Benzinin zararı yok. Hidrolik yağı, tiner, ürik asit (kuş pisliği) ise çok ciddi hasarlar verebiliyor. benzının kaportadakı boyaya bır zararı yoktur. bır yararı da yoktur aslında.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
Hiçbirşey olmaz. Mazot ile ben 3 kez arabayı komple silip arkasından su ile yıkadım. 2-3 gün sonra kendiliğinden mazor gidiyor zaten.
Ağaç Reçinesi Ağaç reçinesinin boyaya zarar verme süresi çok kısadır. Ağaç reçinesi kuruduğunda boyayı yakar. Yanan ve kabaran boya ancak aracın tekrar boyanması ile düzeltilebilir. Dolayısıyla, mecbur kalmadıkça aracınızı asla reçinesi olan bir ağacın altına bırakmayın.
Demir tozu, araç boyasına yapışan çıplak göz ile görülmeyen demir parçacıklardır. Zamanla boyayla bütünleşip boyanın matlaşması ve ıslanan yüzeyde pas oksidasyonuna neden olur. Genel olarak aracın balatalarından çıkar ve yüksek ısı sebebiyle araç boyasına işler.
İlgili 22 soru bulundu
Pasta işlemi aracınızın boyasını sökerken cila ise boya kaplayan işlemdir. Yeniden ' Pasta cila araca zarar verir mi? ' sorusuna döndüğümüzde bu uygulama bilirkişi tarafından ve özenle yapıldığında araca zarar vermez hatta daha iyi bir görsel oluşturan yenileyici bir uygulama olarak görülebilir.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır. Bu sert yapıları nedeniyle aracın boyasına ve yüzeyine zarar verebilirler.
Benzinin zararı yok. Hidrolik yağı, tiner, ürik asit (kuş pisliği) ise çok ciddi hasarlar verebiliyor. benzının kaportadakı boyaya bır zararı yoktur. bır yararı da yoktur aslında.
Kuş pisliklerini temizlerken kesinlikle kuru peçete, ıslak mendil, fırça gibi ürünler kullanılmamalıdır. Kuş pisliği ilk etapta sıvı bir haldeyken katı hale geçtiği zaman çok sert bir hal alır. Bu sertlik boyanızda derin çizikler yaratacaktır.
wd 40 camlara ve kaportaya bir zararı olmaz pası kolaylıkla söker yaklaşık 2 dakika bekletin paslanmış yüzeye işlesin ve bez ile silin içiniz rahat olsun kaportayada camada bir zarar vermez yağlayıcı özelliğe sahiptir kaportaya ve cama gelsede temiz bir bez ile silince hiç bir şey kalmaz.
Arabaya sıçrayan ya da bulaşan yağlı boya lekesi çıkarımı oldukça kolay bir işlem olmaktadır. Arabadaki yağlı boya çıkarımı için birçok yöntem kullanılabilmektedir. Bunlardan bazıları alkol, benzin, gaz yağı ve tuvalet ispirtosu olmaktadır.
Benzin veya Tiner Kullanın: Kurumuş yağ bazlı boya lekelerini çıkarmak için benzin veya tiner gibi bir çözücü madde kullanabilirsiniz.
Cif ile Çizik Giderme ve Arabaya Cif ile Pasta Cila
Oto pastalarına alternatif olarak tercih edilen bu kimyasallar çizik giderme için değil, hijyen sağlama ve temizleme amacı ile üretilmiştir. İçeriğindeki amonyak türevi yüzey aktif kimyasallar otomobilin boyasını ağartabilir ve verniğine ağır hasarlar verebilir.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ Çözücü mükemmel performanslı formülüyle inatçı yağ ve kirleri söker atar. Arabanızda oluşabilecek yağ lekelerine kadar yağları çözücü ve yüzeyi parlatıcı özelliği ile Asperox Sarı Güç her arabada bulunması gereken bir temizleyicidir.
Boya korumanın en basit ve en basit uygulamasının cilalı araç yıkama olduğunu söylenebilir. Arabayı yıkarken cila şampuanı kullanmak da boyanın korunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca yıkarken fırça kullanmamanız tavsiye edilir. Bu yeni tip mikrofiber bez daha uygun ve doğru bir seçim olacaktır.
Sileceklerin cam üzerinde rahatça kaymasını sağlar. Silecek lastiklerine zarar vermez, yıpratmaz. Aracınızın metal aksamına ve boyasına zarar vermez. İnsan sağlığına zararlı bir kimyasal olan metanol içermez.
Özellikle Bulaşık deterjanları fosfat içerdiğinden ve yüksek PH değerli her kimyasal boyaya zarar verir. Bu kimyasallarla yapılan yıkamalar aracın üzerindeki verniği aşındırmakta bir süre sonrada araç boyasının matlaşmasına sebep olmaktadır.
Öncelikle koruma altına alınmış aracımızı doğru yıkamalı ya da yıkatmalıyız yani uygun şampuanla ve mümkünse microfiber bez yada eldivenle zira fırça yada kostik içerikli yıkama ürünleri korumanın ömrünü alıyor. (Maalesef fırçasız köpüklü yıkamada asit ve kostik içerikli maddeler bulunabiliyor).
Tazyikli su ile boya kalkmaz, Foto koyabilir misiniz? vakit kaybetmeden servise gidin. Aslında bu durum oluşabilir, hatta yanlış kullanımda kaporta bile zarar görebilir.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Araç temizliği ipuçları arasında mutlaka yer alması gereken bir diğer konu da sert sünger veya fırça kullanımı. Bu hata, aracınızın boyasına çizikler oluşmasına ve görüntüsünün matlaşmasına sebep olabiliyor.
Tuz ruhu aracinizin jant boyasina zarar vermektedir. 3d bdx asitik bazik ph 7.5 dir. Yani suyla nerdeyse. aynidir.araciniza zarar vermeden temizler.
Uzun süre boya üzerinde kalmazsa bir zararı olmaz. Sıkıldıktan sonra tekrar suyla yıkanabilir. Asetik asit çözücüdür, araç üzerine beton gelir ve kurursa sıkıp bekleyip, suyla yıkadığınızda temizlediğini görebilirsiniz. Temizliğin ardından matlığa yol açar.
Özellikle araç içinde bırakılan kolonya, dezenfektan gibi malzemeler patlamaya ve yangına sebebiyet verebiliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte araçlarda bulunan yanıcı ve patlayıcı maddeler tehlike saçıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri