Beyaz ten daha çok koyu renklerin yakıştığı, pastel tonların sırıttığı bir cilt rengidir. Dolayısıyla kombinlerinizde açık renklerden, uçuk ve pastel tonlardan kaçınmalısınız. Giyebileceğiniz renkler; Siyah, kahverengi, füme, bordo, gri, koyu mavi tonları, koyu mor, zümrüt gibi seçenekler olmalıdır.
Eğer beyaz veya açık ten rengine sahipseniz, görünümünüzle kontrast yaratarak renk getirecek tonlara yönelmelisiniz. Gri, kahverengi, bordo, şişe yeşili, lacivert ve mavinin derin tonları gibi koyu renkler ten renginizle kontrast oluşturur.
Beyaz tenlilerin gardıroplarında bulundurmaması renklerin başında beyaz, sarı ve neon renkler gelir. Açık renkler beyaz tenliler için doğru bir tercih değildir. Zaten açık olan cilt tonlarını giydikleri açık renk kıyafetler ile daha da solgun görünebilirler.
Beyaz tenli ve açık renk saçlara sahipseniz, ten renginizle açıkça kontrast oluşturan tonlar; kelimenin tam anlamıyla cildinize renk katacaktır. Giymeniz gereken renkler: Gri, kahverengi, bordo, lacivert, koyu yeşil ve mavinin koyu tonları. Kaçınmanız gereken renkler: Pastel ve neon renkler, beyaz, açık bej.
Beyaz tenli kişiler için en uygun kıyafet renkleri; Borda, gri, kahverengi, mavinin tonları, yeşil. Buğday tenli kişiler için en uygun kıyafet renkleri; Mavi, lila, kum, macenta. Koyu tenli kişiler için en uygun kıyafet renkleri; Tüm renkler ancak özellikle yazları sarı ve beyaz tonlar.
İlgili 16 soru bulundu
Eğer cildiniz çok beyazsa, içerisinde kahverengi tonları barındırmayan pembe allıkları tercih etmelisiniz. Açık tenliyseniz, cildinizin alt tonuna göre sıcak ya da soğuk tonda pembeleri tercih edebilirsiniz. Buğday tenliyseniz, kahve alt tonlu pembe allıkları tercih edebilirsiniz.
Beyaz tenlilere en çok yakışan renkler; gri, kahverengi, bordo, yeşil, lacivert ve mavi tonları. Beyaz tenliler kontrast oluşturacak koyu renkleri tercih ettiğinde risksiz ve iyi bir görünüme kavuşacaklar.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
Beyaz tene sahip olanlar için ruj rengi, Koyu, bordo ve kırmızı tonlardaki rujlar gece makyajı için oldukça ideal bir seçim olacaktır. Günlük ruj seçimlerinizde de, pembe tonları ve şeftali tonlardaki rujları tercih edebilirsiniz. Buğday tenliler; Buğday tene sahip olan kadınlar ruj seçimi konusunda şanslıdır.
Beyaz tenliler allık rengi seçiminde daha açık pembe tonlarına yönelmeliler. Özellikle toz pembe allıklar, yüzüne çok doğal, kendiliğinden kızarmış bir etki verecek. Tek yapman gereken, pembe allığını uygularken gülümsemek ve yanaklarının en yüksek kısmına hafifçe uygulamak.
Açık ten, insan cilt rengidir. Dünyada en fazla yayılmış cilt rengi türüdür. Genel olarak beyazlar'ı ifade eder.
Beyaz tenli insanların derisindeki melanin miktarı düşüktür ve güneş ışığı altında kaldıklarında çoğunlukla bronzlaşmak yerine ciltleri kızarır. Çünkü güneş ışığına maruz kalan bu tür ciltlerde melanosit hücreleri yeteri kadar melanin üretemez.
Beyaz: Esmer cilt tonuna sahip kişiler, beyaz elbise veya üstleri rahatlıkla taşıyabilirler. Beyaz, ciltle güzel bir kontrast oluşturur ve yaz aylarında ferah bir görünüm sağlar.
Galibarda veya Fuşya rengi kırmızı ve mavi ışığın eşit oranlarda karıştırılması ile elde edilir. Bu renk daha çok İngilizce isminin okunuşu olan "macenta" adıyla anılır.
Pembe rengi koyu, esmer ve buğday tenlilere çok yakışır. Bu inkar edilemez gerçeklerden birisidir. İşte bu noktada eğer teniniz koyu, esmer ya da buğday ise çok şanslısınız!
Soğuk alt tonlar daha çok beyaz tenlilerde görülür. Bu kategoride isen soğuk alt tonlu fondötenleri tercih ederek cildinin doğal ışıltısını ön plana çıkarabilirsin. Sıcak alt tonlara sahip bir cildin olduğunu da damarlarındaki yeşil tonlarından anlayabilirsin. Sıcak alt tonlu fondötenler cildin için en iyi seçimdir.
Eğer beyaz tenliyseniz cilt renginize uyum gösterecek bir açık renkli bir fondöten kullanabilirsiniz. Göz altlarınızda koyu renkli bir görüntü ve morluklar varsa yine açık renk bir kapatıcı ile cildinizi eşitleyebilirsiniz.
Açık bir tene sahip olanlar açık, koyu tene sahip olanlar daha koyu bir highlighter seçmeliler. Beyaz tene sahip olanlar pembe, şampanya ve inci tonlarını tercih edebilirler. Esmer bir tene sahip olanlar cilt renklerinden bir veya iki ton bir aydınlatıcı kullanabilirsiniz.
Deri rengi açısından ise açık deri rengi koyu, mavi-yeşil renge göre daha çekçi gelmektedir. Kırmızı renk pozitif ancak çekicilikte değil. Bazı görüşlere göre ise kırmızı yüz kişilere canlı, kanlı ve çekici gelmekte.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Bebeğinizin gerçek ten rengi, bir sene içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Bebeklerin yüzde 30 ila 40'ı, yüzlerinde milia ya da moğol lekeleri adı verilen ve küçük sivilceleri andıran beyaz ya da sarı yumrularla doğar. Bunlar genellikle özel bir tedavş gerektirmeden üç ila dört hafta içinde kaybolurlar.
Mint yeşili, su yeşili, haki ve zümrüt yeşili gibi daha pek çok yeşil tonu, beyaz tenlerde muhteşem durur. Bahsi geçen durum, mavi ve mavinin tonlarında da geçerlidir. Turuncu, kırmızı, siyah ve kahverengi gibi renkler de beyaz tenli kadınlarda oldukça iddialı durur.
Eşarplar asil bir görünüm elde etmenize yardım ederken, şallar ise daha genç ve modern gösteriyor. Eşarbın her daim bir havası ve ağırlığı bulunuyorken, şal hanımları estetik, farklı ve hoş bir görüntüye ulaştırıyor. Şallar daha sportiftir, bağlama sitilleri açısından oldukça zengindir.
Beyaz veya açık tenli kişilerin daha canlı ve kontrast oluşturabilecek renklere yönelmeleri gerekir. Mavinin tonları, bordo, gri, lacivert, kahverengi ve yeşil gibi koyu renkler ile açık tenliler kontrast oluşturabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri