e-Devlet Yöntemi ile Sisteme Giriş Bu bölümde e-Devlet Yöntemi ile giriş yaparak Hazır Beyan Sistemine ulaşabilirsiniz.
E-devlet üzerinden beyanname sorgulaması, T.C. kimlik numarası ve şifre girilerek kısa zaman içinde gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama işlemi, sayesinde tüm beyannamelerin listesini kolaylıkla görebilirsiniz. Online olarak gerçekleştirilebilen beyanname sorgulama işlemi zamandan tasarruf etmenize yardımcı olur.
Gümrük beyanname sorgulamanızı en basit şekilde e-Devlet uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama butonuna "Ticaret Bakanlığı" ya da "Gümrük Beyanname Sorgulama" yazarak ilgili kıısmlara rahatça ulaşabilirsiniz.
Sisteme Nereden ve Nasıl Giriş Yapılacaktır? Sisteme Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası/kullanıcı kodu ve şifre bilgileri ya da e-devlet şifreniz kullanılarak https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden giriş yapılacaktır.
Gümrük Ticaret Bakanlığı web sitesi üzerinden GÇB sorgulama işlemi için uygulama.gtb.gov.tr/BeyannameSorgulama adresine giriş yapılır. Sonrasında sorgulama yapılmak istenen beyanname numarası gerekli alana yazılır. Son olarak karakter doğrulama bölümü de tamamlandıktan sonra beyanname bilgileri görüntülenebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Gelir Vergisi, mükellefin ya da vergi sorumlusunun beyanı üzerine tarh olunur. (Tarh, “vergi koyma” demektir.) Gelir Vergisi Beyannamesi'ni Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) web sitesinin Beyanname Formları sayfasından temin edebilirsiniz.
Beyanname Sorgulama: Beyanname durumu hakkında bilgi vermektedir. Çıktı Seri No: Beyannamenin Çıktı Seri Numarası göstermektedir.
-Söz konusu taşınmazların bağlı bulunduğu belediyeye istenen evraklar ile birlikte müracaat ederek emlak servisi birimlerinden beyanname işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. -Bunun yanı sıra artık emlak beyannamesi e-devlet üzerinden de yapılabilmektedir.
Dış ticaret faaliyetleriniz kapsamında Türkiye'ye giriş veya Türkiye'den çıkış yapacak olan eşyanın gümrük işlemlerinin yapılabilmesi için, bu eşya ve yaptığınız dış ticaret işlemi hakkında gümrük idaresine detaylı bir bildirimde bulunmanız gereklidir. Bu bildirime “gümrük beyanı” denir.
Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi beyannamelerinizi, GİB "HAZIR BEYAN SİSTEMİ" sistemiyle (hazirbeyan.gib.gov.tr) adresinden ya da mobil (HAZIR BEYAN) uygulaması üzerinden kolaylıkla gönderebilirsiniz.
Beyanname, vergi dairesine veya vergi dairesi tarafından belirlenen bir vergi idaresine gönderilir ve vergi ödemesi yapılır. Beyanname, vergi ödemesi yapılması gereken miktarın hesaplanması ve ödemesi için gerekli bilgileri içeren bir belgedir ve genellikle yıllık olarak düzenlenir.
İthalat ve ihracat işlemlerinin tamamında malların gümrük işlemlerinin tamamlanması ve gümrükten çıkışının sağlanması için kullanılan belgeye gümrük beyannamesi adı verilmektedir. Gümrük beyannamesi hem ticareti yapılan mala hem de gerçekleşen ticaret işlemine dair detayları içermektedir.
Kişi ya da kurumlar beyannamelerini vergi dairelerine kendileri teslim edebilir. Mükellefler beyannameleri ikamet ettikleri ile ait vergi dairesine vermelidir. Beyannameler aynı zamanda posta yoluyla da vergi dairelerine iletilebilir.
BEYANNAMENİN VERİLME ZAMANI VE ŞEKLİ
Dar mükelleflerin, 1 Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 dönemine ait beyana tabi kira gelirleri için 1 - 31 Mart 2020 tarihleri arasında yıllık gelir vergisi beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.
Muhtasar beyanname, gelir vergisine ilişkin beyan türlerinden bir tanesidir. Gelir Vergisi Kanununun 84. maddesine göre ise işverenler veya vergi tevkifatı yapan diğer kişiler tarafından kesilen vergi matrahlarının toplu olarak vergi dairesine bildirme işlemidir.
Gümrük beyannamesi, ihracatta gümrük mevzuatı gereğince doldurularak, ilgili ihracatçı birliği tarafından onaylandıktan sonra gümrük idaresine sunulmuş olan belgedir. Gümrük Beyannamesi doğrudan doğruya mal sahipleri ve kanuni mümessilleri ya da vekilleri tarafından düzenlenir.
Gümrük Beyannamesi doğrudan doğruya mal sahipleri ile kanuni mümessilleri veya vekilleri tarafından düzenlenmektedir.
Denizyolu ve havayolu taşımacılığında, Türkiye Gümrük Bölgesine girilirken kullanılan taşıma aracının işleticisi veya temsilcisi tarafından eşyanın boşaltılacağı gümrük idaresine ulaşıldığında yapılan ve boşaltılacak eşya için düzenlenen özet beyanların tespiti için gereken bilgileri içeren bildirimdir.
Vergi dairesine elden veya posta ile beyanname vermek yerine çok daha da kolayı evden çıkmadan internetten beyanname vermek. Ödeme de internetten yapılabiliyor. Kira geliri (gayrimenkul sermeye iradı) elde eden bir mülk sahibi aşağıdaki 10 adımı izleyerek beyannamesini doldurabilir.
e-Antrepo Beyannamesi satına alabilmek için https://dst.ticaret.gov.tr/ sitesine gidiniz. Açılan sayfada “Belge Satış” linkine tıklayınız. Açılır menüden e-Antrepo Beyannamesini seçin. Miktar alanına satın almak istediğinin miktarı girin ve ekle butonuna tıklayın.
Her gayrimenkule ilişkin tapu kütüğü sayfasında “beyanlar” sütunu bulunur. Bu sütuna bir ifadenin yazılmasına “beyan işlemi” veya kısaca “beyan” adı verilir. Genel bir ifadeyle beyan, gayrimenkulün fiili ve hukuki durumuna ilişkin bazı hususların aleni hale getirilmesi işlemidir.
gümrük beyannamelerinin sağ üst kısmında bulunan 16 haneli numaradır.
Son zamanda artan ihracat hacmi ile birlikte, halihazırda 16 hane olan Detaylı Beyanname numarasının, 18 haneye çıkarılması gereği hasıl olmuştur. Toplamda 16 hane olan numara 18 hane olacaktır. Yani “Yıl/Gümrük Kodu/Rejim Tipi” olan 21066666IM kısmı aynen korunacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri