Jeneratörlerin çalışmamasının en sık karşılaşılan nedenlerinden biri, yakıt eksikliği veya düşük kaliteli yakıt kullanımıdır. Yakıt deposunun boş olması veya yakıtın uzun süre saklanması, jeneratörün çalışmamasına yol açabilir. Ateşleme Sorunları: Jeneratörlerin içten yanmalı motorları, doğru ateşleme ile çalışır.
Benzinli jeneratörler, güç kaynağı olarak bir benzinli motor kullanır. Manyetik indüksiyon hatlarını kesmek için jeneratör motorunu çalıştırarak elektrik akımı üretir. Benzinli motorun yanı sıra rotor, voltaj regülatörü veya kondansatörü ve kontrol panelinden oluşur.
Jeneratörü ıslak ortamlarda çalıştırmayınız ve bırakmayınız, elektrik çarpabilir. Asla ıslak elle jeneratöre dokunmayınız. Jeneratöre yakıt koymadan önce soğumasını bekleyiniz. Çalışırken veya sıcakken jeneratöre yakıt koymaya çalışmak yangına ve yaralanmalara sebep olabilir.
Elektrik kesintisini saniyeler içinde algılarlar ve otomatik olarak devreye girerler.
Eğer aküde bir sorun varsa veya tamamen deşarj olmuşsa, jeneratör çalışmaz. Karbüratör Problemleri: Karbüratör, jeneratörün yakıt karışımını düzenler. Karbüratördeki kirli veya tıkanmış parçalar, yanlış hava-yakıt karışımı oluşturabilir ve jeneratörün çalışmamasına sebep olabilir.
İlgili 24 soru bulundu
13 HAZİRAN 2014 TARİH VE 29029 SAYILI RESMİ GAZETEDE YAYINLANAN SANAYİ MALLARININ SATIŞ SONRASI HİZMETLERİ HAKKINDAKİ YÖNETMELİĞE GÖRE; JENERATÖRLERİN TESPİT VE İLAN EDİLEN KULLANIM ÖMRÜ 10 YILDIR.
SAE 10W-30 genel sıcaklıklarda kullanım için önerilir.
Dizel jeneratörler bakım gerektirmeden en az 15.000 saat ile 50.000 saate kadar sürekli olarak çalışabilir. Jeneratörün ömrü aşağıda belirtilen değişken faktörlere bağlıdır. Yeterli bakım yapılmazsa, bir jeneratör yalnızca 10.000 saat veya çok daha az dayanabilir.
- Jeneratörün çalışması sırasında veya motor çalışırken yakıt ilave etmeyiniz. - Yakıt ikmali sırasında sigara içmeyiniz ve civarda içilmesine izin vermeyiniz. - Yakıt ikmali esnasında sıçrayan dizel yakıt dizel motorun sıcak parçalarına temas ettiğinde alev alabilir.
Otomatik bir jeneratör, kesinti olduğunda hemen devreye girecektir. Jeneratörün Yaşı ve Verimliliği : Jeneratörünüzün yaşına ve verimliliğine bağlı olarak, yakıtı daha verimli bir şekilde kullanabilir ve daha uzun süreli çalışabilir. Ülkemizde, Perkins Jeneratör motorlu jeneratörler yoğunlukla tercih edilmektedir.
Jeneratörler mekanik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren sistemlerdir. Yapıları gereği çok fazla iletken içeren jeneratörlerde iletkenler üzerinden geçen akım ve meydana gelen sürtünmeler ısı oluşumuna sebep olur. Oluşan ısı sistemden uzaklaştırılmazsa sargılara zarar verip, vibrasyon gibi arızalara neden olur.
Bunu test için en iyi yöntem – ucu şaseye tutturduktan sonra + ucu şasenin bir başka Yerine tutturarak düşük voltajda test gerilimi vermek ve ekranda izolasyonun sıfırlandığını görmektir. Bu aşama testin doğruluğunu garanti eder.
Şebeke elektriği tekrar geldiğinde veya voltaj değerleri istenilen değerlere geri geldiğinde, kısa bir süre izleme sonrasında, kontrol kartı otomatik olarak yükü şebekeye devreder ve 3 dakika boşta çalışıp stop eder.
Her alet gibi jeneratörlerinde bakımının yapılması gereklidir. Bakımı yapılmamış jeneratörler zamanla küflenecek ve yıpranacaktır. Küflenen ve yıpranan jeneratörler, istenen verimi sağlayamazlar. Jeneratörünüzün ilk günkü gibi çalışmasını istiyorsanız jeneratör bakımlarını aksatmamalısınız.
Benzinli jeneratörlerin motor yağı numarası genellikle 10W-30 veya 10W-40 olarak belirtilir. Ancak, jeneratörün markası, modeli, güç çıkışı ve motor tipi gibi faktörlere göre değişebilir. Bu nedenle, motor yağı değişimi yapmadan önce jeneratörün kullanım kılavuzunda belirtilen özelliklerine bakmak önemlidir.
Jeneratör üreticileri motor yağının her 6 ay da bir veya 250 saatte bir (hangisi önce dolarsa) değişimini öngörmektedir.
*Yağ çubuğunu çekerek yağ seviyesini kontrol ediniz gerekirse kullanım kitabında belirtilen cinste yağ ilave ediniz. *Jeneratörde yağ,su,yakıt sızıntısı olup olmadığını kontrol ediniz eğer var ise yetkili servis çağırarak gerekli kontrollerini yaptırınız.
Bir evin normal şartlarda ihtiyacı olan gücü en az 4 kVa'dan başlamaktadır. Eğer bir apartmanınız varsa ve tamamına enerji sağlamak istiyorsanız ölçüm yaptırmalısınız.
Jeneratör ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular
İlk 6 ay ya da ilk 50 çalışma saati sonunda (hangisi önce dolarsa), devamında her12 ay sonunda ya da her 150 çalışma saati sonunda (hangisi öce dolarsa) bakım takviminde belirtilen yetkili servis tarafından yapılması gerekli bakımlar uygulanmalıdır. .
Elektrik üretim kategorisinde kullanıcıların ihtiyacına karşılık gelebilecek şekilde sessiz jeneratör akülü halde de satın alınabilmektedir. Sessiz jeneratörler üretim kapasitesine göre de sınıflandırılabilirler. 2-3 Kw gibi değerlerde de 8-9 kw gibi değerlerde de sürekli güç sağlayan jeneratörler bulunabilir.
Yakıtınızı bir atölye gibi yüksek ısı kaynakları veya açık alev bulunan bir alanda depolayacaksanız kazayla tutuşma riski olmadığından jeneratör dizel yakıt tüketirse daha güvenli olacaktır. Dizel ayrıca benzinden daha uzun bir raf ömrüne sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri