- Salçası fazla kaçan yemeklere, sodyum bir karbonat ya da bilinen adıyla içme sodası ilave ediniz. Yemek normal tadına dönecektir. - Yemeği süzgeçten geçirdikten sonra üzerine kaynar su tutunuz ve daha sonra yaptığınız tencereye geri koyduktan sonra baştan pişirmeye devam ediniz.
Damak tadınıza göre yemekteki salça yoğunluğu kırılana kadar karbonat ekleyebilirisiniz. Karbonatı birden dökmeyin ki yemeğin tadı bozulmasın. Patates, havuç gibi sebzeler ekleyerek salçanın yoğunluğunu kırabilirsiniz.
akdenizlilerin ya da doguluların yapmayacagı, yemeyecegi yemek. soluk beniz li yemek. ancak taze domates veya domates puresi konuluyorsa salcasiz olmasini affettirebilir.
5) Salça İlavesi Olmazsa Olmaz
Kullandığınız biber salçası, kuru fasulyelerin en iyi lezzette pişmesini sağlayacaktır. Salça miktarını az tutarsanız yemeğiniz çok soluk renkli olur. Ev salçası eklerseniz tam rengi yakalayabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Öncelikle fasülyeler hem uçlardan hem ortadan kesilir güzelce yıkanır. Tencereye yağ alınır soğan kavrulur. Üzerine salça eklenir 2 dk karıştırılır ve 3 domates ufak ufak doğranıp üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir böyle 10 dk pişirilir.
Fasulyelerin varsa kılçıklarını ayıklayarak eşit şekilde kesin.Zeytinyağında ince kıyılmış soğanı kavurun. Daha sonra ince kıyılmış biber ve domatesi ekleyin. Salçayı da ilave edin. Ardından fasulyeleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
Yemeklerin vazgeçilmezi haline gelen salça, özellikle sulu yemeklerde sık sık kullanılır. Bununla birlikte salçalı sosis, etli kuru fasulye, kısır, tarhana çorbası gibi farklı yemeklerde kullanılmasıyla da bilinir. Ülkemizde en çok domates salçası ve biber salçası kullanılmaktadır.
Aldante: Normalden daha az pişirme usulü (Aldante spagetti, aldante sebze gibi) .
Şekeri çorba kabınıza iyice karıştırın, ardından tadına bakın. Çorbanın tadı hâlâ biraz asidikse, tabağa küçük bir kaşık şeker daha ilave edin. Bu çözüm, limon gibi daha hafif tatlara sahip yemeklerde daha iyi çalışır. Tuzlu bir çorba hazırlıyorsanız bir kaşık tuz ilave edin.
Ya da kış için hazırlanmış domates pürelerini tercih edebilirsiniz. Domates yerine zeytinyağlı bir yemeğe asla salça koyulmamalıdır! Kimi zeytinyağlıya taze kimisine kuru soğan ilave edilir.
İkinci yöntem ise kaynatma yöntemi. Koyu kıvamlı derin bir tencereye alıp kısık ateşte, suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın. Suyunu çeken ve kıvam alan biber salçasını sıcakken önceden kaynatılmış temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Bir gece dinlendirip afiyetle tüketin.
Unutmayın salça domateslerden sonra gelir, önce koyarsanız salçanın yüzeyi pişer karışımın içinde topaklı bir biçimde kalır. Salça olarak biber salçasını tercih etmeniz daha doğru olacaktır çünkü zaten taze rendelenmiş domatesleri daha önce eklemiştiniz.
Salça her zaman domatesten sonra gelir. Bu nedenle bir yemek içerisine önce domates daha sonra salça eklemelisiniz. Eğer önce salçayı eklerseniz salçanın yüzeyi pişer ve topaklı bir şekilde kalır. Domates kullandım salçada kullanmak istiyorum derseniz biber salçası tercih edebilirsiniz.
Küçük bir tavada zeytinyağı ıslatılır, salça eklenir güzelce karıştırılır, 2 dakika kavrulur. Sarımsaklar eklenir 1 dakika daha kavrulur ve baharatlar ve ceviz eklenir, karıştırılıp ocaktan alınır. Servis edilir.
Yemek yaparken, domates sosu ve salça gibi sosların fazla kaçması, mutfakta sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. Domates ve domatesten yapılan soslar ve salçalar içerdikleri askorbik asit ( C vitamini) nedeniyle asidik yapıya sahiptir. Bu nedenle, domates veya domates salçası yemeğe ekşi bir tat verir.
Polifaji bir tür aşırı yemek yeme hastalığıdır. Kendinizi sürekli aç hissediyorsanız, ne yerseniz yiyin yine de doymuyorsanız polifaji hastası olabilirsiniz.
Marşlamak. Abuyerin servis elemanından gelen fişteki siparişleri yüksek sesle okuyarak, mutfak elemanlarına pişirmeye ya da tabaklamaya başlama komutu vermesidir.
Gastronom: Gastronomiyi uygulayan kişiye gastronom denir.
Kendilerine aynı zamanda 'gastronomist' denildiği de olur.
Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Önce etleri tavada suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Sonra ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı kavuruyoruz.Soğanlar pembeleşince eti, sarımsağı ve baharatları ekliyoruz. Salçaları koyup iyice karıştırıyoruz .
Domatesler yıkanır gelişi güzel kesilerek büyük tencereye konur, üzerine kırmızı biberler yıkanır, çekirdekleri çıkarılır ,gelişi güzel kesilerek domateslere ilave edilir, arada karıştırarak iyice yumuşayıncaya yaklaşık 1 saat kadar pişirilir ve blender ile iyice ezilir.
Zeytinyağlı taze fasulyeye salça konur mu? Zeytinyağlı taze fasulye aslen bir yaz yemeğidir. Bu nedenle domatesin de en güzelini, lezzetlisini bulabileceğimiz yaz mevsiminde bu yemeğe salça koymaya gerek yoktur.
Salça ile zeytinyağı tavada kavrulur. Üzerine fasulye kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ve sarımsak da konulur. Tuz ve şekeri de katılır. Üzerine gelinceye kadar su ilave edilir.
Burada dikkat edilmesi gereken fasulyenin pişirmeden önce suyunu yeniden değiştirmenizdir. Yoksa şişkinlik ve gaz şikayetiniz olabilir. Bazı tariflere göre bu suyun içerisine karbonat veya tuz atılır. Kuru fasulyeye asıl tadını veren soğan-domates harcına bir kaç adet yeşil biber de katabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri