Yoğurdu küçük porsiyonlar halinde tek öğün halinde vermek oldukça önemlidir. Eğer bebek sade yoğurt tadını sevmemişse içerisine bazı kuru meyvelerle ya da meyve püreleriyle tatlandırmalar yapılabilir.
Meyveyi küp küp doğradıktan sonra 6 aylık bebek için sert meyveleri 5 dakika boyunca pişirin. Daha büyük çocuklar için bütün meyveleri ezip püre haline getirin. Hazırladığınız püreyi yoğurt ile karıştırarak bebeğinize yedirin.
Bebeklere yoğurt, eğer enne sütü yetmiyor veya yoksa diyete 5. ayda girebilir. Mutlaka ev yoğurdu yapılmalıdır. Ev yoğurdu yapmak için açık süt veya açık süt bulunamıyorsa tam yağlı günlük pastörize süt kullanın. (Açık süt güvenilirse kullanılabilir ama 30 dakika kaynatmayı öneriyoruz).
Dolayısıyla ek gıdaya başlayan bebeklere ilk günlerde birkaç çay kaşığından fazla yoğurt yedirilmemelidir. Eğer kızarıklık, deri döküntüsü vb. alerjik belirtiler gözlemlenmiyorsa yoğurdun miktarı yavaş yavaş artırılabilir. İlerleyen aylarda ise bebeğin de isteğine göre yarım veya tam çay bardağı yoğurt yedirilebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Devam sütü veya anne sütü ile yoğurt yapılışı: 90 ml kaynar su ılıdıktan sonra su içine 4 ölçek devam sütü koyarak karıştırın. İçine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyip oda sıcaklığında 5 saat hareket ettirmeden mayalayın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
-yoğurt: 5 aylıktan sonra az miktarda başlanabilir, genelde ikindi öğünü olarak verilir: (15.30-16.00), ekşi ve süzme yoğurt verilmemelidir.
Muzlu yoğurt tarifi Nasıl yapılır? Muzun 2/3′ünü püre olacak şekilde blender'dan geçirin. 5 kaşık yoğurdu ve bir çorba kaşığı balı içine ekleyin. Karışımı düşük hızda blender'dan geçirin. Ardından kaselere veya bardaklara boşaltın.
Elde edilen yoğurt, buzdolabında 2 C de 1 hafta saklanabilse de, bebekler için2 günde bir yenisinin mayalanmasını uygundur.
Yoğurt altı suyu (YAS) yoğurdun süzülmesiyle ortaya çıkmaktadır. YAS işlenmesi zor ve maliyetli olduğundan dünya genelinde yoğurt üreticileri için sorun oluşturmaktadır.
Bir kase yoğurt içine zencefil, zerdeçal birer çay kaşığı, nane, biraz susam ve çörek otu, birkaç ceviz içi, bir tatlı kaşığı zeytinyağı bir küçük salatalık ekleyin. Seveceğiniz gibi miktarları değiştirin ya da canınız tatlı mı çekti meyveli yoğurt yapın. Meyveleri doğrayıp kuruyemişler ekleyin.
Altıncı aydan itibaren meyve ve sebze püreleri, yoğurt, şekersiz muhallebi, doğal pekmez, az miktarda yumurta sarısı ile ek besinlere başlayabilirsiniz."
Yapımında bebe bisküvisi, muz ve ceviz kullanılan meyveli yoğurdu 8. aydan itibaren verebilirsiniz.
2 tatlı kaşığı irmiği, 1 çay bardağı su ile minik tencerede pişirelim. Bir kaba aktaralım ve soğumasını bekleyelim. Soğuyunca 1 çay bardağı yoğurdu ilave edip karıştıralım. Yoğurdunuz toksa biraz sulandırıp öyle yapın.
Ara Öğün : Yoğurt zamanı!
½ küçük kavanoz (yarım çay bardağı) yoğurt bebeğiniz için ideal bir ara öğün olabilir. Çünkü yoğurt iyi bir kalsiyum kaynağıdır.
BLW tekniği seçildi diye çocuğunuz hiçbir zaman çorba içmeyecek, püre yemeyecek diye bir şart da yoktur. Örneğin BLW yöntemi için bugün menünüzde brokoli ve yoğurt var. Brokoliyi bebeğiniz yoğurda batırıp yiyebilir. Ya da siz kaşık yardımı ile yoğurt vererek destekleyebilirsiniz.
Sütünüz mayalanma sıcaklığına geldiğinde bir kaseye 1 yemek kaşığı yoğurt koyun. Üzerine sütünüzden 2-3 yemek kaşığı ilave edip, karıştırın. Burdaki amaç mayanın süt sıcaklığına erişmesi ve sıcaklık farkından dolayı ekşimenin önlenmesidir. Daha sonra mayayı yani yoğurtlu karışımı sütün orta kısmından dökün.
Aşçı Anne Bebe Bisküvisini ıslatmadan tabakta kuru haldeyken ezip toz haline getirin. Ardından muzu çatalla ezerek püre haline getirin. Ardından yoğurt ilavesiyle tüm malzemeleri karıştırarak bebeğinize servis edin.
Yoğurdu büyük kaşıklarla derin çukurlar açarak alırsanız geniş boşluklara hemen su dolacaktır. Ayrıca yoğurt alırken plastik veya metal kaşıklarla değil de tahta kaşıklarla almaya özen gösterirseniz yoğurdunuz sulanmayacaktır. Ayrıca yoğurdu mayaladığınız kabı dolaba taşırken sallamamaya dikkat etmelisiniz.
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
1/2 bebek kavanozu kadar yoğurt ta verebilirsiniz. Önemli olan her gün her besini vermek değil ek gıda ve anne sütü miktarını günlük beslenmede dengelemenizdir.
Ek gıdalar hiçbir zaman anne sütünün yerini almamalı, anne sütünün tamamlayıcısı olmalıdır. 6-12 aylık dönemde ek gıda öğün sayısı giderek artırılmalıdır. 6-8 ay arasında 2-3 öğün, 9-11 ay arasında 3-4 öğün, 12 aydan sonra 3-4 öğün ve 1-2 ara öğün şeklinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri