Ayakkabı Temizliği Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek.
Beyaz spor ayakkabılarınızın kenarını temizlemek için öncelikle ayakkabı üzerinde yer alan kirleri ayakkabınızdan uzaklaştırmalısınız. Ardından beyazlatıcı sprey ya da karbonat kullanarak ayakkabının sararan bölgelerini dairesel hareketlerle ovalayın.
Yarım fincan beyaz sirkeyi bir bardak ılık su ile seyrelttikten sonra bir bezi seyreltilmiş çözeltinize batırarak beyaz ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz. Temizledikten sonra kuru bir bez yardımı ile ıslaklığını iyice alarak güneş ışığında 3-4 saat bekletmeniz yeterli olacaktır.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Pamuk üzerine damlatılan bir miktar zeytinyağı, ayakkabı üzerindeki çatlaklara sürülür. Bastırmadan ovalanarak çatlak ve çiziklerin gitmesi sağlanır. Ayrıca genel bakım için de zeytinyağı oldukça etkili, doğal yöntemdir. Beyaz deri ayakkabı temizleme yöntemlerinden biri de vazelin ile ovulmasıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Sirke ve karbonat karışımı, temizleyici ve ağartıcı özellikleri ile sararmış ayakkabı tabanı beyazlatmak için kullanılabilir. Bir kapta su, sirke ve karbonatı karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı hafif sararmış bölgelere uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Ardından ılık suyla durulayarak temizleyin.
Deri kremi, deri malzemenin nemlenmesine yardımcı olur ve çatlakların görünümünü yumuşatır. Kremi deriye nazikçe uygulayın ve bir bezle hafifçe ovarak yayın. Ayakkabı Bakım Yağı: Ayakkabı bakım yağı veya ayakkabıya özel nemlendirici kullanabilirsiniz.
Özellikle beyaz ayakkabılarınızda ve ruganlarda farkı yaratacak Asperox Sarı Güç Ultra Yağ ve Kir Çözücü ile ayakkabılarınız yepyeni ve temiz görünecek. Ayakkabı Temizliği Neden Önemlidir? Ayakkabılar, hem tarzımızı yansıtan birer aksesuar hem de günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir parçadır.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Asperox Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Sirke ile beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemek için öncelikle temiz bir bez ya da diş fırçası edinmelisiniz. Bir miktar suya yeteri kadar sirke ekleyin ve bu karışımı ayakkabınızın yüzeyine bastırarak uygulayın. Sonrasında temiz nemli bir bez ile durulayın ve ayakkabınızı kurumaya bırakın.
Deri olan ayakkabılardaki sararmalar sertleşip kuruma gösterebilirler. Bunun için vazelin veya da sirke kullanımı son derece uygun olacaktır. Spor ayakkabı ve beyaz tabanlı olan ayakkabılarda sararmayı önlemek için muz kabuğu da kullanılmakta olan bir yöntemdir.
Temizlemek için ılık su ve sabun, misel suyu, kabartma tozu veya kabartma tozu ve çamaşır deterjanı kullanabilirsiniz. Özellikle beyaz renkli spor ayakkabı temizleme için bağcıklarını ayrı bir fileli torbaya koyarak tüm ayakkabıyı çamaşır makinesinde yıkamanız da mümkün.
Beyaz renk kirden ve tozdan en çabuk etkilenen renkler arasındadır. Spor ayakkabılar ve diğer tüm ayakkabılar zeminler ile sürekli temas halindedir. Zeminlerdeki tüm toz, kir ve toprak kaynaklı bulaşmalar beyaz renkli spor ayakkabılarının sararmasına yol açar ve ayakkabılarınız ilk günkü parlaklığını yitirir.
Diş fırçasının üzerine diş macunu sıkın ve sararan bölgeleri fırçalayın. Ardından nemli bez ile ayakkabınızı silin. Ayakkabınızın tertemiz olduğunu göreceksiniz. Eğer spor ayakkabınız deriyse, vazelin sürebilirsiniz.
Çamaşır suyu, sararan beyaz ayakkabıları beyazlatma konusunda en etkili maddelerden biridir. Bir ölçek çamaşır suyunu bir bardak su ile karıştırın. Spor ayakkabılarınızı temizlenene kadar fırçalamak için bir bez veya eski bir diş fırçası kullanın. Çamaşır suyu sararan ayakkabılarda oldukça etkilidir.
Fabrikamız, günde yaklaşık 1.500 ton deterjan üretim kapasitesi ile Türkiye'nin önde gelen deterjan üreticileri arasında yer almaktadır.
Ev temizlik ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Adana merkezli Beyaz Kağıt'ın kategori lideri markası Asperox'un pazardaki başarısının ardından üretimden yönetime, insan kaynaklarından satın almaya ve pazarlamaya kadar büyük bir ekip çalışması yatıyor.
Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucu tüm testlerden başarıyla geçerek üretilen Asperox, kimyasal barındırmaması ve zararlı içeriklerden uzak olmasıyla birlikte sadece 5 saniye içinde en kirli yüzeyleri dahi temizlemesiyle dikkat çekiyor.
Ayakkabı Temizliği
Ayakkabınızın tabanları ve yan tarafları, dışarıdaki kirleri üzerinde taşır ve lekelenir. Ayakkabınızın taban ve yanlarını Asperox Sarı Güç ultra yağ ve kir çözücü sıkıp biraz bekledikten sonra temiz kuru bir bezler silerek temiz bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Sabunlu su kullan: Az miktarda çevre dostu çamaşır deterjanını ılık su ile karıştır ve yumuşak bir yıkama bezi kullanarak ayakkabının üzerindeki dikkat çekici lekeleri nazikçe sil. Durula: Yıkama bezini deterjandan arındırmak için iyice yıka.
İlk olarak, dış tabanı temizlemeden önce fazla kiri temizle. Fazla kiri çıkardıktan sonra, spor ayakkabının etkilenen bölgelerini hafif nemli bir bezle ve yumuşak sabun yardımıyla temizle. Akabinde ayakkabılarını oda sıcaklığında kurumaya bırak.
Ayakkabıların çatlamaması için vazelin veya badem yağını hafifçe ayakkabı yüzeyine yedirebilirsiniz. Ayakkabılarınızı kaldıracağınız zaman mutlaka kuru bir şekilde, kuru bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Deri ayakkabı kullanımında en büyük problemlerden biri olan çatlak oluşumlarında vazelin kullanılması önerilmektedir. Mevcut olan çiziklerin zaman içinde daha fazla genişlememesi ve çatlaklara yol açmaması için vazelinle durumun önüne geçilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri