İpekli bir kumaş olmadığı sürece beyazları 50 veya 60 derecede yıkamak mümkün. Aynı zamanda sentetik, pamuklu ya da yünlü programlardan birini seçmek suretiyle beyazlar rahatlıkla yıkanabilir. Böylece beyazların rengi solmadan rahatlıkla ilk günkü gibi ve tertemiz şekilde kıyafetleri kullanmak mümkün olur.
Limon suyu ve karbonatı, oksijen bazlı bir çamaşır suyu ile karıştırarak beyaz çamaşırların üzerine uygulayabilirsiniz. Çamaşırları bu karışımla 15 - 20 dakika kadar bekletmeniz yeterlidir. Eğer çamaşırın renginin açılması sorun olmayacaksa sıradan klor formüllü çamaşır sularını da kullanabilirsiniz.
Beyazları yıkama, diğer çamaşırlardan ayrı yapılmalıdır. Beyazları yıkama sürecinde, beyazlığı korumanın en iyi yolu, beyaz maddeleri kumaşın kaldırabileceği ideal sıcaklıkta birlikte yıkamaktır. Tavsiye edilen ısı ayarını kullanarak Ariel gibi uygun bir deterjan seçin.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.
İlgili 35 soru bulundu
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Çünkü renkler için hazırlanmış olan deterjan çeşitleri, giysilerin rengini korumak amaçlı hazırlanır. O yüzden beyazlarda bu deterjanı kullanmak beyazın solması ya da gri hale gelmesi gibi durum meydana getirebilir.
Bir büyük yanılgı olan beyazların sıcak suda yıkanmasına son vermelisiniz. Aksine sıcak yerine soğuk su kullanmanız gerekir. Soğuk su, kumaşlara farklı şekilde işler ve beyaz rengi korumanızı sağlar. Aynı zamanda düşük sıcaklıkta yıkama yapmak beyazlarla birlikte doğaya ve bütçene de faydalıdır.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
İnatçı ve zorlu lekelerden ilk yıkamada Domestos Leke Çıkarıcı ile kolayca kurtulabilirsiniz. Domestos Beyazlar ve Açık Renkliler İçin Hijyenik Leke Çıkarıcı'yı çamaşır makinesinde, zorlu lekeler için doğrudan üzerine uygulayarak, elde yıkamada veya ev tekstili ürünlerinizde sulandırarak kullanabilirsiniz.
Yıkadıkça eskitmeyen bir çamaşır deterjanı kullanmak istiyorsanız, beyazlar için ariel deterjan tercih edebilirsiniz. Ariel toz deterjan çeşitleri arasında profesyonel temizlik sunan deterjanlar bulunur.
Beyaz kıyafetlerden bir türlü geçmeyen ter ve kir kalıntılarının sebep olduğu sarı lekeleri ortadan kaldırmak için bulaşık makinesi tabletlerini kullanabilirsiniz.
Deterjan hangi göze konulmalı
Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır. I sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözü sadece "Ön yıkama programı" seçildiğinde kullanılmalıdır.
Beyaz kıyafetinizi içerisine koyun ve 5 saat boyunca arada bir karıştırmak sureti ile bekletmelisiniz. Sonrasında ise beyaz kalıp sabun ya da bulaşık deterjanı ile birlikte elde yıkamanız sonucunda büyük bir oranda renginin ağardığını göreceksiniz.
Beyaz çamaşırları yıkarken dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise çamaşır suyu kullanımından mümkün olduğu kadar kaçınmak. Çünkü çamaşır suyu beyaz çamaşırları zaman içinde sarartır. Zorlu lekeleri çıkarmada işe yarıyor olsa da, kıyafetlerin çok kirli değilse çamaşır suyu kullanmamalısın.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Karbonat dişleri beyazlattığı gibi çamaşırları da bembeyaz yapıyor. Sonuçları gördüğünüzde hep bu yöntemi kullanmaya başlayacaksınız. Kumaşın en derinlerine işleyebilen karbonat, lekeleri çabucak geçiriyor. Aynı zamanda kumaşların yumuşaması konusunda yardımcı oluyor.
Pamuklu beyaz çamaşırlar en az 50 en fazla 70 derecede, pamuklu programda yıkanmalıdır. Beyaz iç çamaşırları ise yine en az 50 derece olmak üzere 90 dereceye kadar yüksek ısılarda yıkanabilir. Yünlü ve ipek kumaşlar beyaz dahi olsa yüksek ısıda yıkanmamalıdır, çünkü küçülüp çekebilirler.
Öncelikle yapmanız gereken grileşen veya sararan kıyafetinizi ıslatmak olacak. Islattığınız çamaşırı biz zemine serin lekeli bölgeleri arap sabunuyla güzelce övün ardından bulaşık parlatıcı ekleyin tekrar övün bu aşamada eldiven kullanabilirsiniz. Çamaşırı dairesel hareketlerle ovalayın.
Sentetik çamaşırlara örnek olarak bluzlar, gömlekler, naylon çoraplar, spor giyim ürünleri, montlar, yağmurluklar gösterilebilir. Sentetik ürünlerinizi “Sentetikler” programında yıkayabilirsiniz.
Beyazlarda oluşan kirleri, lekeleri söküp alır ve bunun yanı sıra beyazların ilk günkü kadar yeni, tazelenmiş şekilde görünmesini sağlar. Etkisi yalnızca beyazlarda sınırlı değildir ve renkliler için çamaşır sodası kullanıldığında da kıyafetlerin renklerinde solma yapmadan derinlemesine çıkarır.
Cevap: Ürün beyazlar için üretilmiştir.
Orijinal deterjanlarda ambalajın üzerindeki renkler silinebilir. Ama sahte deterjanların ambalajlarının baskısı duvar boyası gibidir. Sahte deterjanı elimize aldığımızda irili ufaklı granül şeklinde topaklı olduğunu görürüz. Orijinalini elimize aldığımızda kadifemsi bir his verir ve hepsi aynı formdadır” dedi.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri