Bölge sakinlerine "evlerinizden çıkmayın" uyarısı yapılırken, Berlin polisi, kaçak aslana dair herhangi bir ize rastlamadı ve arama çalışmaları durduruldu. Alman yetkililer, görüntülerin Güney Afrikalı uzmanlar tarafından incelendiğini ve hayvanın büyük olasılıkla bir yaban domuzu olduğunu açıkladı.
#aslan #berlin #almanya Almanya'nın başkenti Berlin'in güneybatısında sokaklarda aslan görüldü. Kleinmachnow ilçesinde ormanlık alanda başıboş gezen bir aslanın tespit edilmesinin ardından Berlin polisi harekete geçti.
Kleinmachnow ilçesinde ormanlık alanda başıboş gezen bir aslanın tespit edilmesinin ardından Berlin polisi harekete geçti. Kleinmachnow, Teltow ve Stahnsdorf halkına evde kalmaları ve evcil hayvanlarını da sokağa çıkarmamaları uyarısında bulunan polis, vahşi hayvanı arama çalışmalarına başladı.
Berlin, Almanya'nın resmi başkenti, özgürlüğün simgesi, tarihi ve kültürel bütün değerleri içerisinde barındıran, bunun yanında da Doğu Avrupa' nın mutfak trendi olan bir şehir. Berlin gerçekten hiç uyumayan, günün 24 saati yemek, içmek, parti yapmak için sınırsız seçenekleri olan bir açık hava müzesi aynı zamanda.
İlgili 42 soru bulundu
Zeche Zollverein, Villa Hügel, Philharmonie Essen, Museum Folkwang, Gruga, Borbeck Kalesi ve Baldeney Gölü önemli kültürel merkezlerindendir.
DÜNYA HABERLERİ
Bölge sakinlerine "evlerinizden çıkmayın" uyarısı yapılırken, Berlin polisi, kaçak aslana dair herhangi bir ize rastlamadı ve arama çalışmaları durduruldu. Alman yetkililer, görüntülerin Güney Afrikalı uzmanlar tarafından incelendiğini ve hayvanın büyük olasılıkla bir yaban domuzu olduğunu açıkladı.
Günümüzde ise sadece Hindistan'ın batısında bulunan Gir Ormanı'nda yaşamaktadır. 2020 sayımına göre toplam nüfusu 674 kadardır. Türkiye'de Orta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşadığı bilinen Asya aslanının Anadolu'da nesli tükenmiştir.
Berlin'deki Türkler, en büyük etnik azınlık grubunu ve Türkiye dışındaki en büyük Türk toplumunu oluşturdukları Berlin'de yaşayan Türk etnik kökenliler. En büyük topluluklar Kreuzberg, Neukölln ve Wedding'te, diğer bölgelerde, neredeyse sadece eski Batı Berlin'in nüfusu ile bulunabilir.
Dünya Aslan Günü dolayısıyla soruları yanıtlayan Doğa Koruma Merkezi Biyolojik Çeşitlilik Uzmanı Dr. Mustafa Durmuş Güney, Afrika Cumhuriyeti, Tanzanya, Kenya, Botsvana ve Zimbabve`nin, aslan nüfusunun en yoğun bulunduğu ülkeler olduğunu söyledi.
Berlin, Almanya'nın başkenti ve en büyük şehridir, aynı zamanda bir eyalettir. II. Dünya Savaşı öncesinde 4,3 milyon kişinin yaşadığı şehirde 2021 itibarıyla 3.655 milyon kişi yaşamaktadır. Berlin, Kuzey Almanya'da, Spree ve Havel nehirlerinin arasındaki kumluk bölgeye kuruludur.
1990'da Doğu ile Batı Almanya'nın birleşmesiyle Berlin, Almanya'nın başkenti olurken, Bonn'un da 1990 yılına kadarki "hükûmet merkezi" olarak anılması kararlaştırıldı.
Ancak Almanya'daki Türkler denildiğinde öğrenim görmek için yurt dışına çıkmış olan gençler değil, çalışmak üzere gitmiş olan işçi kökenli Türkler anlaşılmaktadır ve Almanya'da bu kişiler misafir işçi (Gastarbeiter) olarak adlandırılmışlardır.
Almanya, Avrupa ülkeleri arasında Türk göçmen sayısının en fazla olduğu ülkedir. Bu kapsamda ülke içerisinde Türklerin en yoğun yerleşim gösterdiği şehir ise Frankfurt olarak belirtilmektedir. Frankfurt aynı zamanda dünyada yaşanabilecek en güzel 7. Şehir olarak kabul edilmektedir.
Türkler Almanya'da hemen hemen her önemli şehirde yoğun bir şekilde yaşamakla birlikte, sanayi merkezlerinde sayıları daha yoğundur. Frankfurt, Berlin, Köln, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Münih Türk azınlığın yaşadığı Almanya şehirlerinin başlıcalarıdır.
TÜRKİYE'DE ASLAN VAR MI? Türkiye'nin bulunduğu topraklarda yüzyıllar önce Asya Aslanı'nın yaşadığı biliniyordu. Türkiye'de nesli tükenen Asya Aslanı'nın son olarak 13. yüzyılda Anadolu'da görüldüğü tahmin ediliyor.
Tuzla'da 2018'de 8 dönümlük alana kurulan hayvanat bahçesi Aslan Park, nesli tükenmekte olan aslan ve diğer yırtıcı kedilere ev sahipliği yapıyor. Aslan Park'ta kaplan, jaguar, leopar, puma, karakulak, vaşak da bulunuyor.
Yine Myrtle Beach Safari isimli vahşi yaşam koruma merkezinde yaşayan Herkül isimli liger, 450 kilo ağırlığı ile dünyadaki en büyük liger olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir. 3 metre boyunda olan bu liger erkek aslan ile anne kaplanın çiftleşmesinden dünyaya gelmiştir.
Nesli yaşam alanlarının işgal edilmesi ve insanlar tarafından zarar görmeleri nedeniyle tehlike altına girmiş olan aslanların günümüzde en çok yaşadığı bölge Güney Afrika Bölgesi olarak karşımıza çıkar.
Panthera leo
Rakip erkeklerle sürekli olarak savaşmaktan kaynaklanan yaralanmalar ömürlerini büyük ölçüde azalttığından, vahşi ortamda nadiren 10 ila 16 yıl arasında yaşamaktadırlar. Esaret altında 25 yıldan fazla yaşayabilirler. Aslanlar diğer kedilere kıyasla alışılmadık biçimde sosyaldirler.
Aslanlar, çevrelerinde bulunan hayvanları avlayarak yerler. Etçil canlılar oldukları için sebze ve meyve gibi bitkileri yemezler. Avladıkları hayvanları sürüyle bölüştükleri için genelde büyük hayvanları tercihe derler. Geyik, ceylan, gergedan, fil ve domuz gibi hayvanları aslanlar rahatlıkla yerler.
Hem bölgesel, hem de ulusal nitelikte birçok yemeğe ev sahipliği yapmaktadır. Alman mutfağının temel gıdaları et, sebze, balık, garnitür ve tatlılardan oluşur. Et tüketiminde ise en çok domuz eti tercih edilir. Almanlar kahvaltıda ekmek, reçel, marmelat ve kahve tüketir.
Geleneksel Almanya mutfağı içinde öğle yemeklerinde ana yemeklere yer verildiği için, hafif akşam yemekleri de oldukça yaygın. Ekmek, sosis, jambon, peynir ve turşu çeşitlerinden oluşan tabaklar Abendessen'in vazgeçilmezi. Kış aylarında sofraya bir de çorba çeşitleri eklenebiliyor.
Almanya'nın ünlü yemekleri arasında Bratkartoffeln, Rouladen ve Şinitzel öne çıkmaktadır. Ayrıca Kasespatzle, Currywurst ve Kartoffelpuffer isimli yemekler de turistlerin beğenisini kazanmaktadır.
Almanya'da Türklerin ve yabancı kökenlilerin en çok yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Pazar günü seçime gidiyor. 2 milyonu yabancı, 14 milyona yakın seçmen, eyalet başbakanını ve milletvekillerini seçmek için oy kullanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri