Düzenli olarak lahana turşusu tüketmek kilo vermenize yardımcı olabilir. Bunun nedeni çoğu sebze gibi lahana turşusunun kalorisinin düşük ve lif oranının yüksek olmasıdır. Yüksek lifli diyetler sizi daha uzun süre tok tutar, bu da her gün yediğiniz kalori miktarını doğal olarak azaltmanıza yardımcı olabilir.
Diyette özellikle lahana turşusu yemek, kilo vermek isteyenler için büyük yardımcıdır. Lahana turşusunun içerisindeki lif, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Turşunun zayıflamaya yardımcı olduğu yollardan biri de vücudu iyi bir şekilde temizlemesidir.
Bağışıklık sistemini güçlendirmeden kanserden korumaya kadar pek çok yararı bulunan beyaz lahana, aynı zamanda kilo vermeye de yardımcı.
Lifli ve düşük kalorili olması ile hem tok tutuyor hem de ödem atmaya destek oluyor. Turşu mayalanırken oluşan fermantasyon esnasında antioksidan fitokimyasallar üretiliyor ve detoks etkisi sağlıyor. E vitamini yönünden zengin olan beyaz lahana, cilt ve diş sağlığını koruyor.
Doğal prebiyotik kaynağı olan turşular kadar suyu da kıymetli. Ödem attırıcı bir özelliğe sahip olan turşu suyu düzenli ve ölçülü kullanımıyla yağ yakımını kolaylaştırmaktadır.
İlgili 15 soru bulundu
Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağladığı için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebilir. Yağ yakımını sağlar. Vücudun belirli bölgelerinde yağ birikime engel olduğu için bölgesel zayıflama konusunda da yardımcı olur.
Aynı zamanda da lifli yapısı tok tutma işlevi görür. Fermantasyon yöntemiyle üretildiği için bünyesindeki antioksidanlar ödem atmaya yardımcı olur.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir.
Bu, son zamanlarda popülerliğinde artış görülen başka bir lahana turşusu şekli olan kırmızı lahana lahana turşusu da çok sayıda iyi bakteri ve yüksek C Vitamini içerir. Bu sayede kırmızı lahana turşusu tüketimi, güçlü bir bağışıklık sistemi için mükemmel bir seçimdir.
Lahana suyunda yer alan antioksidan maddeler sayesinde, bağırsaklarınızda oluşan zararlı maddelerin atımı kolay olacaktır. Yani ödem ve şişlik gibi problemleri lahana suyu ile giderebilirsiniz.
Çiğ lahana tüketmek metabolizmanızı hızlandırır, kol kay bir şekilde kilo vermenizi sağlamaktadır. Turpgiller olan beyaz renkteki lahana vücudun direncini arttırır, hastalıklardan sizi korur. Bu şifalı besin cilt sağlığı açısından da oldukça yararlıdır.
Demir, potasyum, folat, C vitamini ve lif açısından zengin olan lahana; vücut direncini arttırır, ülser hastalığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hastalıklarına karşı korur, uzun süre tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.
1 kase lahana turşusu kaç kalori? Lahana Turşusu Besin Değeri 1 kase lahana turşusu ortalama 142 gramdır ve ortalama 27 kalori içermektedir. Ayrıca; 1.3 gram protein, 6.6 gram karbonhidrat ve 0.2 gram yağ içermektedir.
Lahana çorbası diyetinin temeli ev yapımı hazırlanan lahana çorbasıdır. Günlük olarak hazırlanan lahana çorbası diyet süresince gün boyu tüketilir. Hedef: 1 haftada 3-4 kilo. Diyet boyunca kesinlikle ekmek, alkol, soda ve meşrubat alınmamalı.
Zayıflamaya ve özellikle göbek bölgesindeki yağların eritilmesine yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı özelliktedir. Lahananın lif içeriği metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
Özellikle pişirirken hoş olmayan kokuları ortaya çıkaran kükürtlü bileşikler, beyaz lahananın sindirim sistemini iyi çalıştırmasını sağlar. Ayrıca yaprak kısımlarında daha yoğun olarak bulunan posa sayesinde de bağırsak hareketlerini artırıcı özelliği oldukça yüksek bir sebze.
Ayrıca Lahana suyu fazla tüketildiğinde içeriğindeki kükürt nedeniyle gaz ve şişkinlik de yapabilir.
Turşu bolca lif ve fermente maddeler içerir. Probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır. Bağırsaklarınız son günlerde durgun ise; sebzeli turşuları tüketerek kabızlık gibi problemleri çözebilirsiniz.
Bazı turşuların tüketilmesi diyete yardımcı olabilir ve bu turşuların içinde de lahana turşusu bulunur. Lahana turşusu içinde bulunan lif sayesinde diyette tüketilmesi tavsiye edilen turşulardan biridir.
{C}Sindirimi zor sebzeler arasında başı çektiği açık durumdadır. {C}Rafinozlu olarak ifade edilen lahanada kompleks şeker bulunuyor. {C}Şeker oranından kaynaklı sindirmesi zor ve gaza neden olan sebzelerden bir tanesidir.
- Lahana suyu içerisinde iltihap gideren etki bulunur. İdrar yolunda oluşan enfeksiyonunda ve türlü iltihaplarda lahana suyu içimi faydalıdır. Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler.
Bir haftada 5 kilo vermek için, her gün öğünlerinde küçük porsiyonlar halinde besleyici ama düşük kalorili yiyecekler yiyerek ve aralıklı antrenman, spor ve diğer enerjik aktivitelerle aerobik egzersiz yoğunluğunu ciddi anlamda artırarak, aldığından 4.500 ila 6.000 kalori fazlasını yakman gerekecek.
Özellikle ıspanak, roka, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ve lahana, brokoli gibi kükürtlü sebzeler yüksek posa ve su içeriyorlar. Hacimce yüksek ve çok düşük enerjiye sahip bu sebzeler kilo vermede ve tokluğa ulaşmada en önemli besinlerin birkaçı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri