Beyaz lahana (
Antioksidan kapasitesi yüksek bir sebze olan beyaz lahana, serbest radikallere karşı savaşır ve kansere karşı korur. Bağışıklığı baskılayan hastalıklar, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar.
Genel olarak rüyada lahana görmek, kişilerin iyi işlere gireceğine ve maddi olarak rahatlayacağına yorumlanır. Rüyada lahana görmek aynı zamanda da kişilerin katı ve kaba insanlardan uzak olacağına, manevi bir huzura ereceğine delalet eder.
Lahana (Brassica oleracea) veya kelem, turpgiller (Brassicaceae) familyasından, geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve birçok türü olan bitki.
İçerisinde birçok vitamin ve mineral taşıyan beyaz lahananın vücuda çok fazla faydası bulunmaktadır. Bu vitaminler; C vitamini, K ve A vitamini olarak bilinmektedir. Ayrıca; B vitaminleri bakımından da zengindir. İçerdiği mineraller ise; Sodyum, çinko, kalsiyum, potasyum, magnezyum ve fosfor mineralleri bulunmaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
Düşük kaloriye sahip olduğu için rahatlıkla tüketilebilir. Lahana hangi organa iyi gelir? Lahananın iyi geldiği organlar arasında beyin, kalp, bağırsak ve göz bulunur. Bu organlar lahananın içinde yer alan A, B ve C vitamini, antioksidan ve polifenol sayesinde güçlenir.
Türkiye'de beyaz lahana üretiminde birinci sırada bulunan Niğde'de bu yıl 120 bin ton civarında rekolte bekliyor.
Yeni Yunanca láχano λάχανο "lahana" sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Eski Yunanca láχanon λάχανον "her türlü sebze" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca laχaínō λαχαίνω "kazmak, toprağı sürmek" fiilinden türetilmiştir.
- Lahananın küçüğü olarak bilinen bürüksel lahanasının faydaları saymakla bitmiyor. - Lif, protein, mineral ve antioksidan bakımından zengin olan brüksel lahanası birçok kişinin diyet listesinin başında yer alır.
Peki Rusça'da lahana ne demek biliyor musunuz? Kapuska. Lahana çok çeşitleri olan bir sebze.
Ayrıca müjdeli bir haber geleceğini ve bu haber sayesinde ailesiyle birlikte mutlu olacağı üzerine delalet eder. Son zamanlardaki harcamalarına dikkat etmesi gerektiğini anlatan bir rüya olarak da öne çıkar. Rüyada beyaz lahana görmek rüya sahibinin istek ve hayallerine kavuşacağı üzerine yorulur.
Bu rüya, iş sahibi olan kişiler için yaşanacak olan olumlu gelişmelere alamet eder. Rüyada yeşil lahana yaprağı topladığının görmek, rüya sahibi konumunda olan şahsın ailesine de yararlı olan işler yapacağına, kişinin yaşanan sorunlar karşısında çözümsüz ve çaresiz kalacağına alamet eder.
Büyük işlerin simgesi kabul edilen lahana rüyaları, rüya sahibinin güzel başarılar elde edeceğinin imgesidir. Rüyada lahana sarması görmek, parlak ve güzel bir kariyerin simgesi kabul edilir. Rüyada lahana turşusu gören kişi ise kötü niyetli kişilere karşı uyarılır.
Haftada iki bün beyaz lahana tüketmeye özen gösterin. Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek özellikle idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanmayı en üst düzeye çıkarıyor. Haftada iki gün yapraklarını sıcak suda haşlayarak suyunu içmek toksin atmada faydalı.
Beyaz lahana insan sağlığı için gerekli olan vitamin ve mineralleri çokça içerir. B2, B6,B3,C ve K vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, demir, kalsiyum, folik asit ve potasyum içeren beyaz lahana haftada iki kez olmaz üzere gebelik boyunca rahatlıkla tüketilebilir.
Sarmalık lahana seçerken yapraklarının ince ve sık kapanmış yapraklı secmeye özen gösterirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Sık kapanmış yaprak ne demek onuda söyleyim. Lahananın yaprak kısmının ortasına bastırınca içeri doğru gitmez yumuşak olmaz. Yapraklar gevşek olmadığı için lahana hareket etmez.
Beyaz Lahana Yemeği (Kapuska)
cabbage i. cabbage i. brassica oleracea capitata i.
lazlar zaten karalahana demezler, bunun lazcadaki ismi luqu veya lu'dur.
Mor lahana halk arasında kırmızı lahana olarak da adlandırılır. Salatalarda ve turşularda kullanılan mor lahana sağlık açısından oldukça faydalıdır. Antioksidan özelliği ile bağışıklığı da güçlendiren mor lahananın insan sağlığına olan faydaları ise mor lahana hakkında yapılan araştırmaların artmasına yol açmıştır.
Lahananın anavatanı olarak Kuzey Avrupa ülkeleri ve Baltık denizi kıyıları kabul edilmektedir. Lahana denize yakın, rutubetli olan tüm Avrupa kıyılarında geniş bir yayılma alanı bulmuştur.
Lahana, kökeni Avrupa olarak tahmin edilen ve yaygın olarak bilinen bir mahsuldür. Ancak, lahana üretimi son yüzyıldır tüm dünyada popüler olmuştur.
Lahana bir sebzeler grubunu oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri