D vitamini, beyindeki çeşitli alanlarda bulunan reseptörlerin uykuyu düzenlemesinde rol oynar ve melatonin hormonunun salgılanmasında da etkilidir. Melatonin, vücudun uyku döngüsünü kontrol etmeye yardımcı olan bir hormondur.
Eğer uyku problemi yaşıyorsan en yakın market veya aktardan melisa, pasiflora, papatya, lavanta veya rezene çayı almalısın. Bu çayların her biri ayrı ayrı antidepresan etkili, sakinleştirici bitkilerden oluşmaktadır. Uyku öncesi sıcacık bir fincan bitki çayı içerek kendini günün stresinden arındırabilirsin.
Banyo yapmak, hikaye okumak, ninni veya şarkı söylemek, sallamak ya da sarılmak gibi üç ya da dört sakin etkinlik içeren gece ritüeli ile ona uyku zamanı olduğunu bildirin. Bebeğinizi uykuluyken onu yatırın. Uykusu varken onu yatırmaya çalışmak, siz olmadan da uyuyakalmasına yardımcı olur.
Bu gerileme geçici bir dönemdir. Ne kadar zor olsa da tutarlı olmaya devam edin, sorunun 3-4 hafta içerisinde kendiliğinden düzeldiğini göreceksiniz.
Yani eğer siz bebeğinizi uyandıktan 2 saat sonra uyutmanız gerekirken, 4 saat sonra uyutursanız bebeğiniz ya çok zor uykuya dalar, ya da uyusa bile saat kurmuşçasına 30-45 dakika sonra uyanır. Bunun temel nedeni aslında bebeğinizin çok yorgun düşerek uykuya yatmasıdır.
BayBay Night Damla Melisa İçeren Takviye Edici Gıda, yüksek etkinlik sağlayarak orta ve güçlü aktiviteleri ile sirkadiyen ritmin düzenlenmesine destek sağlar. Ürünün içeriğinde doğal melisa, ıhlamur ve papatya bitki özlerinin birleşimi bulunmaktadır. Takviye edici gıdalar günlük beslenmenin yerine geçemezler.
Bebeğiniz yenidoğan ya da ilk 5 ayında ise uyku sorununun temelinde genellikle bebeklerde gaz sancısı yatar. Bebeği besledikten sonra gazını çıkarmanız, sessiz, loş, ılık bir odada sizin sıcaklığınızı hissedeceği şekilde uyutmanız işleri kolaylaştırabilir. Bazen ılık bir banyo sonrası bebek daha kolay uyuyabilir.
Bebeklerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri uyku sorunu olarak biliniyor. Farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan uyku problemi ilaç kullanmadan düzene koyulabiliyor. Bebeğiniz uykusuz olduğunda sizlere de huzursuzluk verebilir. Baybay şurup ile rahat bir uyku süreci geçirmesini sağlayabilirsiniz.
Uykusuzluğun Nedenleri
Duygusal ve psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra fiziksel olarak çekilen acılar ve rahatsızlıklarda uykusuzluğa neden olmaktadır. Uykusuzluğun diğer nedenleri ise şöyledir; Stres, kaygı gibi duygular. Gürültü, ışık, soğuk, sıcak gibi çevresel faktörler.
Kemik ve kas ağrıları ile kendini gösteren D vitamini eksikliği belirtileri şunlardır: Kas ve kemiklerde zayıflık. Tükenmiş ve yorgun hissetme. Uykusuzluk.
Beynin uykuya dalamaması, bir hastalık olarak nitelendirilmeyen ve genellikle kaygı kaynaklı olup dönem dönem kişinin stres seviyesi arttıkça kendini gösteren bir problemdir.
Sinir Sistemini Olumsuz Olarak Etkileyebilir
Sinir sistemini olumsuz etkileyen aşırı C vitamini alımı, bu nedenle uykusuzluğa ya da uyku haline yakın halsizliğe, yorgunluğa da neden olabilr.
Çıkarken en çok belirti gösterip huzursuzluk yaratan dişler genellikle süt azı dişleridir.
Bebeğinize yoğurt, soğuk meyveler ya da meyve püreleri yedirebilir ve ılık çorbalar içirebilirsiniz. Hatta meyve filesine koyduğunuz meyveler de bebeğinizin diş kaşımasını sağlayabilir. Boyasız, üretiminde sağlığa zararlı maddeler bulunmayan diş kaşıyıcılar bebeğinizi mutlu edebilir.
Uyurken çarşafının ıslanmaması için bebeğinizin başının altına temiz bir örtü serin. Eğer bebeğiniz uyumada zorluk çekiyorsa, uykudan uyanıp ağlıyorsa ve bir başka sağlık problemi yoksa doktorunuza danışarak yaş ve kilosuna uygun dozda parasetamol (Calpol) verebilirsiniz. Bebek aspirinini ise kesinlikle kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri