Benin çevresine iğneyle lokal anestezi yapılıyor. İşlem yarım saat kadar sürüyor. Ben aldırdıktan sonra güneşe rahatlıkla çıkılabilir mi? Ben aldırsan da aldırmasan da güneşe çıkmamak en iyisi.
“BENLERDE RENK DEĞİŞİMİNE DİKKAT”
Yaz aylarında benin alınması gerekiyorsa zamana bakılmaz. Ama cerrahi uygulamalarda daha çok yaz aylarını tercih etmiyoruz. Kansere dönüşme potansiyeli olan bir benin alınmaması o kişinin hayatını tehdit eder, alınması değil.
Lazerle ben aldırma sonrası iz kalma riski oldukça düşüktür. İşlemin konuda uzman bir dermatolog tarafından yapılması da sonrasında oluşacak sorunları engelleyebilir. Ben silme işlemi sonrasında iz kalmasının önüne geçebilecek bazı uygulamalar şu şekildedir; Yara bölgesine güneş değmesinin önüne geçilmelidir.
Ben Aldırma Sonrası Bakım
Yapılan işlemler sonrasında yaraya pansuman yapılır ve kapatılır. Ameliyat sonrasında herhangi bir şekilde gözetimde tutulması gerekmez. Hasta hemen sosyal ve iş hayatına dönebilmektedir. Lokal anestezi etkisi birkaç saat sürmektedir.
Ben aldırma işlemi çok kısa sürmektedir ve pansuman gerektirmemektedir. Bireyin gündelik hayatına da etki etmez. Ben alma işleminin ardından ben bölgesinde 3 gün kadar sürecek olan pullanma, sonra hafif pembelik görülür. Ardından da bu pembelik cilt rengiyle uyumlu hal alır ve iz bırakmadan iyileşir.
İlgili 37 soru bulundu
Ben aldırma işlemi uygulamasından sonra benin sahip olduğu derinlik ve kullanılan tekniğe bağlı olarak iz kalabilir. Benin derinliği fazlaysa tedavinin 6 veya 8 hafta aralıklarla yapılması önerilir. Bu sayede 2 ile 3 seans aralığında yapılacak uygulamadan sonra ciltte iz kalmaz.
Ben aldırma operasyonundan sonra iz kalır mı? Ben aldırma estetiğinde, benin derinliğine ve kullanılan tekniğin türüne bağlı olarak, hafif bir yara izi oluşabilir. Benin derinliği çok fazla ise iz bırakmamak izin tedavi 6 ya da 8 hafta aralıklar ile 2 ya da 3 seans şeklinde uygulanabilir.
Çoğu zaman aynı gün ya da birkaç gün içerisinde kızarıklık kendiliğinden ortadan kalkar. Bunun dışında yapılan ben alma işleminin herhangi bir yan etkisi ya da zararı bulunmuyor.
Muayenehane ortamında, lokal anestezi ile yapılabilir. 15 dakikalık bir uyuşturma süresi sonrasında büyüklüğüne göre her bir ben için 15-20 dakikada alınır. 1 hafta sonra dikişler alınır. Bu sürede özellikle su temasının olmamasına dikkat etmek gerekir. Dikiş alındıktan sonra o bölge biraz şişkince ve kızarık olur.
Estetik sorun oluşturan benler gerek ameliyat gerekse lazer yöntemiyle sorunsuz bir şekilde alınır. Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır.
Doktor aksi bir tavsiyede bulunmadıkça dikişiler alındıktan 24 saat sonra deniz ya da havuza girmek mümkün olabilir.
Erbium lazerin özelliği benleri tek seansda tedavi etmesidir. Uygulama sırasında lokal anestezi yapılır, bu sayede hasta ağrı hissetmez. Ben tedavisi son derece hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bu yüzden hastalar 10-20 adet gibi çok sayıda benlerini bir seferde toplu bir şekilde aldırabilmektedir.
Genellikle benler çıkarıldıktan 1 ay sonra tekrar ortaya çıkabilir. Nadir de olsa bu durumun mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, bu durumda endişelenecek bir şey yoktur. Ben çıkarma işlemi tekrarlanabilen uygulamalardan biri olduğu için tekrar yapılmasında bir sakınca yoktur.
Çeşitli sebeplerle ben aldırmayı düşündüğünüzde en etkili ve ağrısız yöntem lazerli ben tedavisi işlemidir. Vücudunuzun herhangi bir yerindeki benler estetik olmayan görünüme sahip olabilir, size gün içinde rahatsızlık verebilir ya da tıraş sırasında zorluk çıkarabilir.
Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir. Fakat hangi benin, nasıl alınacağına mutlaka uzman doktor karar vermelidir. Öncelikle benin iyi huylu mu, kötü huylu mu olduğu tespit edilmelidir. Bunun için dermatoskop denilen özel cihazlarla beniniz incelenir.
Kıllı Benler!
Üzerinden kıl çıkan benlerin kanserle yine doğrudan bir alakası bulunmamaktadır. Bu tip benler de gerek görülürse alınabilirler.
Soru: Vücutta benler varsa lazer yaptırmak zararlı mıdır? Vücuttaki her benin kanserleşme riski yoktur, buna karşılık benler bol miktarda pigment içerdiğinden lazerle kolay yanarlar.
Yarayı temiz ve kuru tutun. Yapılan bandajı, ıslanmadığı sürece 48 saat çıkartmayın. Eğer yara kanaması olursa bandajın üzerine birkaç dakika süre ile sıkıca bastırınız. 15 dakika içerisinde kanama durmazsa, hekiminize danışın.
Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer.
Benler; yüzde ve vücudun farklı bölgelerinde görülen, cilt renginden daha koyulu ve bazen renkleri değişebilen iyi huylu tümör yapılarıdır. Sağlığa olumsuz zararı olmadıkları için tedavi edilmelerine gerek yoktur; ama bazen bulundukları yerden alınmaları gerekebilir.
Yüzüme epilasyondan sonra makyaj yapsam, zararı olur mu? Merhabalar, lazer epilasyon sonrası ciltte hassasiyet oluşabilir. Bu nedenle lazer epilasyondan sonra bir gün makyaj yapmamanızı öneririz.
Eğer sağlık durumunuz elverişliyse ve geçmişinizde ben aldırma işleminin uygulanmasına yönelik bir sıkıntı yoksa rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Ancak yine de ciddi bir durum teşkil etmeyen, estetik amacı ile yapılan ben aldırma işlemlerinde 18 yaşını olunmasını öneriyoruz.
Yapılan işlem ortalama 10/15 dakika süren basit cerrahi bir müdahaledir. İşlem sırasında hasta ağrı hissetmez, işlemden sonra normal hayatına devam edebilir. Lazerle ben çıkarma işlemi ise poliklinik şartlarında iyi huylu olduğu bilinen basit benlere uygulanır.
Benler genetik olarak oluşabildiği gibi sonradan da görülebilir. Sonradan meydana gelen benlerin yakından takip edilmesi gereklidir. Çünkü bu benler, ilerleyen süreçlerde kişiyi rahatsız edecek şekilde büyüyebilir, çoğalabilir veya kaşınabilir. Böyle durumlarda mutlaka doktora gidilmesi gereklidir.
Bu buharlaştırma eylemi ben kayboluncaya kadar kademe kademe sürdürülür. Cilt ile aynı düzleme geldiğinde buharlaştırma işlemi biter. Buharlaştırma olayı bittikten sonra o bölge de yanığa bağlı olarak bir kabuklanma olur. Bu kabuk azami 2 hafta içinde kendiliğinden düşer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri