Hazırlanışı: Bebeklerde: 100 ml kaynamış ılımış suya tepeleme 1 tatlı kaşığı HUMANA kimyonlu rezene ilave edilerek hazırlanır. 100 ml hazırlanmış çayı günde birkaç defaya bölünerek bebeklere verilmesi tavsiye edilir.
Kimyon bebeklerde gaz giderici en etkili baharatlardandır. Bebeklerde sıklıkla karşılaşılan kolik ağrısına yani gaz sancısına şifa olur. 1 su bardağı suyu kaynatın, içine 1 çay kaşığı kimyon katıp ılık hale gelene kadar bekletin, süzüp doktorunuzun onayıyla günde 1-2 çay kaşığı bebeğinize içirin.
Bebeklerde Gaz Sancısı İçin İbrahim Saraçoğlu Tavsiyeleri
Yarım çay kaşığı kimyonun bir bardak suya atılması ile elde edilen kürden bebeğe, günde bir defa 1 çay kaşığı olarak gazın en yoğun olduğu saatlerde beslenmeden hemen önce verilebilir.
Suya 1 çay kaşığı kimyonu ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynatın, şekerini ekleyin, ılımaya bırakın, ılıyınca bir tülbent yardımıyla kimyon çayını süzün. Yeterli ısıda soğuyunca bebeğinize 2 çay kaşığı verebilirsiniz.
Bebeklerde görülen kolik sancılar için doktorlar damla desteği sağlamaktadır. Bitkisel tedavi için de kimyonlu rezene tercih edilmektedir. Eğer bebeğiniz 1. ayını doldurmuş ise ve mama ile besleniyorsa, kimyonlu rezene çayı uygun görülebilir.
İlgili 20 soru bulundu
Kimyon yine gaz için çok etkili olduğu söylenen bir baharat. Anne sütüyle beslenen bebekler için annenin kendi yemeklerine bolca kimyon katması çok tavsiye edilen bir yöntem.
Anne ve babaların ilk etapta yapmaları gerekenler nelerdir? Anne ve babaların gaz için alabilecekleri bazı önlemler var, fakat gaz, bazı bebeklerde ne yaparsanız yapın oluyor ve 3–4 aylıkken kendiliğinden geçiyor. Bunu bir gelişim süreci olduğunu bilmek ve paniğe ve ümitsizliğe kapılmamak en önemli noktadır.
KİMYON ÇAYI BEBEKLERE VERİLİR Mİ? Uzmanlara göre kimyon çayı bebeklerde sıklıkla karşılaşılan kolik ağrısına yani gaz sancısına şifa olur. Doktorunuzun onayıyla günde 1-2 çay kaşığı bebeğinize içirebilirsiniz.
Gaz sancısı çeken bebeği rahatlatmak için en sık kullanılan yöntem bebeğin bacaklarını hareket ettirmektir. Sırtüstü yatırılan bebeğin bacakları bisiklet sürüyormuş gibi hareket ettirilerek gaz sancısı giderilebilir. Aynı zamanda karın üstü yatmaları da bebeklerin rahatlamasına yardımcı olur.
Gaz sancısı genellikle bebek 2-3 haftalıkken görülmeye başlar.
Kimyon çayını günde iki bardaktan fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz. Günlük olarak düzenli bir şekilde tükettiğinizde stresi büyük oranda azalttığını görebilirsiniz. Aynı zamanda kan şekerini normal seviyelere düşürüldüğü de bilinenler arasında bulunur.
6 aydan küçük bebeklere anne sütü haricinde hiçbir şey verilmemelidir. 6 aydan küçük bebekler gaz sancısı, kolik gibi durumlar yaşadığında bu rahatsızlıklara iyi geldiği söylenen rezene, anason gibi çaylar bebeği verilmemeli, emzirme yoluyla bebeğe geçeceği için anne içmelidir.
Günde 3veya 4 defa içilmesi tavsiye edilir.
Kimyonun vücuda pek çok katkısı olsa da fazla miktarda tüketilmesi çeşitli zararlara yol açabiliyor. Bilhassa sindirim sisteminde tahrişe sebebiyet vermemek için kimyon tüketiminin günde 6 gram, yani yaklaşık olarak bir tatlı kaşığı ile sınırlandırılması tavsiye ediliyor.
Henüz öğütülüp toz haline gelmemiş tohumlarından kimyon çayıda yapmak içinde kullanılabilir. Özellikle çay olarak tüketildiğinde, B, B12, A ve C gibi vitaminleri barındırdığı için vücut fonksiyonlarının aktif çalışabilmesine de yardımcı olur.
Granül şeklinde olduğundan dolayı hazırlanışı çok kolaydır. Bebekler için: 100 ml kaynamış ve ılıştırılmış suya, tepeleme, 1 tatlı kaşığı (3,75 g) ilave edilerek hazırlanmalıdır. 2. haftasını dolduran bebeklerde; birkaç defaya bölünerek, günde toplam 100 ml içirilmesi tavsiye edilir.
Annenin gaz yapıcı besinlerden (süt, yoğurt, kuruyemiş, çikolata, limon ve turunçgiller, lahana, brokoli, çiğ sebzeler )uzak durarak, bebeğine düzenli kolik-gaz masajı yapması, bebeğin ayaklarını sıcak tutması, yatağının baş kısmını 15 derecelik bir eğimle yükseltmesi (hem reflüyü de önleyecektir), karnı eğer çok ...
Bebeğin gazını çıkarmak için mideye hafif baskı yapacak ve gazı çıkarmasına destek olacak aşağıda yer alan manevralar yapılmalıdır; Bebeği sırtüstü yatırarak karnına saat yönünde masaj yapmak ve sonrasında dizlerini karnına doğru hareket ettirmek bebeğin gazının çıkmasında etkili olabilir.
Burada da bebeğin gazı çıkarmasına yardım etmek, onu rahatlatmak gerekir. Memede uyuyan bebeğe hafifçe masaj yaparak ve ağzını memeden çıkararak yardımcı olabilirsiniz.
Bir diğer bilimsel gerçek ise; yeterli miktarda su tüketen emziren annelerin bebeklerinde daha az gaz sorunu yaşandığıdır. 6 aya kadar olan bebeklere anne sütü dışında hiçbir şey verilmemesi öneriliyor. Ancak şiddetli sancı dönemlerinde az miktarlarda da olsa rezene çayı tüketilebilir.
Aksi belirtilmediği sürece gaz damlaları, bebek beslendikten sonra ve yatmadan önce verilebilir. Bebeklerde gaz damlasının ne zaman verilmesi gerektiği bir noktada bebeğe de bağlıdır. Bebek ihtiyaç duyduğunda, günlük doz miktarı aşılmadığı sürece gaz damlası verilebilir.
Hareket kısıtlılığı ve beslenmelerine dayalı olarak oluşan gaz sancıları aynı zamanda tıbbi bazı problemlerin de habercisi olabilir. Bebekler ve çocuklar için oldukça rahatsızlık verici olan gaz sancısı ağrılarından kurtulmanın birçok yolundan biri olarak Zinco gaz giderici damla seçenekleri çıkar.
Bebeğe gaz yapmayan yiyecekler özellikle kuru yemiş veya kuru meyvedir. Gaz yapmayan lohusa yemekleri, ıspanak, pırasa, kırmızı et gibi yiyeceklerdir.
Bebeğin gaz sancısı yaşadığına dair en belirgin işaret beslenme sonrasında bebeğin bacaklarını karnına çekerek ve sıkarak ağlamasıdır. Şişkin ve sert bir karın da gaz sancısının işaretlerindendir. Gazı olan bebek tekrar süt emmek istediğinde yaşadığı sıkışma hissi yüzünden vazgeçer.
Eğer bu belirti bebeğinizde varsa, bebeğiniz gaz sancısı çekiyor demektir. Gaz sancısı çeken bir bebek, rahatlamak amacıyla süt emmek isteyecektir. Ancak bebeğinizi emzirmeye başlamanızdan kısa bir süre sonra, bebek ağlayarak emmekten vazgeçecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri