Dolgu, sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işleri için kullanılır. Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır.
Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur. Aynı alanda kullanımı sırasında sorun meydana getirmezler ancak kullanım süresi uzadıkça, birbirinin yerine kullanılan silikon ve mastikten verim alımı düşmeye başlar.
Dış cephe uygulamalarında kullanılan mastik veya silikon istenilen renklerde kullanılabilir. Silikon ve mastik şeffaf, beyaz,siyah, gri ve kahve gibi renk seçenekleri sunmaktadır. Bu renk seçenekleri uygulanan alanlar ile uyumu arttrımaktadır. Silikon yüksek yapıştırma gücü ile yüzeye kısa sürede malzemeyi yapıştırır.
Cam , Metal , Plastikler : Bu tür yüzeyler , herhangi bir solvent , mineral alkolleri veya aseton türü ürünlerle temizlenmelidir. Genel Olarak ; Silikonları herhangi bir galvanizli yüzeyde kullanmayın.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
İlgili 36 soru bulundu
Genelde 3-4 saat içinde silikon kuruduğu için bu süre zarflarında kuruyup kurumadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa kurumasını 10-12 saat bekleyerek garanti edebilirsiniz. Çünkü silikon tam olarak 12 saat içinde kuruma sağlar.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin.
Silikon yapıştırıcılar üstün performans sergileyen malzemelerdir. Plastik, seramik, kumaş gibi yüzeyleri elastik biçimde yapıştıran malzemeler çok yönlü kullanılabilir.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Ayna silikon çeşidinin de dayanıklılık oranı oldukça fazladır. Bu silikon çeşidi hem ısıya dayanıklıdır hem de yüksek kaldırma gücü bulunur.
Duşakabin ve banyo malzemelerinin montajında kullanılan uygun özellikleri taşımayan silikon yoğun neme ve suya maruz kaldığı için zamanla küflenir ve kararır.
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Silikon ise su geçirmez bir malzeme olarak banyo ve mutfakların bu konudaki dikkat çekmeyen kahramanları olarak karşımıza çıkıyor. Fakat ne yazık ki zamanla silikonlarda oluşan kararma, sararma, küflenme gibi durumlar hiç istemediğiniz şekilde kötü bir görünüme neden olabiliyor.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Silikonun ortalama erime sıcaklığı 357°C dir. Bu sebeple bu kadar esnek bir malzeme şaşırtıcı bir biçimde fırının içerisinde erimeden kullanılabilir.
Kolay Kullanım Kolaylığı Sunan Sista Silikon
Sista dış cephe silikonu beyaz rengi, beyaz fayanslarda ve beyaz yüzeylerde tercih edilir. Klozet kenarlarına çekilerek sızdırma sorunu çözebilirsiniz. Burada suya dayanıklı olan beyaz rengi seçmeniz gerekir.
Beyaz silikon mastik ürünleri yapıştırma ve yalıtım işlemlerinde kullanılır. Beyaz silikon 280 ml seçeneği ile kullanıcılar için ihtiyaca yönelik alım sağlar. Beyaz silikon yapıştırıcı özelliği ile her malzemenin dayanıklı bir şekilde yapıştırılmasını sağlar.
Islak Zemine Silikon Çekilir mi? Suyla teması çok olan lavabo kenarı, duşakabin kenarı gibi alanlara çekilir. Ancak silikonu çekmeden önce bu alanların temizlenip kuru halde olması gerekir. Yüzey ıslakken silikonlama işlemi yapılmaz.
Bir su kaçağı ile karşı karşıya kalındığında ilk akla gelen tamir yöntemlerinden bir tanesi silikon uygulamasıdır.
Reçine ve sertleştiriciden oluşan epoksi yapıştırıcılar, plastik malzemelerin birleştirilmesinde en etkili yöntemlerden biridir. Epoksi yapıştırıcılar güçlü ve dayanıklı bir bağ oluşturarak malzemelerin sağlam bir şekilde tutunmasını sağlar.
Özellikle duşakabin, lavabo kenarı, küvet gibi alanlarda sızdırmazlığı sağlamak için kullanılırlar. Dolgu sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işlemlerinde tercih edilirler. Ayrıca cam doğrama, PVC, metal fayans gibi yapı elemanlarının dolguları içinde ve yapıştırmada uygulanırlar.
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Silikon Tüpü Kullanımı
Silikon tüpünün ağzını falçata yardımıyla uygulayacağınız alanın genişliğine göre 45 derecelik açı ile kesmeniz gerekmektedir. Hazırladığınız tüpü silikon tabancasına yerleştirdikten sonra kullanıma hazır olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri