Genellikle besinlerle birlikte verilmesinde sakınca yoktur.
A, E, D ve K vitaminleri gibi yağda çözünen vitaminlerin tok karnına alınması gerekir. Bu vitaminlerin etkilerinin görülmesi için yağda çözülmesi gerekir. Dolayısıyla D Vitamininin de alınması için en uygun zaman yemek sonrasıdır.
D vitamini süte katılarak değil doğrudan ağızdan verilmelidir. Annelerde D vitamini eksikliğinin önemli bir sorun olması nedeniyle D vitamini desteğine yaşamın ilk gününden itibaren başlanmalıdır. Prematüre bebekler için de günde 400 IU D vitamini desteği yeterlidir.
Eğer D vitamini takviyesi alacaksanız, kahvaltıdan hemen sonra almak en doğrusudur. Ayrıca D vitamininin sabah alınması, vücudun ritmine uyum sağlamak için çok önemlidir.
İlgili 15 soru bulundu
Uygulama yolu ve metodu: DEVİT-3 günde bir kez ağızdan alınır. Süt çocukları veya enjeksiyon uygulanamayan kişilerde ağızdan alınması tercih edilir. Süt çocuklarına besin maddelerine karıştırılarak uygulanabilir.
Ahmet Özen, “Hayatın ilk haftasından itibaren beslenme tarzı ne olursa olsun (Formüla veya anne sütü fark etmez) tüm bebeklere en az bir yaşına kadar, tercihen 3 yaşına kadar 400 ünite/gün D vitamini (günde 3 damla D vitamini) uygulanmalıdır.” diyerek D vitamininin önemini vurguluyor.
Bebekler yeterli miktarda D vitamini almazsa, kemiklerin yumuşamasına ve zayıflamasına neden olan raşitizm hastalığına yakalanabilirler. D vitamini ayrıca; enfeksiyonla mücadeleye, kalp sağlığının korunmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ve kronik hastalık riskinin azalmasına katkı sunar.
Tek doz ilaç enjeksiyonu 6 aylık ihtiyacı karşılayabilir. Ağızdan tedavilerde ise ilacın günlük, haftalık ya da aylık düzenli olarak uzunca bir süre alınması gerekir. D vitamini takviyelerinin, yağ içeren bir yemekle birlikte alınması öneriliyor.
Bebekler ve küçük çocuklar, bulundukları yerdeki hava koşullarına göre, saat 10.00 ile 16.00 arasında direkt güneşe çıkarılmamalıdır. Güneş banyoları beş dakika ile başlamalı, alıştırılarak artırılmalıdır. 10 – 15 dakika güneş banyosu yararlı olur.
D vitamini açısından en etkin dönem olan mart ve ekim ayları arasında koruma kremi kullanmadan her gün 10-15 dakika güneşlenmek gerekiyor. Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 15.00 saatleri arası D vitaminin dönüşümü için en etkili saatler olarak biliniyor.
En İyi D Vitamini Markaları
Vitabiotics, Solgar, Nature's Bounty gibi dünyaca ünlü ve güvenilirliğiyle ön plana çıkan markaların yer aldığı online mağazada; markaların özel ve patentli formüllere sahip ürünleri yer alıyor.
▪️ 2.5 kg'ın altındaki çocuklara D vitamininin günlük. damla olarak verilmesi tercih edilir. Her kilo için 100İÜ uygundur.
Yağda eriyen bir vitamin olması nedeniyle D vitamini su ile birlikte aç karnına tüketildiğinde emilimi daha düşük olur. En iyi emilim için yağ içeriği yüksek bir atıştırmalık ya da öğünler ile birlikte almanız önerilir.
Bebeklerde D vitamini eksikliği belirtileri kramplar (kas spazmları), nöbetler ve solunum güçlükleri olabilir. Bu problemler bebeklerde D vitamini eksikliği ve düşük kalsiyum seviyeleri ile ilgilidir. Bu nedenle bebeklerde D vitamini eksikliği belirtisi iyi gözlemlenmelidir.
Ocean vitamin D3 400 IU damla nasıl kullanılır sorusuna suya karıştırılarak yanıtı veriliyor. Damla vitaminin çocuklarda kullanımı için bir tavsiye belirtilmiyor. Ocean vitamin D3 400 IU bebeklerde kullanımı açısından doktora danışılması gerektiği belirtiliyor.
D vitamini gereksinmesini karşılamak için en iyi kaynak güneş ışınlarıdır. D vitaminin diyetle alımı ise sınırlıdır. Diyette D vitamini en fazla somon, uskumru, sardalya gibi yağlı balıklar ve yumurta sarısında bulunmaktadır.
Dr. Canan Karatay, Türk insanının çoğunun D vitamini eksikliği çektiğini, probiyotik ve prebiyotik tüketimine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi ve ekledi: Kışın kemik suyu, paça çorbası, ev yoğurdu ve bol sirke tercih edilmeli.
Ürünün içeriğinde bulunan D vitamini kemiklerin korunmasında, kan kalsiyum düzeyine, kas fonksiyonunun korunmasına, dişlerin korunmasına katkıda bulunur. Renklendirici ve tatlandırıcı içermez. Sprey formdadır. Kullanım Önerisi: Çocuklar için günde 1 oral sprey ya da 3 damla şeklinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Sadece doktor tavsiyesi doğrultusunda; Vitamin D yetmezliğinin tedavisinde: Günde 1-5 damla (800-4000 I.U.) Yetmezliğin tedavisini takip eden dönemde idame için ve vitamin D yetmezliğinin önlenmesinde: Günde 1-2 damla (800-1600 I.U.)
D vitamininin kaynakları;
Vücut için gerekli olan D vitaminin %95'i güneşte bulunan ultraviyole ışınlar sayesinde deride sentezlenir, geri kalan %5'lik kısmını da yiyeceklerle alınır. Hayvansal kaynaklar: Yağ bakımından zengin olan balık çeşitleri (somon, uskumru, ton balığı, sardalye) Süt ve süt ürünleri.
D vitamini eksikliğinde yorgunluk, vücut ve kemik ağrıları, depresyon, ellerde veya ayaklarda karıncalanma, saç dökülmesi, baş ağrısı ve uykusuzluk gibi belirtiler ortaya çıkar.
Yemek ile birlikte almanız tavsiye edilir. Gün içerisinde öğün ile birlikte alınan DEVİT-3'ün, vücudunuz tarafından emilimi daha kolay olur. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
yorgunluk, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, kas güçsüzlüğü, aşırı susama, fazla idrar yapma, böbrek taşı oluşumu, böbrek kireçlenmesi, böbrek yetmezliği, yumuşak dokularda kalsiyum birikimi, EKG değişiklikleri, düzensiz kalp atışı ve pankreas iltihabıdır.
D vitamini eksikliğinde; vücut ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, kemik ağrısı, güçsüzlük, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, değişken ruh hali, uykusuzluk, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtiler hakimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri