Lif içeriğinin yanı sıra kabızlık giderme ve bağırsak çalıştırma gibi faydaları da bulunan mısır, diyet sırasında meydana gelen kabızlık sorununa çare olabilir. Sindirimi kolaylaştırır.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir.
1) Bağırsakları Temizler
Mısır suyunda bulunan posa sayesinde bağırsaklar uyarılır ve daha sağlıklı çalışmaya başlar. Eğer sık sık bağırsak problemi yaşıyorsanız siz de haşladığınız mısır suyundan faydalanabilirsiniz. Bu bitkisel su sayesinde bağırsaklar aktifleşir ve temizlenme süreci başlar.
– Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur. – Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
Sindirim sistemi için faydalıdır: Mısır lif açısından oldukça zengindir. Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
İlgili 42 soru bulundu
Haşlanmış mısır suyu, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde iyi bir takviye olan mısır suyu vücudunuzda ihtiyaç duyduğunuz, eksik kalan vitaminlerin tamamlanması açısından güçlü bir takviyedir.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Gaz ve Şişkinlik Yapar
Mısırda bol miktarda nişasta bulunur ve onu tükettiğiniz zaman nişasta kalın bağırsakta parçalanır ve bu esnada oldukça fazla gaz çıkar. Bu yüzden çok mısır tükettikten sonra gaz problemleri yaşayabilirsiniz.
Kakanızda mısır tanesi görürseniz bu selüloz yüzündendir.
Bu aslında oldukça basittir. Mısır tanesinin dışı tamamen selüloz olduğu için insan vücudunda sindirilemez.
Süt mısırın bilinen en büyük zararlarından birisi aşırı tüketilmesi halinde ishale neden olması. İshal gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız hazmedilmesi zor bir besin olan süt mısırı aşırı miktarlarda tüketmekten kaçınmanız gerekiyor. 1 koçan haşlanmış mısır yaklaşık olarak 2 dilim ekmeğe denk geliyor.
Gaz yapan sebzeler pişirilerek tüketildiği zaman bu etkileri azalabilir. Tahıl ve Baklagiller: Mısır, kuru fasulye, yeşil mercimek, buğday, bulgur, soya, yulaf ve kepekli gıdalar tükettiğiniz zaman bebeğinizde gaz sancısı olabilir.
Bunun yanında bu özelliği yardımıyla kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırarak dışkının dışarı atılmasını kolaylaştırır ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. Mısır kabızlık, hemoroid sorunları ve kolon kanserini önleme noktasında sağlığımıza ciddi anlamda katkıda bulunabilir.
Bunlar arasında günlük sıvı tüketimini arttırmak, kuru kayısı, incir, erik ve mürdüm eriği gibi kuru meyvelerin, elma, üzüm ve avokado gibi taze lifli meyvelerin, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, pancar, pırasa, baklagiller gibi bol lifli sebze ve gıdaların tüketimine yer vermek en etkili yöntemler arasındadır.
- Yüksek lif içeriğinden ötürü aynı zamanda formda ve fit kalmaya yardımcı olur. - İyi bir sindirim sistemi sağlığına katkı sağlar. - B1, B2, B3 ve C vitaminlerinin sağlamış olduğu enerji sayesinde yorgunluk ile mücadele etmeye destek verir. - Mısır suyu; yüksek doymamış yağ içeriğiyle, kötü kolesterolle savaşır.
Lif içeriğinin yanı sıra kabızlık giderme ve bağırsak çalıştırma gibi faydaları da bulunan mısır, diyet sırasında meydana gelen kabızlık sorununa çare olabilir. Sindirimi kolaylaştırır.
Mısırın, sindirilememiş biçimde vücuttan geri çıkmasının nedeni, insanların sindirim sistemi için uygun olmayan selüloz adlı bir karbonhidrata sahip olmasıdır.
İçindeki yoğun selülozdan dolayı lahana ve yaprak hazmı en zor besinler arasında yer alıyor. Bu ürünler hiçbir şekilde midede sindirilemiyor, sadece parçalanarak vücuttan atılıyor. Özellikle sindirim sorunu olan kişilerin bu gıdaları fazla tüketmesi durumunda kabızlık gelişebiliyor.
haşlanmış mısır midenin eritemediği ve vücudun sindirmediği bir besindir. yediğimiz gibi hiç bir değişikliğe uğramadan geri vücuttan atılır. edit: kaynak eklendi.
Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan mentol sayesinde de sindirim sistemini rahatlatır. Kimyonun tohumunu çiğnendiğinde vücutta biriken gaz daha kolay atılabilir. Bal kabağını tüketmek, gaz birikmesine engel olabilir ve sindirimi rahatlatabilir.
Bağırsak gazının en sık sebebi yutulan havadır. Hızlı yemek yemek, içecekleri kamış kullanarak içmek, sakız çiğnemek, şeker emmek, sigara içmek ve gevşek takma diş kullanmak hava yutmayı kolaylaştırır. Geğirti ile midede biriken aşırı gaz, yemek borusuna oradan da ağız yoluyla geri atılması ile oluşur.
Kimyon tohumu çiğnenerek bağırsak gazı giderilebilir. Nane çayı mide gurultusunu azaltmaya yardımcı olduğu gibi bağırsak gazı sorununa iyi gelir. Bal kabağı tüketimi, gaz birikmesine engel olarak sindirimin kolay hale gelmesini sağlar. Bağırsak gazına iyi gelenlerden birisi de papatya çayıdır.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Haftada 2 kez ara öğün olarak bir bardak haşlanmış mısır tercih edebilirsiniz. Bazı zamanlarda ise yağsız ve tuzsuz olarak patlattığınız mısırı da tüketmenizde bir sakınca yok.
– Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri