Omlete en çok yakışan malzeme ise peynirdir. Beyaz peynir ve yumurta ile kolayca hazırlanan peynirli omlet, güne zinde başlamak isteyenler için ideal bir seçimdir.
Alt tarafı güzelce piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
Yumurtanın beyazlarını çatal ile 2-3 kere karıştırdıktan sonra tavaya dökün. Cherry domates ve biberiye yapraklarını omletin üzerine serpiştirin. Tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz.
2 yumurtalı beyaz peynirli omlet kaç kalori? 2 yumurtalı omlet kaç kalori: 210 kalori.
İlgili 20 soru bulundu
Kaşar yağ oranı yüksek bir peynir olduğu için diyetlerde tüketilmemesi gerekmektedir. Ancak yumurtanın içine eklenen az miktarda kaşar peyniri kilo vermeyi engellememektedir. Beyaz peynirli omlet ise kilo vermek isteyen kişiler tarafından kontrollü bir şekilde tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır.
Birincisi; omlet pişilirken işlenmiş yağlardan uzak durmak ve olabildiğince az yağ kullanmak. İkincisi ise omleti hazırlarken düşük kalorili malzemeleri tercih etmek. Bu iki noktaya dikkat edildiği takdirde diyette omlet yemenin hiçbir sakıncası yoktur.
Özellikle pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi omleti bir de İçim Süzme Beyaz Peynirle deneyin. Oldukça pratik ve doyurucu bu lezzet kahvaltınızın yeni yıldızı olacak.
Tabağa 2 yumurtayı kırıp üzerine sütü ilave edip çırpıyoruz. İçine domatesi dereotunu maydanozu peyniri doğruyoruz. Pul biber ve tuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup ısındıktan sonra hazırladığımız yumurtayı döküyoruz.
Beyaz peynir koyun, inek veya keçi sütünden yapılan, salamurada bekletilerek hazırlanan beyaz renkli bir Türk peynirdir. Beyaz peynir Türkiye ve komşu ülkelerinde tercih edilen peynir türüdür. Özellikle kahvaltıda tüketilen beyaz peynir, ayrıca börek, pide, makarna ve diğer hamur işleri için de sıkça kullanılır.
Kahvaltı sofralarının en özel lezzetlerinden biri olan beyaz peynir, tava böreği ve peynirli poğaça gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kahvaltının yanı sıra hamur işi, salata ve ana yemeklerde de yer verilen beyaz peynir, yüksek miktarda kalsiyum içerir.
Beyaz peyniri eziyoruz ve uygun bir tavanın içerisine eklediğimiz zeytin yağında ocağa alıyoruz. Üzerine pul biber ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Yumurtayı bir kaseye kırıyoruz ve çırpıyoruz. Peynirin üzerine ekleyip ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Biberleri ve maydanozu ince ince doğrayalım. Derin bir kapta yumurta süt ve peyniri çırpalım. Yapışmaz bir tavaya tereyağını koyalım eriyen yağın üzerine omletimizi tavada eşit dağılacak şekilde dökelim. Üzerine doğramış olduğumuz biberleri ve maydanozu ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Yumurtaları bir kaseye kırın, tuz ve biberini ekleyin ve çırpın. Ama çok çırpmayın, beyazları görünür halde kalsın. Ocağınızı orta ateşte açın, tereyağını bir tavaya atın, hemen üzerine birkaç damla çiçek yağını da ekleyin. Yağ eriyip kızınca(köpürmesini beklemeden) çırptığınız yumurtaları tavaya dökün.
Pofuduk kıvamlı bir omlet yapmak istiyorsanız içerisine süt ilave edin. Eğer tadının daha hafif olmasını istiyorsanız su, daha yoğun kıvamlı bir omlet istiyorsanız krema ilave edebilirsiniz.
Süzme peynirin farkı ne? Süzme peynir, yumuşak kıvamlı bir peynir olması sebebiyle diğer beyaz peynirler ürünlerinden farklılık gösteren bir süt ürünüdür. Kıvam olarak krem peynire yakın olan süzme peynir, tuzlu ve hafif ekşi bir aromaya sahiptir.
Yumurta, yoğurt ve tuz bir kasede güzelce çırpılır. Margarin eritilir ve yapışmaz tavaya dökülür. Harika bir tat oluyor. Denemeyen pişman olur yoğurt yemeyen oğlum bu omlete bayılıyor.
Hazırlayacağınız omletin yapışmaması için tavayı iyice ısıtın. Yağı da ekleyip kızdırdıktan sonra omlet karışımını dökün. Böylece malzemeniz tavaya yapışmayacaktır. Tavaya koyulan yağın miktarı da omletin yapışmaması için oldukça önemlidir.
HAŞLANMIŞ YUMURTA DAHA SAĞLIKLI
Sonuç: Haşlanmış yumurta daha sağlıklıdır. Ayrıca bir yumurtayı kaynatarak salmonella tehlikesinden de kurtulmuş olursunuz çünkü haşlanmış yumurta yerken bakteriler hayatta kalamazlar.
Çevirme konusunda başarılı değilseniz bir spatula kullanılmalı. Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli. Omlet yapılırken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri