Harç hacmi fraksiyonu bu sayılardan çok daha yüksek olduğunda, pompa tıkanmasına neden olabilir. Bui, bazı kimyasal katkı maddelerinin işlenebilirliği artırıp, ayrışmayı azaltarak beton karışımı ile boru yüzeyi arasındaki kayganlığı artırdığını ve bunun da pompalanabilirliğe katkısı olduğunu belirtiyor.
Beton Pompaları Nasıl Çalışır? Beton pompalarının içinde genellikle iki adet silindir bulunur. Bu silindirlerin içinde bulunan karıştırıcılar yardımıyla betonun silindir içinde sürekli karıştırılması sağlanmış olur. Ayrıca bu sayede betonun donmaması ve sıvı bir şekilde istenilen yüzeye aktarılması sağlanmış oluyor.
Saatte 35-75-130 ve 140 m3 beton pompalayan ve 22 ila 47 metre arası bom boylarıyla geniş ürün yelpazesine sahiptir. Beton Pompalarının teknoloji ve altyapısını sürekli geliştiren AR-GE birimi sayesinde ürünlerini sürekli revize etmekte ve bu sayede yurtiçi yurtdışı pazarında adından söz ettirmektedir.
beton pompası LONGSTAR'ı ilk kez Beton İzmir. Fuarı'nda tanıtıyor. 12 metre uzunluğunda olan araç, ulaşım tedbirine. gerek kalmadan trafiğe çıkabilme özelliğiyle dikkat.
Beton pompa operatörü, betonu karıştırmak veya taşımak için kullanılan pompaları kontrol etmek ve çalıştırmak için sorumludur. Operatörler, betonu karıştırmak veya taşımak için gerekli olan pompaların ayarlarını yapmak ve kontrol etmek zorundadır.
İlgili 43 soru bulundu
Trafiğe açık bir alanda Beton Pompası kullanımı yapıyorsanız, kesinlikle ehliyet belgenizin G Sınıfı Ehliyet Belgesi olması zorunludur. Beton Pompası iş makinasını kullanabilmeniz için G Sınıfı Beton Pompası Operatörlük Belgesi ve G Sınıfı Beton Pompası Ehliyet Belgesine sahip olmanız gerekmektedir.
Beton üretim tesislerinde üretilen hazır betonun transmikser ile döküm sahasına ulaştıktan sonra istenilen yüksekliğe, istenilen uzaklığa, istenilen miktarda dökülmesini sağlayan iş makineleridir.
Özellikle büyük ölçekli projelerde tercih edilmektedir. Saatte 140m³ beton kapasitesi ve 47m'lik bomuyla; yatayda 42 m'ye kadar beton dökebilme özelliğine sahiptir.
Pompa kullanılmadan beton dökümü yapıldığında, saatte ortalama 10 - 12 metreküp beton dökülebilirken, modern beton pompalama teknolojisi kullanılarak yerleştirme hızı saatte 70 metreküp'e kadar ulaşabilmektedir. Pompa kullanımı inşaatın yapım hızını da yükselttiğinden ek kazanç getirmektedir.
Uygun kür süresi yaklaşık 7 gündür. Kış aylarında bu süre uzatılmalıdır. Su püskürtülerek beton yüzeyinin ıslatılması çok iyi bir kür metodudur. Eğer bu işlem aralıklarla yapılıyorsa beton yüzeyinin kuru kalmamasına dikkat gösterilmelidir.
SABİT BETON POMPALARI
Makinelerimiz, yanmalı veya elektrikli motorlu, pompalama işlerini 2km den fazla mesafeden ve 100 m yüksekliğe kadar imkân sunuyor.
- Sabit beton pompası dikey ve yatayda uzun mesafelere beton pompalar. - Bomlu pompanın giremediği dar sokaklar, eğimli yerlerde rahat beton dökümü yapmamızı sağlar. - Her türlü inşaat alanına ve uzak mesafelere kolay bir şekilde erişilip beton dökümü yapılır.
C25 betonun, 1 santimetre karesi 250 kilogram yük taşıma kapasitesine sahiptir. Daha çok maliyeti düşürebilmek adına kullanılan C20 ve C25 betonların yapılarda güvenliği, dayanıklılığı sağlamaktan uzak olduğunu söylemek mümkündür.
120 * 2 * 0,15 = ortalama 36 metreküp beton gider.
Beton numuneler kür havuzunda 24 saat ve 28 gün boyunca bekletildiklerine göre betonun sulanması için bir vakit sınırı yoktur. Ancak öğle vaktinde yapılacak sulamada suyun önemli bir kısmı buharlaşacaktır.
Taze beton döküldükten sonra bol su ile en az bir hafta sabah ve akşam olmak üzere sulanarak kür uygulanmalıdır.
Ancak bu olay içinde bulunulan koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir, herhangi bir kimyasal priz geciktirici kullanılmadıysa ve hava sıcaklığı çok düşük değilse yaklaşık 10 saat gibi bir süreçte donma gerçekleşir.
S8 pompa grubu, açık hidrolik devrede 150 m/s'ye kadar beton çıkışı ve 76 bar'a kadar basınçlar. Yüksek verimli çekme dayanımlı çelikten yapılmış pompa, FEM tasarımı. 5-6 dingil şasi üzerine montaj. Yerdeki toplam kütle < 52 - 53 ton.
Pompalar, sıvıların basıncını ve toplam enerjisini arttırır. İçine çektiği akışkana kinetik ya da potansiyel enerji kazandırmaya yarar. Genel olarak pompa, akışkanları bir yerden bir yere iletmeye, daha yükseğe çıkarmaya ve gazları sıkıştırıp kapalı kapıların içindeki gazların boşaltılmasına yarar.
Günümüzdeki transmikserlere benzeyen ilk gerçek mobil be- ton aracı Kansaslı Ackert Bickel tarafından tasarlanmıştır. Bu icadın patenti “Beton İşleri için Aparat” başlığı altında 1920 yılında alınmıştır. İçten yanmalı bir motora sahip direksiyonlu bu beton kamyonun ön tarafında el kranklı marş bulunmak- taydı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri