Beyaz sirkenin faydaları saymakla bitmez. Temizlik ve hijyen açısından oldukça etkili bir ürün olan bu sirke içinde yer alan asetik asitten dolayı yiyeceklerin şekere dönüşmesini yavaşlatır.
Antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan yaraların iyileşme süresini kısaltır. İçeriğindeki asetik asit sayesinde siğillerin de iyileşmesine yardımcı olur. Cilt üzerinde güneş sebebiyle oluşan lekelerin hafifletilmesine yardımcı olur. Beyaz sirke saç bakımı için de oldukça önemlidir.
Evlerde yüzey temizliklerinde, camların temizliği ve parlatılmasında, banyo ve mutfaklardaki pas, kireç temizliğinde de tercih edilebilir. Beyaz sirke ayrıca, giysilerdeki ve kumaşlardaki lekelerin çıkarılmasında da yardımcı olabilir.
Doğal bir ürün olmasından dolayı özellikle çevre sağlığı konusunda hassas olan kişiler bol bol beyaz sirke ile temizlik yapmayı tercih etmektedir. Diğer sirke türlerine oranla daha hafif bir kokuya ve tada sahiptir. İşte bu yüzden; Evinde kokusuz ve kusursuz temizlik isteyenlerin tercihi Torku Beyaz Sirke!
Ayrıca elma sirkesi doğal bir dezenfektan olduğu için besinlerle alınan bakterileri de yok edebilmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Ev temizliğinde genellikle beyaz sirke kullanılır. Bunun dışında yüzeyleri, camları, aynaları sirke ve su karışımıyla silebilirsiniz. Ayrıca sirke, su ve sabun karışımıyla zeminleri temizlemeniz de mümkündür.
Beyaz sirke ile ev temizliği oldukça basit ve pratiktir. Önce beyaz sirke temizlik için nasıl kullanılır sorusunu yanıtlayalım: Beyaz sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Sirkeyle Ev Temizliği Nasıl Yapılır? Kimyasal temizlik ürünleri yerine zararlı olmayan sirke kullanımı, ev hanımlarının en önemli tercihidir. Mobilya gibi yüzeylerin temizliğini içinde su olan bir sprey şişesine 3-4 yemek kaşığı sirke ekleyerek yapabilirsiniz.
Beyaz sirkenin tadı ve kokusu keskin olduğu için her yemekte tercih edilmez. Daha çok salatanın üstüne dökülür ve et ürünlerinde sos şeklinde tüketilir. Beyaz sirke tarz yemeklerde kullanılsa bile miktarı oldukça az kullanılır. Peynir yapımı, unlu mamuller ve turşu yapımında da kullanılmaktadır.
Beyaz sirke ile temizlik; bulaşık, çamaşır, yüzey ve kireçlenme gibi farklı alanlarda yapılabilmektedir.
Çamaşırların daha yumuşak olmasını sağlıyor
Durulamadan hemen önce yarım su bardağı beyaz sirke kullanarak onları yumuşacık bir şekilde makineden çıkarabilirsiniz.
"Yanlış uygulamalardan biri, sirkeli suyla duş almak. Bu uygulama vücudumuz için çok yanlış. İleri derecede kızarıklık, kuruluk ve tahriş yapabilir. Vatandaşlarımızdan kesinlikle böyle bir şey yapmamalarını istiyoruz.
Deterjan ve sabun artıklarından korkmayın!
Bu noktada da bulaşık makinesine sirke koymak, etkili çözümlerden biri haline geliyor. Yine beyaz sirke bu konuda içinizin rahat etmesini sağlayacak en doğal malzeme olarak karşınıza çıkıyor.
Cilt sağlığına da iyi gelen beyaz sirke, cildin ışıl ışıl gözükmesine destek oluyor. Cildi sivilce, siğil, tırnak mantarı gibi birçok sorundan koruyabiliyor. Güneş lekesi, sivilce lekesi gibi ciltte oluşan lekelerin de görünümünü hafifletiyor. Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı oluyor.
Beyaz sirke doğal bir temizlik maddesi olarak kullanıldığından anti-mikrobik özellikler de gösterir. Yemeğinize beyaz sirke eklerseniz asetik, laktik, sitrik, propionik ve tartarik asit gibi organik asitler sayesinde vücuttaki zararlı bakterileri öldürür.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
BEYAZ SİRKE VE ELMA SİRKESİ
Renkleri dışında beyaz ve elma sirkesi arasında birkaç fark vardır. Elma sirkesi, %5-6 arasında asetik asit içerir. Ezilmiş, fermente edilmiş elmalardan elde edilir. Beyaz sirke ise %4-7 asetik asit içerir ve tahılın fermantasyonundan elde edilir.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
NASIL KULLANILIR? Şampuanınıza 2 çorba kaşığı sirke ekleyerek iyice çalkalayınız. Her kullanmadan önce şampuan şişesinizi çalkalayarak sirkenin şampuan ile iyice karışmasını sağlayın. Saçınızı şampuanlarken iyice masaj yapınız ve durulayınız.
Cam bir bardak içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup yarıya kadar sirke doldurun. Aynı oranda su koyarak üstünü tamamlayın. Bu karışımı evinizde özellikle de görünmeyen bir köşeye koyun. 24 saatten sonra evinizdeki tüm negatif enerji bu suya çekilecek ve evinizin enerjisi temizlenecektir.
Önce beyaz sirke tüm görevlerde etkili olacaktır. Bir kapta 500 ml beyaz sirke, 200 ml ılık su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın. Kanepeyi ovalamadan önce iyice sıktığınız bir süngeri alın. Temiz suyla nemlendirilmiş bir bezle durulayın, ardından temiz, kuru bir bezle kurulayın.
Mace) buyurduğu sirke birçok konuda hayatımızda yer alır.HZ MUHAMMED SİRKE İLE YIKANMIŞ MIYDI: Rasûlullâh Efendimiz (S.A.V.) kendisine yapılan büyüyü sirkeyle yıkanarak değil, Muavvizeteyn (Felak ve Nas Sureleri) okuyarak geçirmiştir.
Yani öncelikle normal banyo yapılmalıdır. Banyodan çıkmadan hemen önce durulama suyuna yaklaşık yarım çay bardağı sirke konulur. Mümkünse elma sirkesi tercih edilmelidir. Sirkeli su, yavaş yavaş cildin üzerine dökülür.
Beyaz Sirke Kullanın
Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin. Ertesi gün lekelerden kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz.
Limon kokusu sirke kokusunu hafifletecektir. Özellikle mutfak temizliğinde karbonat, koku emici olarak sıklıkla kullanılır. Buzdolabına bir kase içerisinde yerleştirdiğiniz karbonat, dolaptaki rahatsız edici kokuları yok eder örneğin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri