Ben çıkartma ameliyatları (Nevüs) Sonrası bakım Ben çıkartma ameliyatları sonrasında hasta kesinin yapıldığı yeri 1 gün süreyle fiziki temastan korumalıdır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle su değmemesi gereklidir. Vücuttaki özel yerler dışında ben ameliyatı sonrası pansuman 2 gün sonra yapılır.
Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır. Bu sürede ameliyat bölgesine su değdirilmemelidir.
Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.
Bu kabuk bir veya iki hafta içinde kendiliğinden düşeceğinden endişelenmeye gerek yoktur. Kabuğun mutlaka kendiliğinden düşmesinin beklenmesi lazımdır. Ben çok büyük ve derinse dikiş atılması gerekebilir. 2 haftanın sonunda dikişlerin çıkartılabilmesi için yeniden hekimi ziyaret etmeniz gerekecektir.
Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde 10-20 adet beni aldırabilir. Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir.
İlgili 17 soru bulundu
Ben çıkartma ameliyatları sonrasında hasta kesinin yapıldığı yeri 1 gün süreyle fiziki temastan korumalıdır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle su değmemesi gereklidir.
Eğer yarada bir problem yoksa, normal şartlarda ameliyattan 48 saat sonra yarada su geçirmez tabaka oluşur ve banyo yapmakta bir sorun olmaz.
Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır. Aynı zamanda deri rengi normale dönene kadar güneş koruyucu kullanmakda faydalı olacaktır.
Lazer tedavisiyle alınan benlerde işlem sonrası ben bölgesinde kahverengi bir pullanma görülmektedir. 3 – 5 gün sonra bu pullanma dökülmekte ve yerini pembeliğe bırakmaktadır. Pembelik de zamanla geçip, iz bırakmadan iyileşme gösterir.
Yara iyileşme sürecine bağlı olarak bu iz kısa sürede kapanacaktır. Dikişler ise 5 ile 15 gün içinde alınır. Dikişler alındıktan sonra ben aldırma operasyonu tamamlanmış olur.
Ben aldırma işleminde acı hissedilir mi? Ben alma işleminden önce kişiye lokal anestezi uygulanır. Bu sayede işlem sırasında ağrı ya da acı hissedilmez.
Detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurunuz. Benler yapılarına göre cerrahi kesi ile veya lazer ile alınabilmektedir. Lazer için birden fazla seans gerekebilmektedir. Ben alma işlemi 5-10 dk sürer ve cerrahi kesi ile bir kerede alınabilir.
Ben Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır? Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer.
Gerekli pansuman malzemeleri kullanılarak tecrübeli sağlık personeli tarafından her gün veya 2 günde bir pansuman yapılmalıdır. Dikiş Pansumanı: Dikişlerin kalma süresi bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 10 gündür. Dikiş atıldıktan alınana kadar her iki günde bir pansuman yapılmalıdır.
Akut ya da kronik yara olması fark etmeksizin, her türlü yaranın herhangi bir iltihaplanma olmaması için düzenli aralarla pansuman işlemi uygulanması gerekir. Pansuman uygulaması ile mikroplara karşı savunmasız kalan yara temizlenir ve üzeri örtülerek mikroplarla temas etmesi önlenir.
Yara iyileşene kadar pansuman her gün devam etmelidir.
Cerrahi olarak ben çıkarıldıktan sonra, derinin o kısmı dikilir. Eğer küçük bir ben ise 1-2 dikiş yeterli olabilirken, büyük benlerin çıkarılması sonrası iz kalmaması ve düzgün yara iyileşmesi için gerektiği kadar dikiş konulmalıdır.
Ben Aldırma İşlemi
Ben tüm alt hücrelerle birlikte kökleri temizlendikten sonra alınır. Kesiğe daha sonra dikiş atılır.
Lazerle yakılan benin yerinde küçük bir yara oluşur. Bu yara, 1-2 hafta içinde kişiyi rahatsız etmeyecek minimal bir izle iyileşir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Ben aldırma hangi bölüm? diye merak ediyorsanız, ilgi alanı olan branş cilt hastalıkları bölümü olmaktadır. Cildiye bölümüne randevu alarak, ciltteki benlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Alanında uzman bir doktora danışmadan benlerinizi ellememeniz oldukça önemlidir.
Benler yakma, dondurma ve lazer gibi özel teknikler kullanılarak alındığı için cilt dokusundan alınır. Ben aldırma işlemi benin bulunduğu yere ve boyutuna bağlı olarak iz kalma ihtimali de olduğu için mutlaka plastik cerrah tarafından cerrahi müdahale ile benin aldırılarak riskin minimuma indirilmesi gerekmektedir.
Ben alınımı sırasında cerrahi girişim kullanılırsa iz kalması kaçınılmazdır. Cerrahi tedavi ancak kanserleşme eğilimi olan benlerde veya melenom vakalarında başvurulacak bir yöntemdir. Bunun dışında iyi huylu benlerde cerrahi tedavi gerekmez.
Doktor aksi bir tavsiyede bulunmadıkça dikişiler alındıktan 24 saat sonra deniz ya da havuza girmek mümkün olabilir.
Şöyle ki; Devlet hastanesinde ücret alınmadan tüm işlemler yapılır. Özel hastanelerde fark adı altında yukarıda yazılan kadar ücret alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri